CHP'nin 36. Olağan Kurultayı Kılıçdaroğlu'nun Açış Konuşmasıyla Başladı - Son Dakika
Politika

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı Kılıçdaroğlu'nun Açış Konuşmasıyla Başladı

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı Kılıçdaroğlu'nun açış konuşmasıyla başladı Kılıçdaroğlu, konuşmasının ilk bölümünü geçirdiği rahatsızlığın ardından yurt dışında tedavi gören eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve tutuklu Milletvekili Enis Berberoğlu'na ayırdı CHP Genel Başkanı Kemal...

03.02.2018 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı Kılıçdaroğlu'nun açış konuşmasıyla başladı

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ilk bölümünü geçirdiği rahatsızlığın ardından yurt dışında tedavi gören eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve tutuklu Milletvekili Enis Berberoğlu'na ayırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Terör örgütlerine devleti teslim edeceksiniz, sonra kalkacaksınız bunun intikamını CHP'ye göz dağı vermek için Enis Berberoğlu'nu tutuklatıp hapise atacaksınız. Buradan açık ve net söylüyorum, istediğiniz kadar baskı kurun, üzerimize gelin, biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Çünkü, biz Kuvay-ı Milliyeciyiz"

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör örgütlerine devleti teslim edeceksiniz, sonra kalkacaksınız bunun intikamını CHP'ye göz dağı vermek için Enis Berberoğlu'nu tu

tuklatıp hapise atacaksınız. Buradan açık ve net söylüyorum, istediğiniz kadar baskı kurun, üzerimize gelin, biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Çünkü, biz Kuvay-ı Milliyeciyiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 36. Olağan Kurultayının açış konuşmasını yaptı. MİT TIR'ları davası kapsamında tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun durumuna değinen Kılıçdaroğlu, "Hakkın hukukun ve adaletin olmadığı bir ülkede hiçbir somut gerekçe gösterillmeden, talimat üzerine hapishanede siyasal esir olarak tutulmaktadır. Bu nedenle Enis Berberoğlu'na 36. kurultayımızdan bütün kurultay üyelerini ve katılımcıların, bütün yol arkadaşlarımın selamını, sevgisini, dostluğunu gönderiyorum. Enis Bernberoğlunun tutuklanma gerekçesi, hiçbir belgeye dayanmayan, MİT tırlarıyla ilgiyi bilgiyi, belgeyi Can Dündar'a verdi diye gözaltına alındı, müebbet hapse mahkum edildi. İyi hal dolayısıyla da 25 yıla mahkum edildi. Mahkeme kararı bozdu, üst mahkeme ama hala içeride. Hiç kimse şu gerçeği unutmasın, MİT tırları ile tutanağı tutan hakim, savcı, jandarma komutanı FETÖ terör örgütü üyesi olmaktan şu anda hapisteler. Şu soruyu 80 milyonun önünde yargı camiasına sormak istiyorum, terör örgütlerinin tuttuğu tutanaklar, bildiği bir sır nasıl olur da devlet sırrı olur? Terör örgütlerine devleti teslim edeceksiniz, sonra kalkacaksınız bunun intikamını CHP'ye göz dağı vermek için Enis Berberoğlu'nu tutuklatıp hapse atacaksınız. Buradan açık ve net söylüyorum, istediğiniz kadar baskı kurun, üzerimize gelin, biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Çünkü, biz Kuvay-ı Milliyeciyiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ilk bölümünde Deniz Baykal ve Enis Berberoğlu vardı

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ilk bölümünü eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ve tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'na ayırdı. Konuşmanın açış bölümünün ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan, İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulması bölümüne geçildi. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Başta Afrin olmak üzere bu topraklar için şehit düşmüş tüm kahramanlarımız Mustafa Kemal'in Mehmetçikleri için yaptık. Bu nedenle saygı duruşu ve İstiklal Marşı her toplantımızın olmazsa olmazıdır" dedi.

Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu

Başkanlık divanın oluşturulması için yeter sayısının olduğunu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Divan Başkanı olarak önerildiğini ifade ederek, Büyükerşen'in 36. Olağan Kurultayı yönetmesinin oy birliği ile kabul edildiğini ifade etti.

CHP\'nin 36. Olağan Kurultayı Kılıçdaroğlu\'nun Açış Konuşmasıyla Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'nin 36. Olağan Kurultayı Kılıçdaroğlu'nun Açış Konuşmasıyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement