CHP ve İyi Parti'den AKP'li Tuzla Belediye Meclisi Üyesine Ortak Tepki... Kaftancıoğlu: "Bu, 6 Yaşındaki Kızın Sistematik İstismarına Yıllarca Göz... - Son Dakika
Güncel

CHP ve İyi Parti'den AKP'li Tuzla Belediye Meclisi Üyesine Ortak Tepki... Kaftancıoğlu: "Bu, 6 Yaşındaki Kızın Sistematik İstismarına Yıllarca Göz...

CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul il örgütleri, AKP’li Tuzla Belediye Meclis üyesi Türel Ağyol’un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önceki günkü buluşmasına ilişkin paylaşımını protesto etti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Tuzla Belediyesi önündeki protestoda, “Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafına bu yorumu yapabilen zihniyet, 6 yaşındaki kız çocuğumuzun sistematik istismarına yıllarca göz yuman zihniyettir” dedi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da “Biz, bu şahısla ilgili bugün itibarıyla hukuki süreci başlatmış bulunuyoruz. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

29.12.2022 14:14  Güncelleme: 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ADEM KARABAYIR

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul il örgütleri, AKP'li Tuzla Belediye Meclisi üyesi Türel Ağyol'un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önceki günkü buluşmasına ilişkin paylaşımını protesto etti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Tuzla Belediyesi önündeki protestoda, "Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafına bu yorumu yapabilen zihniyet, 6 yaşındaki kız çocuğumuzun sistematik istismarına yıllarca göz yuman zihniyettir" dedi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da "Biz, bu şahısla ilgili bugün itibarıyla hukuki süreci başlatmış bulunuyoruz. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

AKP'li Tuzla Belediyesi Meclisi üyesi Türel Ağyol, sosyal medya hesabında, önceki gün Ankara Ahlatlıbel'de baş başa yaptıkları görüşme nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan bir paylaşım yapmıştı. CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul il örgütleri, bugün Tuzla Belediye binası önünde Ağyol'u protesto etti. Partililer, "Adalet", "Yasak değil, ahlak istiyoruz" ve "Kendinizle bizi karıştırmayın" yazılı dövizler taşıdı.

KAVUNCU: AYNI ŞEY CUMHURBAŞKANI'NA YAPILSA AYAĞA KALKACAKLARDAN TEPKİ GELMEDİ

Burada konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, hukuk çerçevesinde demokratik hakları için dişe diş, göze göz sonuna kadar mücadeleyi devam ettireceklerini söyledi. Ağyol'un paylaşımı nedeniyle AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin kendisini aradığını belirten Kavuncu, şöyle konuştu:

"Türk siyasi hayatı, çok partili hayata geçildikten sonra daima çok çekişmeli, çok heyecanlı ve kitlelerin katılımının fazla olduğu, vatandaşla siyasetin buluştuğu canlı bir varlık gibidir. Hatırlarsanız, 80'lerin sonunda ve 90'lı yıllarda açık oturum programları olurdu. Bu programlarda, geçmişte her türlü çatışmayı yaşamış liderler bir araya gelir ve karşılıklı nezaket ve saygı içerisinde konuşurlardı. Görüş ayrılıkları esas olsa da karşılıklı olarak milyonlarca insanı temsil eden siyasetçilerin karşılıklı saygıyı ve nezaketi asla bırakmadıklarını görüyoruz. Fakat son 20 yılda bunun ne kadar aşındığını, ne kadar korkunç bir düzeye taşındığını bugün yine gördük. AK Parti Tuzla Belediye Meclis üyesi olan bir şahıs, genel başkanımız Sayın Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili iğrenç ithamlarda bulundu. Maalesef, aynı şey Cumhurbaşkanı veya herhangi bir AK Partili için yapılsa ayağa kalkacak olan bazı basın kuruluşları, köşe yazarları ve bizzat AK Parti'den, şu ana kadar bir tane tepki gelmedi. Normal şartlar altında en çok tepkiyi AK Parti'den beklerdik, fakat bunun aslında çok anlamsız olduğunu biliyoruz.

GÜÇ ALDIĞI ODAKLAR VAR: Nereden biliyoruz? Bu öyle bir zihniyet ki 'Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer' ifadeleriyle o travmatik bilinçaltlarını dışa vurur. Bu öyle bir kötülük ki sokakta hak arayan vatandaşa 'sürtük' hakaretini hiç çekinmeden söyler. Bu öyle bir iğrençlik ki genel başkanımız Sayın Meral Akşener'e canlı yayında ahlaksız ve çok adi iftiralar atar. Bu öyle bir terbiyesizlik ki bir kadına 'Kendi mabadı açıkta dururken başkalarını ayıplaması ahlaki düşüklüktür' diye hakaretler savurur. Bu öyle bir seviyesizlik ki bir anneye, üstelik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden bir hafta önce, 'fosforlu' diye benzetme yapar. Burada saydıklarım, çok büyük ve çok kötü bir zihniyetin yansımasıdır. O yüzden burada, AK Partili Tuzla Belediye Meclis üyesinin kendisine idol aldığı, kendisinden bir şeyler bulduğu, güç aldığı odaklar var.

BALIK BAŞTAN KOKAR: Bu odakların kimler olduğunu da az önce size açıkladım. Yani balık, baştan kokar. Farklılıklarımıza rağmen toplumsal değerlerimizi, örfümüzü, haysiyetimizi hiçe sayan bu saldırılara karşı elbette bir arada duracağız, saygıyı ve nezaketi, bu saldırganlara öğreteceğiz. Mevkidaşım ve çalışma arkadaşlarına, bugün bizlerle beraber bu çirkinliği kınamak için buraya toplanan herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye; vasata, zorbalığa, nezaketsizliğe, kavgaya ve karanlığa teslim olmayacak. Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılında ülkemizi nezakete, barışa ve aydınlığa el birliğiyle kavuşturacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Biz, aynı zamanda bu şahısla ilgili bugün itibarıyla da hukuki süreci başlatmış bulunuyoruz. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."

KAFTANCIOĞLU: GENEL BAŞKANLARIMIZI GÖRDÜKÇE UYKULARI KAÇIYOR

Kavuncu'nun ardından konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da "Bugün sadece bir kişiyi, bir ahlaksızı değil, adına 'AK' diyen, yürekleri ve beyinleri kapkara olmuş bir zihniyeti teşhir etmek ve çok yakında da bu memleketimizin başından defetmek için buradayız" dedi. İktidarın artık kaybettiğini ve bunu gördükçe de kötülükte ve ahlaksızlıkta sınır tanımadığını belirten Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

"Uykuları kaçıyor arkadaşlar. Memleket sevdalısı, güzel aydınlık bir geleceğe birlikte yürüyen genel başkanlarımızı ve onlara inanan milyonları gördükçe uykuları kaçıyor. Kaçsın. Ne yaparlarsa yapsınlar, fitne sokamadılar. Hayatta en mahir oldukları iş -çalmanın dışında- bölüp, parçalayıp dağıtamadılar. Memleketin derdini kendilerine dert edinmiş genel başkanlarımıza, dervişin fikri misali ahlaksız yorumlarda bulunmayı marifet saydılar. Bu ahlaksız zihniyetin yaptıkları ve söyledikleri sadece genel başkanlarımızla ilgili değil elbette.

HEPİMİZE 'SÜRTÜK' DİYEN ZİHNİYETTİR: Unutmayın, sayın genel başkanlarımız Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafına bu yorumu yapabilen zihniyet, 6 yaşındaki kız çocuğumuzun sistematik istismarına yıllarca göz yuman zihniyettir. Bu zihniyet, bir kadınla bir erkek nerede ve ne amaçla bir araya gelmiş olurlarsa olsunlar, akıllarına cinsel çağrışımlardan başka bir şey getirmeyen zihniyettir. Bu zihniyet, spor yapan, bisiklete binen, erkek arkadaşlarıyla konsere giden kızlarımıza ve ne yazık ki özellikle başörtülü kızlarımıza, çok özür dileyerek söylüyorum 'fahişe' damgası yapıştıran; hepimize, biz kadınlara, hepimize 'sürtük' diyebilen zihniyettir. Bu zihniyet, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bağımsızlık uğruna kadın-erkek omuz omuza Kurtuluş Savaşı vermiş kadim bir toplumu aşağılayan zihniyettir. Bir de bu zihniyet, her türlü ahlaksızlığı yapıp utanmadan bir de ahlak bekçiliğine soyunmuş zihniyettir.

EN ÖNEMLİSİ, BU ZİHNİYETİ HEP BİRLİKTE DEFEDEBİLMEMİZ: İşte tam da bu nedenle bizler, önümüzdeki seçimin aynı zamanda bir zihniyet tercihi olacağını biliyoruz. Bir tarafta bulunduğu her yere kötülük yayan, sığ, ahlaktan yoksun, ahlaksızlıkta sınır tanımayan bir zihniyet. Diğer tarafta ise ülkesinin aydınlık geleceği için, 85 milyon için daha iyi, daha huzur dolu bir yaşam hedefleyen bir zihniyet. Bu nedenle bu ülkeyi karanlığa gömenlerle nefes aldırmaya çalışanların mücadelesi diyoruz buna. Buğra Başkan'ımız ifade etti, özür dilemek kıymetli, gereğini yapmak önemli ama en önemlisi, bu zihniyeti hep birlikte defedebilmemiz.

BU AHLAKSIZ ZİHNİYETİNİZİN YOK OLUŞUNU GÖRECEKSİNİZ: Arsızlık ve ahlaksızlıkta sınır tanımayalar, size sesleniyorum. Ülkesi için, halkı için, gelecek için çalışan kişilerin fotoğraflarına bakıp ne gördüğünüzü bilmeyiz ama bilin ki çok yakında gününüzü göreceksiniz. Bu ahlaksız zihniyetinizin yok oluşunu göreceksiniz ve kötülüğünüzün karşısında kadınıyla, erkeğiyle yan yana, omuz omuza cesaret göreceksiniz; 85 milyonu yoksulluk ve esaretten kurtaracak olan cesareti."

CHP ve İyi Parti\'den AKP\'li Tuzla Belediye Meclisi Üyesine Ortak Tepki... Kaftancıoğlu: "Bu, 6 Yaşındaki Kızın Sistematik İstismarına Yıllarca Göz...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP ve İyi Parti'den AKP'li Tuzla Belediye Meclisi Üyesine Ortak Tepki... Kaftancıoğlu: 'Bu, 6 Yaşındaki Kızın Sistematik İstismarına Yıllarca Göz... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da Belediye Başkanları İl Müdürlerini Ziyaret Etti
    16:29 Tekirdağ'da Belediye Başkanları İl Müdürlerini Ziyaret Etti

    Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal'ı ziyaret etti. Albayrak, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı. Aynı şekilde, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da Süleymanpaşa ilçesindeki okulları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ise İl Jandarma Komutanı Ahmet Çetin'i ziyaret ederek ilçeye yaptığı hizmetleri anlattı.

  • İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar sofrasında misafir etti
    16:29 İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar sofrasında misafir etti

    İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Gastro İnegöl'de düzenlenen iftarda, öğrenciler ve yaşlılar birbirleriyle kaynaşma fırsatı buldu.

  • GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi
    16:28 GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi

    Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Milas'ta toprak havuzlarda yetişen balığın depolanması ve paketlenmesi tesisinin fizibilite projesine destek verdi. Milas İlçesi İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği'nin başvuru sahibi olduğu proje, GEKA'nın 2023 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destekleniyor. Bu proje ile toprak havuzlarda balık yetiştiriciliği sektörünün gelişimi için önemli bir adım atılmış olacak.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi
    16:27 Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi

    Mersin'in Gülnar ilçesinde, Tırnak Mahallesi'nde 109. Yıl Hatıra Ormanı oluşturmak amacıyla anaokulu öğrencilerinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. Kaymakam Yusuf Ziya Yaktı, Samiye Naim Eğitim Vakfı Mürüvvet Kandemir Anaokulu öğrencileri ve aileleri etkinliğe katıldı. Öğrenciler, bilgilendirme sonrasında fidanları toprakla buluşturdu.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, personellere müjde verdi
    16:26 Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, personellere müjde verdi

    Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, belediye personeli ve ailelerini iftar yemeğinde bir araya getirdi ve Belediye İş Sendikası ile protokol imzalandığı müjdesini verdi.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.


Advertisement