CHP "Seçim Güvenirliliği" Komisyonu İstedi - Son Dakika
Güncel

CHP "Seçim Güvenirliliği" Komisyonu İstedi

CHP "Seçim Güvenirliliği" Komisyonu İstedi

CHP, 30 Mart yerel seçimlerinde, "hile" ve "usulsüzlük" yapıldığı iddialarının araştırılması için Mecliste komisyon kurulmasını istedi.

14.04.2014 10:24  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, 30 Mart yerel seçimlerinde, "hile" ve "usulsüzlük" yapıldığı iddialarının araştırılması için Meclis'te komisyon kurulmasını istedi.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, seçim güvenirliliği konusunda Meclis'te komisyon kurulması talep edildi.

Önergenin gerekçesinde, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin gerçekleştiği gün birçok ilde yaşanan olayların seçimin güvenirliliği açısından büyük bir şaibe yarattığı iddia edilerek, söz konusu şaibelerin giderilmesi, yapılan usulsüzlüklerin tespit edilerek sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılabilmesi amacıyla Meclis araştırması açılması istendi.

Önergenin gerekçesinde, elektrik kesintilerine işaret edilerek, "2009 yılında yapılan yerel seçimlerindeki elektrik kesintileri seçime gölge düşürmüştü, yine bu kesintilerin 2014 yılı yerel seçimlerinde 35 ilde oy pusulalarının sayımı sırasında tekrarlanması düşündürücüdür. Çöpten çıkan oylar, yırtılmış tutanaklar, elektrik kesintileri ve insanlara hazır mühürlü oy pusulaları verilmesi gibi muhalefetin aleyhine olan olayların yaşanması bunun organize bir şekilde yapıldığını gösterir" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP 'Seçim Güvenirliliği' Komisyonu İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement