CHP Sinop Milletvekili Karadeniz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz Açıklaması

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, "Yenilenebilir enerji potansiyelimiz yüksek. Türkiye ihtiyacı olan elektriği yenilenebilir enerjide kaynak çeşitliliğini artırarak ve enerjisini verimli kullanarak karşılayabilir.

13.01.2018 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, "Yenilenebilir enerji potansiyelimiz yüksek. Türkiye ihtiyacı olan elektriği yenilenebilir enerjide kaynak çeşitliliğini artırarak ve enerjisini verimli kullanarak karşılayabilir." dedi.

Karadeniz, Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, enerjide dışa bağımlı olan Türkiye'de enerji verimliliğinin zorunluluk haline geldiğini belirtti.

Kayıp ve kaçakların önlenmesi halinde Türkiye'nin 1-2 yıl içinde yüzde 25 enerji tasarrufu sağlayabileceğini belirten Karadeniz, şöyle devam etti:

"Yenilenebilir enerji potansiyelimiz yüksek. Türkiye ihtiyacı olan elektriği yenilenebilir enerjide kaynak çeşitliliğini artırarak ve enerjisini verimli kullanarak karşılayabilir. Sinop ve Mersin'de kurulması düşünülen nükleer santrallerin üreteceği kadar yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretilebilir. EPDK projeksiyonlarını dikkatle incelediğinizde ortaya konulan senaryolar, Türkiye'nin nükleer enerjiye ne bugün ne de gelecekte ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. OECD üyesi 34 ülkede ortalama elektrik kayıp kaçak oranı yaklaşık yüzde 6,5. Dünya ortalaması yüzde 8. Türkiye yüzde 15,5 kayıp kaçak oranı ile son sıralarda. Kayıp kaçak oranının OECD seviyesine indirilmesi bile ülkemiz için büyük bir kazanç sağlayacaktır."

Türkiye'nin enerji tasarrufu potansiyelinin yüzde 25 ve üzerinde olduğuna dikkati çeken Karadeniz, "ÇED proje tanıtım dosyası 8 Ocak'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunularak Sinop nükleer santralinin ÇED süreci başladı ama siz ÇED olumlu raporu verseniz de vermeseniz de bu santral Sinop'a yapılmayacak. Sinop nükleer santral projesini kaldırıp çöpe atın." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Sinop Milletvekili Karadeniz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement