CHP Pm Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Pm Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş Açıklaması

CHP Pm Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş Açıklaması

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, İzmir Emniyetinde yapılan görev değişiklerini eleştirerek, “Yüzlerce emniyet görevlisi yer değiştiriyor.

07.01.2014 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, İzmir Emniyetinde yapılan görev değişiklerini eleştirerek, "Yüzlerce emniyet görevlisi yer değiştiriyor. Bu terfi mi neden uzaklaştırıyorsun açıkla" dedi.

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, yarın ESİAD'da yapılan toplantı öncesi CHP İzmir il binasını ziyaret etti. Ziyarette gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Güneş, İzmir Emniyeti'nde yapılan görev değişiklikleri konusunda hükümeti eleştirerek, "Niye ve hangi nedenle yapıldığını bilmiyoruz ki yüzlerce emniyet görevlisi yer değiştiriyor. Bu terfi mi neden uzaklaştırıyorsun açıkla" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na kendisi kadar güvendiğini belirten Güneş, "Dürüstlüğüne kendim kadar kefilim. İzmir'de dürüst bir belediye yönetimi var. Kocaoğlu'na güveniyorum. İzmir siyasetin göz bebeği. Bu kaleyi Adalet ve Kalkınma Partisi düşürmeye çalışıyor. En güvendiği bakanlardan birini Büyükşehir'e aday gösterdi. Bakanlık görevindeyken aday gösterilen birkaç kişiden biri de Binali Yıldırım. En güvendiği kişiyi burada aday yaparak İzmir'de siyasal değişikliğe yol açacak için çaba içindeler" dedi.

"KURU FASULYE ET KADAR PAHALI"

Ekonomi profesörü olarak EPDK Başkanının açıklamalarını da değerlendiren Güneş, yakında kuru fasulye ve etin neredeyse aynı fiyatta olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"EPDK Başkanı artan döviz kurunun enerji faaliyetlerine yansıyacağının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Elektriğe akaryakıta zam gelecek. Vatandaşlar daha da pahalıya tüketecekler. Simit 1 lira 40 kuruş olmuş. Kuru fasulyenin kilosu 10 lira ile 12 lira arasında değişiyor. Kuru fasulyenin içine çok mu et kattın az mı kattın diye tartışılır ya artık tartışılmayacak çünkü kuru fasulye de aynı fiyat haline geldi. Şikayet etmeyeceksiniz çünkü kuru fasulye de et kadar pahalı. Asgari ücret ise 846 lira. İşsizliğin yüzde 10'u aşacağı tahmin ediliyor. Ekonomistler önümüzdeki 4-5 ayda işsizliğin yüzde 12'ye çıkacağını söylüyor."

Hükümeti eleştiren Güneş şunları kaydetti:

"Hükümet yargıyı yeniden yapılandırma girişimine girdi. Hükümet bu girişimi gerçekleştirmek için müttefik arıyor. Gerçek niyeti ne Balyoz'dakine Ergenekon'daki hukuksuzluğu ortadan kaldırmak. Hem gündemi değiştirmek hem kendini aklamak istiyor. Yolsuzlukları gündemden düşürmeyeceğiz. Hiçbir bahaneyi kabul etmiyoruz."

"CHP CEMAATE KARŞI DEĞİL"

"Biz CHP olarak cemaatlere karşı değiliz. Her türlü cemaat olabilir, sivil toplum oluşumu olabilir. Kuş sevenler de olabilir, dini örgütlenme de olabilir. Cemaatlerin veya oluşumların devletin içinde hiyerarşik yapıda olmasına karşıyız" diyen Güneş, "Devletin içinde böyle yapılanma olmaması gerektiğini biliyoruz. Suçlu bunu yaratandır. Devletin içinde paralel yapı var deniyorsa bu suçun itirafıdır. Hükümetin başında olan başbakandır yeni de seçilmiş değildir. İtiraf ediyor benim diyor. Kim kurmuş, kim kurdurtmuş? Ben yaptım yanlış yaptım temizlemeye çalışıyorum diyebilir ama çıksın söylesin bunun başı benim desin" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Pm Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement