CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Küçükşahin, Darbe Girişimini Kınadı - Son Dakika
Yerel

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Küçükşahin, Darbe Girişimini Kınadı

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Dr. Ahmet Küçükşahin, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, Türk ordusunun önemine vurgu yaptı.

04.08.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Dr. Ahmet Küçükşahin, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, Türk ordusunun önemine vurgu yaptı.

Emekli Kurmay Albay ve Balyoz mağduru, Yeşilyurt İlçe Başkanı Dr. Ahmet Küçükşahin, 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ darbe girişimini kınadı. Küçükşahin, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919 yılında Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmasıyla sözlerine başladı. Küçükşahin, "Mustafa Kemal, 'Ordu güçtür, ordu mutlaka olacaktır. Para varsa ordu olsun para yoksa ordu olmasın anlayışı yanlıştır, para olsa da olmasa da ordu olacaktır' demiştir. Anadolu coğrafyası çok zor bir coğrafyadır. Bu coğrafyada birlik ve beraberliği olmayan ve aynı zamanda güçlü ordusu olmayan hiç bir ulus yaşayamaz. Bu coğrafyada yani Anadolu coğrafyasında, döneminde dünyanın en güçlü devletleri olan Hitit, Selçuklu, Bizans, Osmanlı yok olup gitmiştir. Bu coğrafya hata kaldırmaz. Eğer, her şeye rağmen birlik ve beraberlik içerisinde olmazsak ve güçlü bir ordumuz olmazsa biz de yok olur gideriz. Bir başka konu, bu ülkede her dönem hainler olmuştur. 1920'li yıllarda Namık Kemal'in de belirttiği gibi Türkiye haini bol bir ülkedir. Atilla İlhan ve Kamran İnan, Türkiye'nin hain kontenjanını yüzde 10 olarak ifade etmişlerdir. Bugün bu darbe girişimde bulunanlar ve onun ABD'deki ağa babası bu yüzde 10'luk kontenjan içerinde olanlardır. Bizler yani darbeye destek vermeyenler kalan yüzde 90'ı oluşturuyoruz. Bu ülkenin sadık sahipleri onlar değil, bizleriz. Bizler, bu ülkeden başka gidecek yeri olmayan kimseleriz. Ama onların büyük bir bölümü uşaklık yaptıkları memleketlere kaçmış veya fırsat bulurlarsa kaçacaklardır. Şu da bilinmelidir ki, kendi ülkesine hainlik edeni hiç bir ülke sevmez ve bir gün o kaçtığı ülkeyi de satacağını bilir. Kısaca onlar her zaman hain olarak anılacaklardır" şeklinde konuştu.

ABD'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu söyleyen Küçükşahin, ABD'nin kendi ülke çıkarlarını dünyaya kabul ettirmeye çalıştığını ve bunu da her zaman yaptığını kaydetti. Küçükşahin, "Fettullah Gülen denen adamı ülkesinde barındırmasının sebebi de budur. Unutmamak gerekir ki, ABD, sağmayacağı ineği ahırına bağlamaz. Şundan da emin olun, ineğin sütü kesilince kurbana verecektir. Ordumuza yapılan darbe 2007 yılında Ergenekon kumpası ile başlamış, bilahare Balyoz, Poyrazköy, Amiraller Suikast, İnternet Andıcı, Islak İmza, Kafes, İzmir Casusluk davaları ile devam etmiştir. Bu davalar ile ordudan atılan general, subay ve astsubayların yerini Fettullahcı terör örgütünün bugün darbe girişiminde bulunan üyeleri doldurulmuştur. Silahlı kuvvetler içerisinde yeterli güce ulaştıklarını düşünen bu hainler 15 Temmuz günü darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ama halkımızın yüzde 90'ı, Peygamber Ocağı'nın Fettullah Ocağı haline gelmesine müsaade etmemiştir. 1919 yılında Mustafa Kemal, Samsun'a çıktığında ilk verdiği talimatlardan birisi işgal kuvvetlerinin protesto edilmesi için her ilde her ilçede her köyde mitingler düzenlenmesi ve protesto telgrafları çekilmesi olmuştur. 15 Temmuz 2016 günü de Türk tarihi tekerrür etmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan halktan aynı talepte bulunmuştur. Bu konu aynı zamanda bugün içinde bulunduğumuz koşulların 1919 yılındaki işgal koşullarına çok benzediği anlamına gelmektedir. Buna müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizi ABD güdümlü bir örgüte teslim etmeyeceğiz. Unutmamak gerekir ki, ordu güçtür. Bu coğrafyada ordusuz yaşayamayız. Bu gücü elimizden almak isteyenler ilk önce ordu içerisindeki generallerini, subaylarını ve astsubaylarını aşağılayarak işe başlamaktadırlar. Eğer subaylar aşağılanmaya başlandıysa bunun bir operasyon olduğunu bilinmelidir. Maalesef 2007 yılında başlayan bu TSK'yı ve onun mensuplarına yapılan aşağılama sürecini hükümet edenler görememişlerdir, adeta basiretleri bağlanmıştır. Daha kötüsü onlara siyasi destek vermişlerdir. Bugün ordumuza sahip çıkma zamanıdır. İçine sızmış olan hainler hariç ordu bizim ordumuzdur. Onun uçağı, tankı, topu, tüfeği ve hatta mensuplarını üzerilerindeki elbiseler bile bizimdir. Kendi malımıza sahip çıkalım. Ordumuza moral verelim. Ordumuzu ve onun değerli mensuplarını seviyoruz. Onların değerli eş ve çocukları daha önce olduğu gibi göğsünüzü gere gere eşinin, babasının general, subay, astsubay, uzman olduğunu söylemelidir. Malatya halkı hainleri de vatan evlatlarını da çok iyi tanımaktadır. Bu ayrımı çok iyi yapabilmektedir" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Küçükşahin, Darbe Girişimini Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement