Çiçek Dilligil, Oyuncu Adaylarıyla Buluştu - Son Dakika
Magazin

Çiçek Dilligil, Oyuncu Adaylarıyla Buluştu

Çiçek Dilligil, Oyuncu Adaylarıyla Buluştu

Tiyatro oyuncusu ve eğitmeni Çiçek Dilligil Küçükçekmeceli oyuncu adaylarıyla bir araya geldi.

05.04.2013 12:38  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatro oyuncusu ve eğitmeni Çiçek Dilligil Küçükçekmeceli oyuncu adaylarıyla bir araya geldi.

Çılgın Bediş, Baskül Ailesi, Kaygısızlar, Dudaktan Kalbe, Avrupa Yakası ve Harem gibi başarılı işlerle adını oyunculuk dünyasına altın harflerle kazıyan tiyatro oyuncusu ve eğitmeni Çiçek Dilligil Küçükçekmeceli oyuncu adaylarıyla bir araya geldi. Kültür ve sanatla yetişmiş kuşaklara büyük önem veren Küçükçekmece Belediyesi'nin Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği, Gösteri Sanatları Akademisi Oyunculuk Atölyesi'nin bu ayki konuğu olan Dilligil, eğitimciliğinin yanı sıra oyunculuk deneyimlerini sıra dışı bir anlatımla ele aldı.

"MÜŞFİK KENTER ANLATMA YAP DERDİ"

Üstat Müşfik Kenter'in 'Anlatma, yap' sözünden yola çıktığını, bu nedenle bir şeyler anlatmak yerine; dikkat, konsantrasyon ve yaratıcılık gibi konularda oyunlar oynatarak ders vereceğini belirten Çiçek Dilligil, tiyatronun hem teorik hem de pratik olarak var olan bir sanat dalı olduğunu, pratikteki hocaların da aktif olmaları gerektiğini söyledi. Katılımcılara fotoğraflar üzerinden doğaçlama çalışması yaptıran Dilligil, sonrasında ise çalışmanın sonuçlarını sorgulatarak anlattı.

"BURADA ŞAHANE İŞLER YAPILIYOR"

Ayrıca Küçükçekmece Belediyesi ile ikinci kez çalıştığını belirten Dilligil, "Buraya bayıldım ben. İlk geldiğimde binayı görünce çok şaşırdım. Bina tamam ama içinde neler yapılıyor, buna da bakmak gerekiyordu. Neler yapıldığını görünce saygım daha da arttı. Çok yenilikçi, çağdaş bir anlayış var burada. Çocuklarda potansiyel olarak çok iyiler. Sanatla ilgili işlerde hem Akdenizli hem Anadolulu olmanın bir avantajı da var üzerlerinde tabi ki. Bu potansiyelle bu çağdaş anlayış birleşince, iyi bir kadroyla şahne işler yapılıyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Çiçek Dilligil, Oyuncu Adaylarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement