CHP'nin Adaylığı Kesinleşen Milletvekili Yok - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Adaylığı Kesinleşen Milletvekili Yok

CHP\'nin Adaylığı Kesinleşen Milletvekili Yok

CHP'de 3 Kasım'da gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM)  toplantısında 295 yerleşim yerindeki belediye başkan adayları belirlendi.

07.12.2013 11:06  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de, şu ana kadar adaylığı kesinleşen milletvekili bulunmazken, Gürsel Tekin İstanbul'dan, Aylin Nazlıaka Ankara'dan, Birgül Ayman Güler de İzmir'den aday adayı oldu.

CHP'de 3 Kasım'da gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM)  toplantısında 295 yerleşim yerindeki belediye başkan adayları belirlendi.

CHP'nin adaylığı kesinleşenler arasında milletvekili yer almadı.

Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Gürsel Tekin İstanbul'dan aday adaylığını açıklayan milletvekillerinden. İstanbul'da ayrıca eski milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan da aday adayları arasında.

Ankara'da Aylin Nazlıaka, İzmir'de ise Birgül Ayman Güler aday adayı olan diğer milletvekilleri. İzmir'de eski milletvekillerinden Canan Arıtman da aday adayı oldu.

Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan Çankaya'da ise Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat aday adaylığını açıklamıştı.

Eski Ardahan milletvekili ve ses sanatçısı CHP PM üyesi Faruk Demir de Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adayı olanlardan. Eski Bilecik belediye başkanı ve eski milletvekili olan Yaşar Tüzün de Çankaya'dan adaylık başvurusunda bulundu.

MERSİN'DE ESKİ BAKAN

CHP'nin Mersin'deki aday adayları arasında Eski Kültür Bakanı ve PM üyesi Fikri Sağlar da yer alıyor. Halen Aydın Belediye Başkanlığını yürüten Özlem Çerçioğlu ise büyükşehir statüsü kazanan kentte yeniden aday gösterildi.

CHP Bolu'da ise Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'nu aday gösteriyor. Mısırlıoğlu, kentte Cumhuriyet tarihinden bu yana gösterilen ilk kadın aday olma özelliğini taşıyor.

Partinin Sivas'taki adayı da bir dönem Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Bölüm Başkanlığı yapan Prof. Dr. Gülümser Heper. CHP'nin Karaman'daki kadın adayı ise genel seçimlerde İstanbul 1. bölgeden milletvekili adayı olan Merih Ünver.

ORDU,SİNOP VE GİRESUN'DA MEVCUT BAŞKANLAR ADAY

CHP, Aydın'ın yanı sıra Ordu, Sinop ve Giresun'da da mevcut belediye başkanları ile seçimlere katılacak.

Parti Giresun'da Kerim Aksu, Sinop'ta Baki Ergül ve Ordu'da Seyit Torun ile katıldığı yarışta, seçmenlerden oy isteyecek.

PARTİ'NİN ŞU ANA KADAR AÇIKLANAN DİĞER İL ADAYLARI ŞÖYLE:

Adıyaman'da Zeynel Bakır, Afyonkarahisar'da Mehmet Ecer, Burdur'da Ali Orkun Ercengiz, Çankırı'da Taner Karagöz, Gümüşhane'de Cem Köksal, Isparta'da Lütfi Çakmak, Malatya'da Hakan İnci, Nevşehir'de Serkan Sağlamer, Aksaray'da Doğan Koşar, Osmaniye'de Haydar Aktürk.

Partide aralarında 6 il başkanı, 167 ilçe başkanı, 56 belde belediye başkanı bulunan toplam bin 287 kişi aday adaylığı için görevlerinden ayrılarak, il başkanlıklarına başvuruda bulunmuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'nin Adaylığı Kesinleşen Milletvekili Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement