Çiçekçilerin 14 Şubat Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Çiçekçilerin 14 Şubat Mesaisi

Çiçekçilerin 14 Şubat Mesaisi

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi, Türkiye’de de 14 Şubat tarihi Sevgililer Günü olarak kutlanıyor.

14.02.2018 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi, Türkiye'de de 14 Şubat tarihi Sevgililer Günü olarak kutlanıyor. Sevdiklerine ve eşlerine hediye almak isteyen kişilerin aklına ilk olarak çiçekçiler geliyor.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaklaşık 20 yıldır çiçekçilik yapan Nafız İlhan, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle satışların arttığına dikkat çekti. En çok gül ve orkide çiçeğinin tercih edildiğini söylen İlhan, kaktüs ve butik çiçeklerin de tercihler arasında olduğunu aktardı.

"Yurt dışından geldiği için fiyatlar yüksek"

Fiyatların yükselmesindeki nedenin özel günler olmadığını, artan talep nedeniyle yurt dışından getirilmesinden kaynaklandığını ifade eden Nafız İlhan, "Yurt içinde üretilen güller Türkiye'ye yetmiyor. Dışarıdan güller geldiği için, gümrük vergisi ve Türkiye'ye ulaşımından dolayı fiyatlar yüksek oluyor. 'Çiçekçiler fırsatçılık yapıp özel günlerde fiyatları arttırıyorlar' şeklinde bir algı var. Öyle bir şey yok, fiyatların yükselmesi bizimle alakalı değil. Talep arttığı zaman, yurt dışından geldiği için güllerin fiyatları artıyor. Bizim şuan satmış olduğumuz güller Kenya'dan geliyor" dedi.

Sabah saatlerine rağmen hareketlilik yaşadıklarını ve çiçeğin ucuz olduğu için daha çok tercih edildiğini belirten Çiçekçi Nafız İlhan, "İnsanlar ekonomik zorluklardan dolayı büyük hediyeler alamıyor. Bu yüzden genellikle ucuz çiçekler tercih ediliyor. Çiçekler de ucuz olduğu için insanlar, 7 buçuk ve 10 TL gibi bir fiyata hediye alabiliyor" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çiçekçilerin 14 Şubat Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement