CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, 85. Yaş Gününde "Adalet Yürüyüşü"ne Katıldı - Son Dakika
Güncel

CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, 85. Yaş Gününde "Adalet Yürüyüşü"ne Katıldı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nün 6'ncı gününde, CHP eski Genel Başkanı ve gazeteci Altan Öymen de konvoya katıldı. Öymen'in 85. yaş günü kutlandı.

20.06.2017 12:53  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun öncüsü olduğu 'Adalet Yürüyüşü'nün 6'ncı günü saat 08:10'da konaklamanın yapıldığı Kızılcahamam'a bağlı Bulak Köyü'nden başladı. Yürüyüşe; Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, milletvekilleri, belediye başkanları ve işçilerden oluşan yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

DOĞUM GÜNÜ PARTİ OTOBÜSÜNDEN ANONS EDİLDİ
Yürüyüşün başlamasından yaklaşık 1 saat sonra konvoya CHP'nin eski Genel Başkanı ve Gazeteci Altan Öymen de katıldı. Öymen ve Kılıçdaroğlu, selamlaştıktan sonra birlikte yan yana yürüdü.Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüşün ardından grup, Çamlıdere mevkisinde öğle molası verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada istirahat etmek için karavanına geçti. Bu sırada, parti otobüsünden Altan Öymen'in bugün doğum günü olduğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından anons edildi. CHP'li vekiller ve partililer, alkışlarla Öymen'in doğum gününü kutladı.

ÖYMEN: 85 YAŞIMA BASTIM
"Adalet Yürüyüşü Anı Defteri"ni imzalayan Altan Öymen, kendisine yapılan doğum günü sürprizi hakkında basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Öymen, "Nezaketen yaşımı soran pek olmuyor ama Bugün 85 yaşıma bastım. Bugün bu arkadaş topluluğu içinde, böyle bir vesile ile bulunduğum için de çok mutluyum" dedi.

"BU YOLUN SONUNDA İNŞALLAH TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ GELECEĞİNE İNANIYORUM"
"Adalet Yürüyüşü" üzerine de açıklamalarda bulunan Öymen, Anayasa'nın 34'üncü maddesini hatırlatarak şunları söyledi: "Burada herkesin gösteri, yürüyüş yapma hakkının kullanılması vardır. Buraya katılan bütün arkadaşlarımı tebrik ederim. Bu yolun sonunda da inşallah Türkiye'ye demokrasi geleceğine inanıyorum"

Öte yandan Jandarma ekipleri, yol boyunca geniş güvenlik önlemleri alarak, yürüyüşün güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağladı. Yolda konvoya katılanlar, Kılıçdaroğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU, GRUP KONUŞMASI YAPACAK
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, öğle molasının verildiği Çamlıdere yol ayrımında kurulan platformda, 26'ncı Dönem 34'üncü toplantı kapsamında grup konuşması yapacak.

CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, 85. Yaş Gününde "Adalet Yürüyüşü"ne Katıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, 85. Yaş Gününde 'Adalet Yürüyüşü'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement