CHP ve İyi Parti'den Kemerköy'e Destek Ziyareti… Kaftancıoğlu: "Doğayı Hissedemeyenler Doların Yeşili Üzerinde Hesap Yapınca Ortada Bu Oluyor" - Son Dakika
Güncel

CHP ve İyi Parti'den Kemerköy'e Destek Ziyareti… Kaftancıoğlu: "Doğayı Hissedemeyenler Doların Yeşili Üzerinde Hesap Yapınca Ortada Bu Oluyor"

Demirören Grubu’nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na geçen İstanbul’un Göktürk Mahallesi’ndeki Kemerköy Sitesi yeşil alanına, Emlak Konut GYO’nun inşa edeceği projeye karşı bölge halkının protesto eylemleri devam ediyor. CHP ve İYİ Partili milletvekilleri ve parti yöneticileri de bugün bölgeye giderek mahalleliye destek verdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Ayağı toprağa değip insanı, doğayı hissedemeyenler doların yeşili üzerinde hesap yapınca ortada bu oluyor” dedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de “Devlet hiçbir hukuksuzluğu karşılıksız bırakmaz. Buraya haydut gibi girmelerinin cezasını da çekeceklerine size söz veriyorum” diye konuştu.

06.11.2022 17:28  Güncelleme: 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Demirören Grubu'nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na geçen İstanbul'un Göktürk Mahallesi'ndeki Kemerköy Sitesi yeşil alanına, Emlak Konut GYO'nun inşa edeceği projeye karşı bölge halkının protesto eylemleri devam ediyor. CHP ve İYİ Partili milletvekilleri ve parti yöneticileri de bugün bölgeye giderek mahalleliye destek verdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Ayağı toprağa değip insanı, doğayı hissedemeyenler doların yeşili üzerinde hesap yapınca ortada bu oluyor" dedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de "Devlet hiçbir hukuksuzluğu karşılıksız bırakmaz. Buraya haydut gibi girmelerinin cezasını da çekeceklerine size söz veriyorum" diye konuştu.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin, Demirören Grubu'nun borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na devredilen İstanbul Göktürk'teki 224 bin metrekarelik araziyi yapılaşmaya açmasının ardından başlayan çalışmalar devam ediyor. Araziye konut inşa edilmesine karşı direniş başlatan mahalleli, itirazlarını bugün de sürdürdü. Site önünde bir araya gelen mahalleliye CHP ve İYİ Partili milletvekilleri ile parti yöneticileri de destek verdi.

GÖKAN ZEYBEK: RÜŞVET ALIŞKANLIK HALİNE GELİRSE TAKSİM'İ DE, SULTANAHMET'İ DE KAYBEDERİZ

Burada konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, çalışmaların devamına karşı soru sorduklarında "Talimat yukarıdan" yanıtını aldıklarını belirterek "Neresi bu yukarısı? Hukuk, adalet bilmez bu yukarısı neresi? O yukarıyı değiştireceğiz" dedi. "Bugün burada mücadele eden insanlar golf sahası değil, yeşil alan için mücadele ediyorlar" diyen Zeybek, şöyle konuştu:

"Yeşil alanlar, gücü elinde bulunduranlar eliyle imar planları değiştirilerek, büyükşehir belediyeleri baypas edilerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koridorlarında rüşvetle, yolsuzlukla planlar değiştirilmesi alışkanlık haline gelirse yarın biz, Taksim'i de, Sultanahmet'i de, Ataköy'ü de kaybederiz. 65 yaşında emekli olmuş bir insanın sağlıklı bir çevrede yaşaması için verilen bir mücadeledir. Millet İttifakı, İstanbul'un yeşil alanlarını nasıl artıracağız diye mücadele ederken Saray ve Saray'ın adamları, yeşil alanlarımızı talan etmeye çalışıyorlar. Yürütmeyi durdurma kararı alındı. Bu ülkede yürütmeyi durdurma kararını 20 dakika geçtikten sonra 'tanımıyorum' diyen kaymakamlar ve valiler görüyoruz. Kararlarımızı hukuk devleti içerisinde yürütemeyeceksek o zaman bizim mülkiyet hakkımızın ve can güvenliğimizin teminatı nedir? Burada yapılan hukuksuzluklar karşısında polislerimizin gözlerinde akan yaşlar, Saray'ı ve onun adamlarını boğacaktır."

BAHADIR ERDEM: BÜTÜN TÜRKİYE, AYDIN DOĞAN'IN MEDYASININ DEMİRÖREN'E NASIL VERİLDİĞİNİ ÖĞRENDİ. ADAMIN CEBİNDEN BİR KURUŞ ÇIKMADI

Zeybek'in ardından söz alan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise kendisinin de bir Kemerköy sakini olduğunu söyledi. Erdem, şunları söyledi:

"Göktürk beldesi bugün bu hale geldiyse AKP'nin güzel olan her şeye çökmesi, talan etmesi siyasetinden dolayıdır. Bugün bir tek adam rejiminden geçiyoruz. 'Talimat yukarıdan' denen o tek adamı demokrasiyle önümüzdeki seçimlerde indirmek için ve yeniden demokrasiyi ve adaleti getirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Sayın Genel Başkanım benimle size selamlarını ve sevgilerini yolladı. Burada bir kaymakam, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını uygulamamazlık edemez ama ne kaymakamı ne valisi, hukuk, hak dinlemiyorlar. Buraya 16 otobüs çevik kuvvet geldi. Ben Kemerköylü olarak burada var olan polislere aynı zamanda teşekkür ediyorum. Aslında onlar da biliyor, buradaki hukuksuzluğu ama işleri gereği bunu yapmak durumundalar. Biz birbirimizin ne olduğunu burada ne olup bittiğini karşılıklı gayet iyi biliyoruz. Bakın, bütün Türkiye, şu Aydın Doğan'ın medyasının Demirören'e nasıl verildiğini öğrendi. Verilen kredilerle adamın cebinden bir kuruş çıkmadı ya, bir kuruş çıkmadı. Yeşil alanımızı adam aldı, kredilere ipotek olarak gösterdi. Kredinin 10'da 1'i değil. Kendilerine göre seçim öncesi buranın içine inşaat duvarları yıkarak soktular. Devlet hiçbir hukuksuzluğu karşılıksız bırakmaz. Buraya haydut gibi girmelerinin cezasını da çekeceklerine size söz veriyorum."

CANAN KAFTANCIOĞLU: ÇOK MERAKLI YA, GELSİN BURAYA DA BİR MİLLET BAHÇESİ YAPSIN

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da insanın en büyük gücünün haklılığı olduğunu belirtti. "2013'te ne demişlerdi, Taksim'de tek kalan yeşil alanımızı yok edeceklerdi" hatırlatması yapan Kaftancıoğlu, Gezi Parkı direnişi üzerinden örnek vererek "Hep birlikte haklıydık, kararlıydık, her ne kadar birkaç arkadaşımız şu anda esir tutulsalar da Gezi Parkı, Gezi Parkı olarak şu anda devam ediyor" dedi. Kaftancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saraylardakileri çıldırtmışlardı. Buradaki yeşil alanı, ipotek edilme özelliği olmamasına rağmen Demirören'e verip adamlara, medyayı verdiler. Sizin, benim cebimdekileri de vermek için burayı ipotek ettirip Ziraat Bankası'ndan 750 milyon dolar parayı da verdirdiler. Şimdi Ziraat Bankası iptal edilen ruhsatın Saray'dan birilerinin onayıyla, iki dudağın arasından çıkan bir cümleyle katlediyorlar. Bu aralar Millet Bahçesi yapmaya çok kararlılar ya, seçim geliyor. Atatürk Havalimanı'nı bile yıkıp Millet Bahçesi yaptık diye boy boy şov yapıyorlar. Çok meraklı ya, gelsin buraya da bir Millet Bahçesi yapsın. Madem Millet Bahçesi yapmayı çok istiyorlar; ranta açmak yerine, birilerini zenginleştirmek yerine yapsınlar. Ayağı toprağa değip insanı, doğayı hissedemeyenler doların yeşili üzerinde hesap yapınca ortada bu oluyor. Ortada ayrıca haklılığın verdiği cesaret oluyor. İnsanlık tarihi boyunca asla ve asla şaşmayan bir şey vardır. Eğer haklıysanız, kararlıysanız hukuk sopasına rağmen mücadeleniz mutlaka ama mutlaka sonuç alacaktır. Akıl, ahlak ve adalet mücadelesinde fikrimiz, siyasi görüşümüz, kimliğimiz ne olursa olsun yeşil için burada buluşan insanları görüyorum. Mücadelenizin önünde saygıyla eğiliyorum."

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı ve mahalleli Gülseren Onanç da "Buradaki çadırımız burada kalacak. Nöbetimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

CHP ve İyi Parti\'den Kemerköy\'e Destek Ziyareti… Kaftancıoğlu: "Doğayı Hissedemeyenler Doların Yeşili Üzerinde Hesap Yapınca Ortada Bu Oluyor"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP ve İyi Parti'den Kemerköy'e Destek Ziyareti… Kaftancıoğlu: 'Doğayı Hissedemeyenler Doların Yeşili Üzerinde Hesap Yapınca Ortada Bu Oluyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkhan'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 9 yaralı
    13:24 Kırıkhan'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 9 yaralı

    Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastanelere kaldırıldı.

  • Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı
    13:24 Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı

    Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı arasında 'Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' eğitimi projesi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, okullarda personel, öğrenci ve velilere böbrek sağlığı, böbrek hastalıkları, aşırı şeker ve tuz tüketiminin insan sağlığına zararları konusunda eğitimler verilecek. Ayrıca, şeker ve yüksek tansiyon hastalıklarından korunma, doğru beslenme, sağlıklı alışkanlıklar edinme ve sporun hayattaki yeri konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri de yapılacak.

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı ve makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti. Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu
    13:21 Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde jandarma komutanlığınca yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyon sonucunda 2 adet G-3 piyade tüfeği, 9 adet G-3 piyade tüfeği şarjörü, 1.040 adet G-3 piyade tüfeği fişeği, 2 adet tabanca, ruhsatsız av tüfekleri ve 1 adet gaz el bombası bulundu. Gözaltına alınan şahısların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.

  • İzmit'teki Market Yangınının Hasarı Dron ile Görüntülendi
    13:19 İzmit'teki Market Yangınının Hasarı Dron ile Görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında meydana gelen hasar, dron ile görüntülendi. Yangın sonucunda marketteki ürünler tamamen yanarken, çatı çöktü.

  • Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13:18 Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesi, idari menajer Gökhan Çelebi'nin doğum günü kutlaması yapıldı. Antrenman, ısınma ve top kapma çalışmalarıyla devam etti ve taktik çalışmalarıyla sona erdi.

  • Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi
    13:18 Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Köyceğiz Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Öğrenciler, antik kentteki yapılar hakkında bilgi alarak tarihi bir yolculuk gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Ufuk Çörtük, öğrencilere ve katılımcılara bilgi verdi.


Advertisement