CHP Parti Sözcüsü Öztrak - 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi - Son Dakika
Güncel

CHP Parti Sözcüsü Öztrak - 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Vakit geçirmeden, milli iradenin tecelligahı Gazi Meclisimizin yönettiği gerçek bir parlamenter demokrasiye geçmek ve milletimizin sırtına abanan bu rejimden kurtulmak artık şarttır.

22.10.2018 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Vakit geçirmeden, milli iradenin tecelligahı Gazi Meclisimizin yönettiği gerçek bir parlamenter demokrasiye geçmek ve milletimizin sırtına abanan bu rejimden kurtulmak artık şarttır. Bunun da kapısı mahalli idare seçimlerinden geçmektedir." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı sürerken açıklamada bulunan Öztrak, MYK'da Kılıçdaroğlu'nun İngiltere seyahati, 2019 bütçesi, ekonomi, tarım, çevresel gelişmeler ve Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin kadın kolları toplantısında "Mahalli idare seçimleri belki de anamuhalefetin sonu olacak." dediğini hatırlatan Öztrak, "Mahalli idare seçimlerinin birilerinin sonu olacağını yavaş yavaş anlamaya başladı. CHP olarak mahalli idare seçimlerinde büyük bir başarı elde edeceğiz. Bu da ucube tek adam parti devleti rejiminin sonu olacak." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın "Bir tek bizim kadın kollarımız çalışıyor, CHP'nin Kadın Kolları çalışmıyor." ifadelerini de kullandığını aktaran Öztrak, şöyle devam etti:

"Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, CHP Kadın Kolları üstünden kurban kesmeye kalkmasın. Kendi kadın kollarına baksın. Özellikle kendi kadın kollarının son seçimde aldığı neticeye bir baksın."

Öztrak, geçen hafta tek adam parti devleti rejiminin ilk bütçesinin TBMM'ye sunulduğunu savunarak, "Ucube rejimin, bütçeyi de nasıl ucubeleştirdiğini gördük." değerlendirmesinde bulundu.

Bütçede, Hazinenin özel tertip devlet iç borçlanma senedi ikras sınırının 28,5 milyar liraya çıkarıldığını belirten Öztrak, kamu bankalarıyla, kamu kurum ve kuruluşları arasında bu meblağın nasıl dağıtılacağı konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yetkili kılındığına dikkati çekti.

Geçen günlerde İşsizlik Fonu'ndan üç kamu bankasına 11 milyar liralık sermaye benzeri para verildiğini anımsatan Öztrak, şöyle konuştu:

"Şimdi de yine kamu bankaları için 28,5 milyar Türk Liralık özel tertip devlet hazine kağıdı çıkarıyorsun. Bu şunu gösteriyor, demek ki kamu bankalarında işler ciddi. O zaman bize sormak düşüyor, bu kamu bankalarının sermayesi nasıl eridi? Bunun sorumlusu kim? Kime sordunuz da bunun yükünü özel tertip devlet kağıtları ve İşsizlik Fonu aracığılıyla milletimizin sırtına yüklüyorsunuz? Bu manzara, aslında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanının, İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerine ve İş Bankası iştiraklerine neden göz koyduğunu gayet açık anlatıyor. Kamu bankalarında yandaşlara ve iktidarın etrafında kümelenmiş birtakım yamyamlara kredi dağıtma imkanı kalmayınca, bunlara kredi dağıtacak yeni bir kamu bankası ihtiyacı belirmiş anlaşılan. Bunu da İş Bankası üzerinden gidermek istiyorlar. Atatürk'ün vasiyetine göre, dilimize, tarihimize sahip çıkalım diye bırakılan paraların yandaşlara, yamyamlara peşkeş çekilmesine, gasbedilmesine izin vermeyeceğiz."

Devletten, Anayasa'nın gereği olarak başta Atatürk'ün miras sözleşmesi olmak üzere ülkede yapılan ve yapılacak tüm özel sözleşmelere sahip çıkmasını isteyen Faik Öztrak, "Bugün Atamızın mirasına göz dikenler, yarın daha da sıkışınca vatandaşların çocuklarına bırakacağı mirasa da el atmakta hiç tereddüt etmeyecekler. Buna karşı çıkmak gerekir. Böyle giderse, milletimiz çocuklarına miras bırakamayacaktır. Böyle bir ülkeye de kimse yatırım yapmaz." dedi.

"Uçağın hibe mektubu açıklansın"

Bütçede, kamu-özel iş birliği projelerinin finansmanı için yurt dışından sağlanan kredilerle ilgili Hazinenin borç üstlenim yükümlülüğünün 4,5 milyar dolara çıkarıldığına işaret eden Öztrak, bunun, "Yandaş olan holdinglere, adrese teslim verdiğim projelerle ilgili yapacakları borçlanmalarda, bunlar dış borcu ödeyemezse, ben bu borcu milletimin sırtına yükleyeceğim." anlamına geldiğini savundu.

Öztrak, bütçede harcamaların geçen yıla göre yüzde 17 artırıldığını ifade ederek, 2018'de 76,4 milyar Türk Lirası olarak tahmin edilen faiz giderlerinin, 2019 yılında 117,3 milyar Türk Lirası'na çıkarıldığını dile getirdi.

Bu yıl bütçeden yapılan her 100 liralık harcamanın sadece 8 lirası faiz lobilerinin cebine giderken, 2019'da bunun 12 liraya çıkacağını kaydeden Öztrak, "Cumhurbaşkanlığı bütçesi de bir önceki yıla göre yüzde 233 artarak 2,8 milyar Türk Lirası'na çıkıyor. Saray'da hayat kolay değil. Efuliler, ejder suları, makam araçları, uçan saraylar, dalkavuklar... Bunların hepsi için çok büyük kaynaklara ihtiyaç var." diye konuştu.

"Hibe" denilen uçağın hibe mektubunun ve bunu envantere kaydeden bakan onayının açıklanmasını isteyen Öztrak, "Belgeler nerede? Yoksa bu uçak saray, hibe falan değil, milletin parasıyla mı alındı? Milletin parasıyla alındıysa, bu harcama bütçenin hangi kaleminde gösterildi?" diye sordu.

"Turpun büyüğü hala heybede"

Bütçede, milletin gelir artışının üstünde bir vergi artışı olduğunu aktaran Öztrak, "2019'da petrol ve doğalgaz ürünlerinden alınacak özel tüketim vergisi yüzde 20,2 artacak. 30 Ağustos'ta doğalgaz ve elektriğe ikinci zam yapılmıştı, sonra onu üçüncü zam izledi. 30 Ağustos'tan bugüne kadar doların Türk Lirası karşısındaki değeri yüzde 18 düştü. Yani Türk Lirası, yüzde 18 civarında dolar karşısında değer kazandı. O tarihten bu yana yüzde 20 kur nedeniyle doğalgaz ve elektriğe zam yapılmıştı. Şimdi milletimiz bu zammın bir an önce geri alınmasını bekliyor." dedi.

"Ucube saray rejimi, bu ülkeye sadece saraylarıyla, uçan saraylarıyla, lüks arabalarıyla, efulileriyle, ejder sularıyla değil, vergi artışlarıyla, zamlarla, delikli pula dönen Türk Lirası'yla ve sıçrayan faizlerle beraber geldi. Bu vergiler gösteriyor ki turpun büyüğü daha hala heybede saklanıyor. Vatandaşımızın daha başına gelecekler var." görüşünü savunan Öztrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ucube rejimin boyası 6 ay geçmeden dökülmüştür. Halka sıkıntıdan başka bir şey veremeyeceği artık anlaşılmıştır. Vakit geçirmeden, milli iradenin tecelligahı Gazi Meclisimizin yönettiği gerçek bir parlamenter demokrasiye geçmek ve milletimizin sırtına abanan bu rejimden kurtulmak artık şarttır. Bunun da kapısı mahalli idare seçimlerinden geçmektedir. Bu bütçede emekliler, emeklilikte yaşa takılanlar, memurlar, asgari ücretli, çiftçi, esnaf yok, varsa yoksa 'yandaşlarım ve faiz lobileri' diyen bir bütçe ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz hafta uzun süredir dünya piyasalarına tahvil satıp borçlanamayan saray rejimi, rahibi evine gönderip, Trump'a ülkemizin itibarı üzerinden şov yaptırdıktan sonra uluslararası borç piyasalarına yeniden çıktı. Bu borcu alma yetkisi Deutsche Bank, Goldman Sachs ve Societe Generale'e verildi. Yani dışarıdan borç toplama yetkisi, AKP Genel Başkanının 'bizi kıskandığını' söylediği Almanlara, daha düne kadar bir papaz için papaz olduğumuz ABD'lilere ve Suriye'de bizimle değil, PYD ile iş tutan Fransızlara verildi."

CHP Parti Sözcüsü Öztrak - 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Parti Sözcüsü Öztrak - 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement