Çiftçi Aileler Yarışmasında Birincilik Muğla'ya Gitti - Son Dakika
Güncel

Çiftçi Aileler Yarışmasında Birincilik Muğla'ya Gitti

Çiftçi Aileler Yarışmasında Birincilik Muğla\'ya Gitti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının düzenlediği 'Entegre Mücadele Aileler Yarışması' adlı bilgi yarışmasında, Muğlalı Bayar çifti şampiyon oldu.

22.11.2013 19:58  Güncelleme: 20:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Entegre Mücadele Aileler Yarışması' adlı bilgi yarışmasında, Muğlalı Emine ve Duran Bayar çifti Türkiye şampiyonu oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye'de örtü altı sebze, meyve üretiminde, bağlarda entegre mücadele ve ürün yönetiminin yaygınlaştırılması amacıyla 'Entegre Mücadele Aileler Yarışması' adlı bilgi yarışması düzenlendi. Kundu bölgesindeki bir otelde yapılan yarışmaya illerinde birinciliği elde eden Antalya, Çanakkale, Denizli, İzmir, Muğla, Mersin, Manisa'dan üretici aileler katıldı.

ÇİFTÇİ TARLA OKULU PROJESİ

Etkinliğin açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkanı Kadir Melan, yarışmanın 'çiftçi tarla okulu' projesinde üreticilere verilen eğitimin değerlendirilmesi amacıyla düzenlendiğini belirtti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı da örtü altı sebze, meyve ve bağlarda entegre mücadele ile ürün yönetiminin yaygınlaştırılması projesinin 29 ilde yaklaşık 29 ürün grubunda yürütüldüğünü anlattı.

Konuşmaların ardından düzenlenen müzik dinletisinde, yarışmaya katılan çiftçi aileler ve yakınları eğlenceli vakit geçirdi. Etkinlikte ziraat mühendislerinden oluşan koro, sevilen türküleri seslendirdi.

MUĞLALI BAYAR ÇİFTİ ŞAMPİYON

İlk defa yapılan yarışmanın Türkiye finalinde ise çiftçi aileler, tarımsal üretim hakkındaki bilgileriyle kıyasıya bir mücadeleye girişti. Yarışmada üreticilere, 'çiftçi tarla okulları'nda verilen eğitim doğrultusunda 20 soru soruldu. Tarımsal üretim hakkındaki sorulardan 18'ine doğru cevap vererek aynı puanı kazanan Antalya, İzmir ve Muğlalı aileler finalde 2'nci tura yükseldi. Yarışmada en fazla puanı toplayan Muğlalı Emine ve Duran Bayar çifti birinci oldu. Bayar çifti, yarışmada birinciliği elde etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Yarışma sonunda düzenlenen törende Türkiye şampiyonu olan Muğlalı Bayar çifti, Cumhuriyet altını ve hediye çeki kazandı. İkinci olan Antalyalı Düriye ile Ahmet Şimşek çiftine ve üçüncülüğü elde eden İzmirli Mehmet ile oğlu Mehmet Ali Akdemir'e hediye çekleri verildi. Yarışmaya katılan diğer ailelere de tarımsal ürünler hediye edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çiftçi Aileler Yarışmasında Birincilik Muğla'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement