CHP'nin "İktidar Yolunda İstanbul Buluşması" - Son Dakika
Politika

CHP'nin "İktidar Yolunda İstanbul Buluşması"

CHP\'nin "İktidar Yolunda İstanbul Buluşması"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "Başbakan'ın dizleri titremeye başladı, emin olun dizleri titremeye başladı çünkü Türkiye'ye sol geliyor, Türkiye'ye CHP geliyor" CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: "Bugün CHP'nin ayak sesleri duyulunca büyükşehir belediye başkan adayımız hakkında düzmece iftiralar attılar" CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sarıgül: "Zannettiler ki Sarıgül'ü korkutabilirim, Sarıgül'ü durdurabilirim, Sarıgül'ü döndürebilirim. Durduramazsınız beni, döndüremezsiniz beni, korkutamazsınız beni..." Toprak, konuşmak için kürsüye geldiği sırada bir grup partilinin ıslıklı protestosuyla karşılaştı.

18.01.2014 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Başbakan'ın dizleri titremeye başladı, emin olun dizleri titremeye başladı çünkü Türkiye'ye sol geliyor, Türkiye'ye CHP geliyor" dedi.

CHP'nin, Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan "İktidar Yolunda İstanbul Buluşması"nda konuşan Tanrıkulu, 30 Mart'ta İstanbul'da belediye seçimlerini kazanarak, 2015'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapacaklarını söyledi.

Türkiye'nin çaresinin sol, sosyal demokrasi ve CHP olduğunu dile getiren Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Var mısınız 30 Mart'ta İstanbul'da tamam demeye... Başbakan'ın dizleri titremeye başladı, emin olun dizleri titremeye başladı çünkü Türkiye'ye sol geliyor, Türkiye'ye CHP geliyor. Bizler sokaktan geldik, baskıya, zulme direnerek geldik. Arkamızda onurumuz, şerefimiz, yüreğimiz, halkımız var. Arkamızda para kasaları yok, para sayma makineleri yok. Onların memurları varsa bizim de sizin de yüreğiniz, cesaretiniz var. Bu halkın geleceğine baskı kurmaya çalışıyorlar. Halkın iradesine ipotek koymaya çalışıyorlar. Hem Gezi'nin hesabını, hem Uludere'nin hesabını soracağız. Onları işledikleri suçlardan dolayı yargı önüne çıkaracağız."

Erdoğan Toprak'a ıslıklı protesto

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, konuşmak için kürsüye geldiği sırada bir grup partilinin ıslıklı protestosuyla karşılaştı.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Toprak, "Türkiye bu süreçten geçerken herkesin sorumluluk duyması lazım. Eğer bu zor süreçte bir aday arkadaşınız olmadı diye CHP'nin bu mutlu gününde bu sorumsuzluk gösteriliyorsa, onlar hak etmiyordur o adayı demektir" diye konuştu.

Toprak, Türkiye'de hukuk ve özgürlüğün katledildiğini dile getirerek, "Bugün Silivri'de içeriye girenlerin ne yazık ki cenazeleri çıkıyor. Bizim artık küçük ayrıntılarla uğraşacak zamanımız yok" dedi.

Bir avuç bindirilmiş kıtaların bu mutlu günü gölgelemesine kimsenin izin vermeyeceğine inandığını belirten Toprak, bir avuç provokatörün bu günü gölgelemesine müsaade edilmeyeceğini bildiğini kaydetti.

"Bugün CHP'nin ayak sesleri duyulunca büyükşehir belediye başkan adayımız hakkında düzmece iftiralar attılar" diyen Toprak, şöyle devam etti:

"Ben o AKP'nin bürokratlarına soruyorum, bir partinin bindirilmiş kıtaları onlar. 16.5 sene önce olan bir olay neden bugün aklınıza geldi? Ama bir şeyden mutluyum, demek ki etekleri tutuştu. CHP'nin ayak sesleri geliyor. CHP İstanbul'da iktidar olacak. Allah'ın izniyle Mustafa Sarıgül de belediye başkanı olacak, bundan hiçbir şüphem yok. Her seçim önemlidir ama bu seçim hepsinden daha önemli. Türkiye ya karanlığa gömülecek ya da aydınlığa çıkacak. Türkiye'de hukuk katlediliyor, insanların cezaevlerinden cenazeleri çıkıyor. Sayın Başbakan diyor ki, 'Benim evladım eğer böyle yolsuzluğa bulaşmışsa ben onu evlatlıktan reddederim'. Sayın Başbakan'a sormak istiyorum. Sen kendi evladını yargıya gönderdin mi? Temiz mi, değil mi diye sorgulattın mı?"

-"Durduramazsınız beni, döndüremezsiniz beni, korkutamazsınız beni"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül de  bugünün, İstanbul, Türkiye, inançlara saygılı laiklik için, Atatürk ilkeleri için dönüm noktası olduğunu belirterek, ötekisi olmayan bir anlayışla barış ve özgürlük için yola çıktıklarını söyledi.

Salondaki yurttaşların haklarını, hukuklarını koruyacaklarını ama kendilerine oy vermeyen AK Partili yurttaşların da haklarını, hukuklarını koruyacaklarını ifade eden Sarıgül, göreve gelmeleri durumunda belediyedeki hiçbir çalışanın işiyle, aşıyla uğraşmayacaklarını, bu konuda herkesin rahat olması gerektiğini belirtti.

Kürsüdeyken, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganına eşlik eden Sarıgül, "Siz zannetmeyin ki 30 Mart'ta Mustafa Sarıgül kazanacak. 30 Mart'ta önce demokrasi, barış, özgürlük kazanacak" dedi.

İstanbul'da mevcut iktidarın gitme vaktinin geldiğini söyleyen Sarıgül, şunları kaydetti:

"Fakat dikkat edin, gitmeyecekler. Bu saatten sonra evinize, iş yerlerinize gece saat 2'de emniyet mensuplarını gönderebilirler, savcılarımız sizi ziyaret edebilir. Sakin olun, rahat olun çünkü onlar batan güneş, doğan güneş sizsiniz. Sakin olacağız, vakur olacağız. Mücadele yeni başlıyor. Zannettiler ki Sarıgül'ü korkutabilirim, Sarıgül'ü durdurabilirim, Sarıgül'ü döndürebilirim. Durduramazsınız beni, döndüremezsiniz beni, korkutamazsınız beni..."

Bu sırada, seçim şarkılarından "Durduramazlar bizi, susturamazlar bizi" parçasının çalması dikkati çekti.

Sarıgül, dün akşam saat 16.30'dan sonra şimdi artık başka bir Sarıgül olduğunu vurgulayarak, "Göreceksiniz... İstanbul'da birlikte cesur adım atmazsak yarın İstanbul çok şey kaybeder. İstanbul'da hep birlikte değişimi beraberce gerçekleştireceğiz. Aklımızı, kalbimizi çalıştırarak bütün zorlukların üstesinden geleceğiz. İstanbulumuzda trafik çilesini kademeli olarak sona erdireceğiz. Projelerimizi gördükçe daha çok savcı gönderecekler, daha çok emniyet mensupları gönderecekler ama korkunun ecele faydası yok" diye konuştu.

Rakibin faullü oynamaya başladığını ifade eden Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Taksim'de 3 tane ağaca tahammül edemeyenler Sarıgül'e hiç tahammül edemiyorlar. Şimdi TMSF dediğiniz yer bizim belediyemize çok yakın. Bu TMSF'deki adamlar binalarının iskanlarını almak için bana defalarca geldiler, benimle defalarca konuştular. Onlarla defalarca sohbetlerimiz oldu. Sarıgül 15 senedir belediye başkanı. 16 sene önce bir olay olmuş da öyle olmuş da böyle olmuş da sonra ne olmuş, bir devletin kurumu kendisini adeta bir siyasi parti il başkanlığı yerine koymuş, 16 sene sonra, seçimlere 73 gün kala cuma günü 16.10'da yazı gönderiyor. 'Mustafa Sarıgül'ün mal varlığına, banka hesaplarına el koyduk'. Biz neymişiz bakar mısın? Sen halkın verdiği yetkiyi devlet gücü olarak kullanarak onları yapabilirsin ama sandığa nasıl ipotek koyacaksın."

TMSF'den bir ıslık çalınması durumunda kendilerinin görüleceğini ifade eden Sarıgül, salondakilerden ıslık çalmalarını isteyerek, ıslıkları TMSF'ye, Ankara'ya gönderdiklerini söyledi.

Sarıgül, önemli olanın bir insanın çocuklarının yüzüne güzel bakabilmesi olduğunu belirterek, oğlu Ömer'i sahneye çağırdı ve "Ben bu evladımın suratına her zaman iyi bakacağım" deyip, sarıldı. Bu sırada Sarıgül'ün duygulandığı görüldü.

Biraz daha sabırlı olunması gerektiğinin altını çizen Sarıgül,  "Ama şunu bilsinler ki, her sorularının aslanlar gibi cevapları var. Bekleyin, acele etmeyin. CHP Gençlik Kolları'nın gücünü onlar daha bilmiyor, öğrenecekler merak etmeyin" diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise ötekisi, ayrısı gayrısı olmayan bir ülke yürüyüşüne çıktıklarını belirterek, iktidar partisinin sonunun başlangıcının yaşandığını savundu.

Mustafa Sarıgül'e kara çalınmaya çalışıldığını söyleyen Salıcı, "Neymiş, 16 sene önce alınan borcun belgesini şimdi bulmuşlar. Şişli Belediyesi binasıyla TMSF arasındaki mesafe olsa olsa 16 metredir. 16 senede 16 metre yürüyememişler" dedi.

Etkinlikte daha sonra bazı ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımına geçildi. Arnavutköy'de Ruhi Tuncel, Bağcılar'da Muhammet Çakmak, Bahçelievler'de Saffet Bulut, Başakşehir'de Özgür Karabat, Bayrampaşa'da Bahri Sipahi, Beykoz'da Hızır Yılmaz, Beylikdüzü'nde Ekrem İmamoğlu, Esenyurt'ta Gürbüz Çapan, Eyüp'te Selami Çelebioğlu, Fatih'te Sabri Erbakan, Gaziosmanpaşa'da Selahattin Meriç, Güngören'de Ahmet Güzel, Kağıthane'de Serdar Kurşun, Pendik'te Tuncer Özyavuz, Sancaktepe'de Özgen Nama, Sultanbeyli'de Mustafa Çolak, Sultangazi'de Ali Acar, Şile'de Aras Aslan, Tuzla'da Cemil Ekşi, Ümraniye'de Sacit Eyüpoğlu ve Zeytinburnu'nda Mustafa Fazlıoğlu, ilçe belediye başkan adayı olarak tanıtıldı.

Notlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'la birlikte salona giren Sarıgül, coşkuyla karşılandı. Sarıgül, karanfil dağıtarak salondakileri selamladı.

Bu arada salonda, "Örgüte rağmen dayatma adaylara geçit vermeyeceğiz, örgüt iradesini ezdirmeyeceğiz" yazılı bir pankart dikkati çekti.

Salonda bulunanlar sık sık "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Çare Sarıgül" sloganları attı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'nin 'İktidar Yolunda İstanbul Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement