CHP'nin "Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması" - Son Dakika
Politika

CHP'nin "Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Biz kadınlar isyanımızla büyüyüp, kararlılığımızla kazanacağız. Biz kadınız, direnişin ta kendisiyiz.

05.12.2017 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Biz kadınlar isyanımızla büyüyüp, kararlılığımızla kazanacağız. Biz kadınız, direnişin ta kendisiyiz. Kadın gülüşlerimiz özgürleşinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

Köse, CHP Kadın Kollarınca Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83'üncü yıl dönümünde, Ankara Spor Salonu'nda düzenledikleri "Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması"nda bir konuşma yaptı.

Bugün her türlü ayrımcılığa karşı koymak ve sosyal hayattaki görünmez duvarları yıkmak için yola çıktıklarını belirten Köse, kadınlar olarak özgür yaşam ve demokratik toplum için hep birlikte mücadele edeceklerini dile getirdi.

Köse, şöyle devam etti:

"Biz kadınlar isyanımızla büyüyüp, kararlılığımızla kazanacağız. Biz kadınız, direnişin ta kendisiyiz. Kadın gülüşlerimiz özgürleşinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar kadınlara tarihi bir sorumluluk yüklüyor. Sorun üreten bir iktidarla karşı karşıyayız. Kadın üzerine kurulan hegemonyaya karşı yeni bir siyaset anlayışı benimsiyoruz. Biz diyoruz ki iş birliğiyle daha güçlüyüz. Kendi haklarımızla beraber her mağdurun hakkını korumak için haklı mücadelemize devam edeceğiz. Bizi ne din ne ırk ne farklı görüş asla ayıramayacak."

Kadın politikalarını birlikte oluşturacaklarını belirten Köse, "Gün gelecek devran dönecek, Türkiye'ye kadınlar damgasını vuracak." dedi.

Kadınların birlikte olduğu müddetçe güçlü olacağına dikkati çeken Köse, adalet, demokrasi, özgürlük ve eşitlik için umut olmaya devam edeceklerini söyledi.

Köse, konuşmasını "Biz bu mücadelede kazanmayı seçtik. Kazanmayı seçen tüm kadınlara selam olsun. Kararlıyız, kazanacağız." diye tamamlarken, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte, Binbir Çiçek Kadın Korosu, Ankara Üniversitesi Dans Araştırmaları Kültür ve Sanat Topluluğu ile Çankaya Belediyesi HOY-TUR halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Şehit annesi Pakize Alp Akbaba, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu da etkinlikte birer konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da etkinliğin öğleden sonraki bölümünde konuşma yapacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'nin 'Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement