CHP Sağlık Komisyonu, 6'ncı Bölge Çalıştayı'nı İstanbul'da Yaptı - Son Dakika
Güncel

CHP Sağlık Komisyonu, 6'ncı Bölge Çalıştayı'nı İstanbul'da Yaptı

Haber-Kamera: Enver ALAS - Akın ÇELİKTAŞ - İSTANBUL,DHACHP Sağlık Komisyonu'nun İstanbul'da düzenlediği 6'ncı Bölge Çalıştayı'nda konuşan İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangın ile ilgili olarak, "İnşaatın yapımında bir yangın çıkmıştı.

07.04.2018 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Enver ALAS - Akın ÇELİKTAŞ - İSTANBUL,DHA

CHP Sağlık Komisyonu'nun İstanbul'da düzenlediği 6'ncı Bölge Çalıştayı'nda konuşan İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangın ile ilgili olarak, "İnşaatın yapımında bir yangın çıkmıştı. Bu kez inşaat bittikten ve çalışmaya başladıktan sonra yaşadık. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. 3 kuruş kar edecekler diye izolasyon malzemeleri, dış cephe kaplamalarını özensiz bir şekilde seçtiklerinde neler yaşanabileceğini gördük. Umut ediyoruz bu bir ders olur" dedi.

CHP Sağlık Komisyonu'nun 6'ncı Bölge Çalıştayı, İstanbul'da düzenlendi. Cağaloğlu'ndaki İstanbul Tabip Odası'nda gerçekleşen toplantıya CHP'nin Muğla Milletvekili, Nurettin Demir, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil ve Erkan Aydın, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer ile sağlık alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, 6'ncısını yaptıkları çalıştaylarla özellikle sağlıkla ilgili kanaat önderlerini, sivil toplum kuruluşlarını, tabip odalarını, eczacılar odalarını ve diş hekimleri odalarının temsilcilerinin görüş ve önerilerini topladıklarını ifade etti. Demir, çalıştayla ilgili olarak "Özellikle 2019 sonrası sağlık sisteminin nasıl yönetilmesi gerektiği, sağlıktaki bu çöküşün nasıl düzeltileceği, halkın sağlığına kavuşturulacak noktaya nasıl getirileceği politikalarını oluşturacağız" dedi.

"EĞİTİM VE SAĞLIĞIN NASIL PİYASALAŞTIRILDIĞINI ADIM ADIM GÖRÜYORUZ"

Sağlık ve eğitim sisteminin büyük sorunları olduğunu kaydeden Nurettin Demir, şunları söyledi:

"Üniversitelerin içine düştükleri nokta, özellikle Eskişehir'deki öğretim üyelerinin nasıl katledildiğini, olayın nasıl adım adım geldiğini gördük. Türkiye'de önce eğitim sistemi, üniversiteler kanserleşti. Kanserleşen dokunun nasıl apseleştiği ve o apsenin Eskişehir'de nasıl patladığını gördük ve büyük üzüntü içerisine girdik. Asıl bu, kanserin Türkiye'de eğitim ve sağlık sistemini nasıl saracağının bir belirtisi. Eğitim ve sağlığın nasıl piyasalaştırıldığını adım adım görüyoruz. Bugün genel sağlık primlerini ödeyemeyen 3 ila 3,5 milyon insanımız var. Hiçbir şekilde bunlar sağlık hizmeti alamıyorlar. Tek olarak ücretsiz alan acil servisler kaldı. Acil servislerde tıka basa doldu, taştı. Hekimler ve sağlık çalışanları bunalım geçirir, intihar eder, şiddete uğrar noktaya geldi. Türkiye'de sizlerle birlikte sağlık sistemini rahatlatacağız. Halkımıza ücretsiz daha kaliteli sağlık hizmeti vermenin adımlarını atıyoruz."

ALİ ŞEKER SAĞLIK SİSTEMİ SORUNLARINI ANLATTI

İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise daha önce 5 farklı bölgede yaptıkları çalıştaylarda her bölgenin kendine özel sorunları olduğunu gördüklerini ancak genel olarak Türkiye'nin ortak sağlık sorunları olduğunu altını çizdi. İnsanlar sağlık hizmetine ulaşmakta gittikçe zorlandığını altını çizen Şeker, "Sağlık sistemi çok ciddi bir buhran ve sıkıntı yaşıyor" dedi.

"ŞEHİR HASTANELERİ TÜRKİYE'NİN TOPYEKÜN BÜTÇESİNİ ÇÖKERTEBİLECEK BİR BOYUTTA"

Ali Şeker, "Bir yandan koruyucu sağlık hizmetleri aşı ile ilgili anti propagandalar, aile hekimliğinin içinde bulunduğu sorunlar, sağlık ocağı sisteminin çökertilmesi; görmediğimiz bir takım bulaşıcı hastalıkları yine Türkiye'de yaşamaya başladık. Bir yandan da şehir hastaneleri var. Şehir hastaneleri Türkiye'nin sağlık bütçesini de değil topyekün bütçesini çökertebilecek bir boyutta ve maliyette karşımıza çıkıyor. 20-25 yıl boyunca sağlıkta bu alanda kira ödemek dışında sağlığa bir bütçe kalmayacak. Bizim bugünden itibaren bu sisteme dair çözüm üretmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE ÇIKAN YANGIN

Hekimlerin iş güvenliği sorunları olduğunu vurgulayan CHP'li Şeker, önceki gün Gaziosmanpaşa'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangın üzerine açıklamalarda bulundu.

"UMUT EDİYORUZ BU BİR DERS OLUR"

Şeker, "İnşaatın yapımında bir yangın çıkmıştı. Bu kez inşaat bittikten ve çalışmaya başladıktan sonra yaşadık. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Ancak bu bize gösterdiki çalışanların da hastaların da canlarının, sağlıklarının hiçbir kıymeti yok. 3 kuruş kar edecekler diye izolasyon malzemeleri, dış cephe kaplamalarını özensiz bir şekilde seçtiklerinde neler yaşanabileceğini gördük. Umut ediyoruz bu bir ders olur. İstanbul dikey yapılaşmadan dolayı yangın güvenliği olmayan bir şehir haline geldi. Derme çatma yangın sistemleriyle o devasa binalar göstermelik olarak yangına karşı güvenliymiş gibi gösteriliyor. Halbuki bunların birçoğu göstermelik. Daha büyük acılar yaşanmaması için bunlara denetimler getirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

BÜYÜKÇEKMECE'DE HİDROJEN SİYANÜR DÖKÜLMESİ

Ali Şeker, çevre sağlığı ve çevre sağlığının insan üzerindeki etkileri üzerine yaptığı konuşmada, Büyükçekmece'de TEM otoyolu kenarına hidrojen siyanürün dökülmesini hatırlatarak, "En büyük şehirde insanlar ortama siyanür dökebiliyorlar. Bu da insanların, hayvanların, canlıların yaşamına son verebiliyor. Bu konuda da yapılacak çok şeyler var" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK SİSTEMİNİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ KONUŞTULAR

6'ncı Bölge Çalıştayı'na İstanbul'un yanı sıra Edirne, Çanakkale, Kocaeli, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ'dan gelen başta Tabip Odaları ve Dişhekimleri Odaları temsilcileri olmak üzere sağlık sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Görüntü Dökümü

----------------

-CHP Sağlık Komisyonu üyeleri

-Çalıştaya katılanlar

-Açılış konuşmaları

-Nurettin Demir'in konuşması

-İstanbul Milletvekili Şeker'in konşuması

-STK temsilcilerinin konuşması

-Genel ve detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Sağlık Komisyonu, 6'ncı Bölge Çalıştayı'nı İstanbul'da Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
    02:03 Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Erhan Ç. yönetimindeki tır yol kenarına devrildi. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini tespit etti.


Advertisement