CHP PM Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

CHP PM Toplantısı Sona Erdi

CHP PM Toplantısı Sona Erdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi toplantısı sona erdi.

18.04.2014 22:16  Güncelleme: 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı yaklaşık 9 saat sürdü.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk toplantısı yapan PM'de yerel seçim sonuçları masaya yatırıldı. Toplantının başında bir araştırma şirketinin seçim sonuçlarıyla ilgili bir rapor sunduğu ifade edilirken, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da bir sunum yaptı.

-İZMİR ELEŞTİRİSİNE HAK VERDİ-

Toplantıda, PM'deki İzmir Milletvekilleri arasında görüş ayrılığı yaşandığı öğrenildi. Bazı üyelerin, İzmir'de geçen seçimde partide olan 8 ilçenin kaybedildiği ve istenilen sonuçların alınamadığı ifade edildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu eleştirilere hak verdiği, "8 ilçeyi kaybettik, tüm ilçeleri kazanmamız gerekiyordu. Daha başarılı olabilirdik" dediği kaydedildi.

-İZMİR VEKİLLERİ ARASINDA TARTIŞMA-

CHP'yi "cemaatle resim vermekle" suçlayan Birgül Ayman Güler'e ise PM'den eleştiri geldi. CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'ın, Güler'i CHP'den ayrılıp DSP'den Konak Belediye Başkan adayı olan Hakan Tartan'ı ziyaret etmesi nedeniyle, "partiye ihanetle" suçladığı belirtildi. Bu sözler, PM'de İzmir Milletvekillerinin tartışmasına neden oldu. Oyan'ın, "Bu parti suçudur. Benim de buradan istemediğim adaylar çıktı ama daha sonra biz o adaylarla çalıştık. Kameralar önünde bu fotoğraf doğru olmadı" dediği kaydedildi.

Güler'in ise Oyan'ın sözlerini geri almasını istediği ve "haddini aştığını" söylediği belirtilerek, "Ben Tartan'ı hala belediye başkanıyken, kendi belediye binamızda ziyaret ettim ve partiye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ettim" dediği ifade edildi.

-FATURA 5'Lİ KOMİSYONA-

PM'de çoğu üyenin ise aday tespitinde hatalar yapıldığı yönünde eleştirilerde bulunduğu belirtildi. Böylece fatura 5 kişiden oluşan Yerel Seçim Komisyonununa kesilmiş oldu. Öte yandan, Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin adaylar konusunda "partinin sağa kaydığı" eleştirisinde bulunarak, "Sağ seçmeni biz sol adaylarla da ikna edebildik" dediği belirtildi.

Yine PM'de, belediye meclis üyeliklerinde "akrabacılık" yapıldığı şeklinde eleştiriler de geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da, belediye meclis üyeleri için "Ben de bunu yapanlara kızgınım" dediği öğrenildi.

-"CEMAATLE YAKINLAŞMA ALGISI YARATILDI"-

Kılıçdaroğlu'nun "cemaatle yakınlaşma" yönündeki değerlendirmeler konusunda ise, "Biz cemaatle hiçbir zaman yan yana olmadık. Böyle bir algı yaratıldı. Bunun nedeni de cemaate yakın olduğu söylenen televizyon kanallarında, bu süreçte bize daha çok yer verilmiş olması olabilir. İttifakımız olsa çıkar açıklarım" dediği kaydedildi.

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement