CHP ve MHP'nin "Çatı Adayı" Önerisi - Son Dakika
Güncel

CHP ve MHP'nin "Çatı Adayı" Önerisi

CHP ve MHP\'nin "Çatı Adayı" Önerisi

Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için "çatı adayı" olarak İhsanoğlu'nu önermesini protesto etti.

18.06.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için "çatı adayı" olarak eski İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önermesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerince protesto edildi.

Konak Meydanı'nda bir araya gelen derneğin İzmir şube üyeleri, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için "çatı adayı" olarak İhsanoğlu'nun belirlemesine tepki gösterdi.

Derneğin genel başkanı eski CHP İzmir Miletvekili Canan Arıtman'ın da katılımıyla düzenlenen eylemde, ellerinde "Cumhuriyet kadını görev başında" ve "Cumhuriyet devrimi kazanacak" yazılı dövizler taşıyan kadınlar, "Türkiye laiktir laik kalacak", "Şeriata geçit yok aydınlık Türkiye" ve "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye" şeklinde sloganlar attı.

Arıtman, yaptığı basın açıklamasında, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı topluma alternatif sunacak ortak aday arayışına girmelerinden dolayı umutlandıklarını ancak belirlenen adayla hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.

Arıtman, "Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun değil cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi, diyanet işleri başkanı adayı olarak bile gösterilmesi sakıncalıdır" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP ve MHP'nin 'Çatı Adayı' Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement