CHP, Sivas Milletvekili Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Güncel

CHP, Sivas Milletvekili Adaylarını Tanıttı

CHP, Sivas Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas milletvekili adaylarını düzendiği program ile tanıttı.

27.04.2011 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çok sayıda partilinin de katıldığı tanıtım programında adaylar ülkenin bulunduğu durumdan bahsederek CHP'nin iktidar olması için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti. Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen programda CHP Sivas Milletvekili adayları kamuoyuna tanıtıldı. Programda hazır bulunan 5 milletvekili adayı salonda bulunanlar ile tek tek tokalaştı.

Çok sayıda partilinin de katıldığı tanıtım programında adaylar sırayla kürsüye çıkarak kendilerini tanıttı ve yapacakları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. 12 Haziran seçimlerinin yaklaşması ile birlikte çalışmaların hız kazanacağının belirtildiği programda mevcut CHP Sivas Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Malik Ecder Özdemir bu seçimin doğuracağı sonuçlar itibari ile çok önemli bir seçim olduğunu söyledi.

Seçimlerden sonra Türkiye'nin bir yol haritası belirleyeceğini belirten Özdemir, "9 yıldan bu yana iktidarda olan AK Parti Türkiye'yi bir yol ayrımına getirdi. Vereceğimiz oylarla iki soruya cevap bulacağız. Birincisi Tükiye 85 yıldan bu yana yönetildiği gibi 12 Haziran'dan sonra da demokratik, laik ve üniter devlet yapısı olarak yola devam edecek mi yoksa başkanlık, yarı başkanlık, sultanlık adı her neyse ama bu günkü demoratik, laik Cumhuriyetten farklı bir devlet düzenine mi geçeceğiz. İkinci soru şu. Ulusal kurtuluş mücadelesi ile kurulmuş misak-ı milli sınırları içerisinde yaşayan, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle birlikte bir arada yaşadığımız üniter devlet yapımız devam edecek mi yoksa iki dilin iki bayrağın konuşulduğu bölünen bir Türkiye'yi mi yaşayacağız. İşte 12 Haziran'da vereceğimiz oylarla bu iki sorunun yanıtını arayacağız. " diye konuştu.

Ardından sıraya göre diğer adaylar Metin Keskin, Erdal Erşan, Baki Çoban ve Bülent Renda Deniz yaptıkları konuşmada yeni dönemde CHP'yi iktidara taşımak için var güçleriyle çalışacakları mesajını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP, Sivas Milletvekili Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement