CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Değer - - Son Dakika
Güncel

CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Değer -

CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, "Bu paralel yapıdan medet umup da işbirliğine giren CHP'ye ne demek gerekiyor?

26.03.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, "Bu paralel yapıdan medet umup da işbirliğine giren CHP'ye ne demek gerekiyor?" dedi.

Değer, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında, Silvan ilçesinde BDP mitingi sonrasında çıkan olaylarda yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer'e acil şifalar dileyerek, bu tür olayların son bulmasını istedi.

Seçim meydanlarında en çok Said-i Nursi'nin konuşulduğunu, Nursi'nin İslam alimi olduğu kadar Kürt alimi de olduğunu, hayatı boyunca Kürtlerin özgürlüğü için mücadele ettiğini kaydeden Değer, Başbakan Erdoğan'dan Nursi'nin mezarını bulmasını ve Şanlıurfa'daki yerine defnedilmesini istedi.

"AKP uzun yıllar paralel yapı ile hareket etti. Şimdi düşman kardeşler durumuna geldiler. Bu paralel yapıdan medet umup da işbirliğine giren CHP'ye ne demek gerekiyor? CHP geçmişte en önemli bir örneğe baksın. Bülent Ecevit iktidarına baksın ve DSP'den ayırılan milletvekillerinin Ecevit'i iktidardan düşürdükleri ve kurdukları parti sürecine bir baksın" diyen Değer, seçimden sonra Kürt sorununa yönelik inandırıcı ve kesin adımların atılması gerektiğini belirtti.

Yeni anayasanın gündeme gelmesi ve seçimden sonra hükümetin bu konuda kesin adımlar atması gerektiğini kaydeden Değer, "CHP'nin Kürt sorununun çözümündeki tavrını biliyoruz. Bugünkü CHP Kürt sorununda rol oynayamaz. Kendisini ve politikasını bu konuda değiştirmelidir" diye konuştu.

Seçim sürecinde hiçbir siyasi partinin çalışmasının engellenmemesi, siyasi partilerin bayraklarının ve tabelalarının indirilmemesi gerektiğini vurgulayan Değer, ülkede siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin kanunlar karşısında siyaset yapabileceğini söyledi.

Değer, akan kanın durmasını isteyen herkesin barışı tesis etmek için çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Değer - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement