CHP Milletvekili Bektaşoğlu'ndan TMO Eleştirisi - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Bektaşoğlu'ndan TMO Eleştirisi

CHP Milletvekili Bektaşoğlu\'ndan TMO Eleştirisi

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TMO’nun piyasa fiyatından fındık alımına başlaması konusundaki eleştiri ve tepkileri TBMM’ye taşıyarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na “yeni fiyat açıklayın” çağrısı yaptı.

04.05.2017 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TMO'nun piyasa fiyatından fındık alımına başlaması konusundaki eleştiri ve tepkileri TBMM'ye taşıyarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na "yeni fiyat açıklayın" çağrısı yaptı.

Bektaşoğlu, 2 yıldır fındık fiyatlarının 9 TL'ye kadar düştüğünü belirterek, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı eleştirdi. CHP Milletvekili Bektaşoğlu, "Üretici mağduriyetini ve ülkemizin döviz kaybını önlemek için müdahale çağrımız dikkate alınmadı. Fiyatların 15-20 TL aralığından 9-10 TL'ye kadar düşmesine seyirci kalındı. Yabancı bir firmanın serbest piyasayı kendi lehine düzenlemesine izin verildi. Hiçbir fındık politikası oluşturmayarak üretici, alı, yerli sanayici mağdur edildi" dedi.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e seslenen Bülent Bektaşoğlu, "14-15 TL'den sezonu açan fındığın 10 TL olan piyasa fiyatını, yani aslında yabancı alıcının belirlediği fiyatı, devletin alım fiyatı olarak açıklamak neyin nesidir? Sizce bu mudur Türk fındığının değeri? Sayın Bakan, şu anda yaptığınız fındığı ucuzlatma hamlesidir, aynı zamanda yeni sezonun da fiyatının oluşmasına da katkıda bulunmaktır. Eğer niyetiniz gerçekten üreticinin menfaatini düşünmekse yeni bir taban fiyatı açıklamalısınız" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Bektaşoğlu'ndan TMO Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement