CHP Milletvekili Özkes'in Kızının İşe Alınmadığı İddiası - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili Özkes'in Kızının İşe Alınmadığı İddiası

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Okur: "KPSS ile devlet memurluğuna hak kazanan bir kişinin mülakat yapılarak işe alınmaması gibi bir uygulama söz konusu değildir"

12.09.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in kızının, babasının CHP'li olması nedeniyle işe alınmadığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Okur, bazı yazılı ve görsel medya organlarında, Özkes'in İstanbul Medeniyet Üniversitesi'ne idari personel olarak iş başvurusu yapan kızının, kendisinin CHP milletvekili olması nedeniyle işe alınmadığı yönünde çıkan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Rektör Okur, bu iddiaların tamamen gerçek dışı ve belli bir amaca yönelik olduğunu vurguladı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin, 2010'da bir devlet üniversitesi olarak kurulduğunu hatırlatan Okur, bugüne kadar gerçekleştirilen bütün akademik ve idari personel alımlarının, 2547 sayılı YÖK Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili mevzuat çerçevesinde yapıldığını kaydetti.

Üniversiteye idari personel alımının Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, merkezi yerleştirme ya da kurumlar arası nakil yoluyla yapıldığını belirten Okur, "Dolayısıyla KPSS ile devlet memurluğuna hak kazanan bir kişinin mülakat yapılarak işe alınmaması gibi bir uygulama söz konusu değildir" ifadesini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili Özkes'in Kızının İşe Alınmadığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement