CHP'nin 95. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

CHP'nin 95. Kuruluş Yıl Dönümü

CHP'nin kuruluşunun 95. yıl dönümü, Trabzon'da çelenk sunumuyla kutlandı.

09.09.2018 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin kuruluşunun 95. yıl dönümü, Trabzon'da çelenk sunumuyla kutlandı.

Atatürk Alanı'nda düzenlenen törende, CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mehmet Duran ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Duran, törende yaptığı konuşmada, CHP'nin dünya demokrasilerinin en uzun ömürlü partilerinden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hukukun, adaletin, köylünün, işçinin, özgür yaşamın, emeğin savunucusu CHP'nin kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Ülkemizi düşmanına teslim etmeyen cumhuriyetimizi kuran, onu devrimlerle aydınlatan CHP'nin 95. yıl dönümü kutlu olsun. Türk halkı, önce Kuvayı Milliye adıyla daha sonra Anadolu ve Rumeli Müdafayı Hukuk Cemiyeti adlarıyla çeşitli bölgelerde örgütlenerek düşmanıyla amansız bir mücadeleye başladı. 4 Eylül Sivas Kongresi'nde bu adı alan cemiyet, diğer savunma örgütleriyle birleştirildi. Bu olay CHP'nin aynı zamanda ilk kurultayıdır. Partimizin uzun ömrünün birçok nedeni vardır ama birinci nedeni kuruluş serüveni ve tarihi misyonudur. İkincisi, dayandığı çağdaş, teşkilatçı, yenilikçi ilkelerdir. Üçüncü neden olarak da ülkeyi kurtaran ve cumhuriyeti kuran demokratik sisteme dayalı sivil bir halk hareketi olmasını sayabiliriz. Bir başka deyişle milletimiz, düşmanıyla savaşırken, ülke uğruna kan dökerken, can verirken bir yandan da CHP'yi kurmuştur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'nin 95. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement