Çiftçi Tkb'deki İlk Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yaşam

Çiftçi Tkb'deki İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Çiftçi Tkb\'deki İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, başkanlığında Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) ’Kuruluş ve gelişim süreci’ toplantısı Kastamonu’da başladı.

12.05.2018 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, başkanlığında Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) 'Kuruluş ve gelişim süreci' toplantısı Kastamonu'da başladı.

Kastamonu'da iki gün sürecek olan ve 400'ü aşkın Belediye Başkanın katılımının sağlandığı Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) 'Kuruluş ve gelişim süreci' Toplantısı açılış konuşmaları ile başladı. Tarihi Kentler Birliği 2018 1. Olağan oturumu ile başlayan toplantıda tarihi kentler birliği başkan vekili, meclis divan üyeleri ve meclis üyeleri'nin seçimi ile TKB'nin gelişim ve vizyonu masaya yatırıldı.

Kastamonu Ilgaz'da gerçekleştirilen toplantının birinci günkü buluşmasına Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyeleri ve 400'ü aşkın Belediye Başkanı katıldı.

TKB Başkanı Çiftçi'nin ilk buluşması

445 Belediyenin üyesi olduğu Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığındaki ilk toplantısını gerçekleştiren Çiftçi, Türkiye'nin dört bir yanındaki tarihi, kültürel zenginlikleri korumak ve birliğin güçlenmesi için çalışacaklarını belirtti. Çiftçi, "Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen seçim ile tarihi kentler birliği başkanlık görevine getirildik. Öncelikle oy veren tüm belediye başkanları arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 12 Bin yıllık geçmişe sahip Şanlıurfa'nın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak oy veren tüm belediye başkanları arkadaşlarımı mahcup etmeyeceğimi tarihi kentler birliği başkanlığımız süresince ülkemizi, kentlerimize yakışır bir şekilde yürüteceğimizi belirtmek istiyorum. Tarihi kentler birliğimiz 2000 yılında 52 belediyemizin katılımı ile kurulmuştur. Bu kuruluşu gerçekleştiren Erdoğan Bilenser hocamıza teşekkür ediyorum. Tarihi ve kültürel farkındalığımıza sahip çıkan, nasip bir toprakta yaşadığımızı bilen ve duvarlara dokunduğumuzda geçmişin esintisi olduğunu bilen bir Başkanımız bu birliğimizi kurmuştur. Ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanımız ve aynı zamanda 2 dönem Tarihi Kentler Birliği Başkanlığımızı yapan Asım Güzel başkanımız ile devam etmiştir. Bu sefer de şehirlerimizdeki insan ve şehir güzelliğini ortaya çıkaran, tarihi hanlarımızı, köprüleri ve türbelerin şehirlerimize nasıl bir katma değer verilir düşüncesi ile yola çıkarmıştır. Bu yolculukta şuanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı yürüten Mehmet Özhaseki Bakanımız ile 7 yıllık kurumsal bir yapı içerisinde Tarihi kentler birliğimizin sürekliliği sağlama adına çok önemli kurumsal bir yapı getirmiştir. Son olarak kent estetiği açısından insan yaşıyor ise yaşadığı yerden bellidir medeniyetin ispatı. Dolayısıyla kentlerimizde o güzel mimariyi ve dokuyu ve estetiğini öğreten görevi devir almış olduğumuz Samsun Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Başkanıma teşekkür ediyorum. İlk Belediye Başkanlığım Karaköprü ilçesinde başladı. Nüfusu 12 bin 500 iken göreve başladık ve bu süreçte 150 bin nüfusa çıkartarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına geldik. Ardından 12 bin yıllık tarihe sahip bir şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olduk. 2 buçuk yıllık tarihi kentler birliği encümenlik görevimiz süresince bu okuldan çok şeyler öğrendim. Bu öğrendiğim bilgileri de şehrime uygulamaya başladım. İnşallah yeni görev anlayışı ile geçmişte büyüklerimizin bırakmış olduğu bu mirası birlik olarak şehrimizin ve Türkiye'mizin çok zengin olan coğrafyasını, kültürel miraslarını ecdadın yaşam boyunca bıraktığı bu değerlerin farkındayız. Bu değerleri ortaya çıkarmaya başladık ve inşallah geleceğe taşınması noktasında elimizden geleni yapacağız" dedi.

"Çok önemli kararlar alacağız"

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ise "Kastamonu'yu ziyaret ettik. Kastamonu'da genel olarak neler yapmış olduğumuzu inceledik. Bu buluşmanın bu önemli kentte olması bizleri ayrıca sevindirdi. Tarihimiz ve kültürel yapımız ile dünyanın nadide kentlerinden biri olan Türkiye'yi kültürel varlıklar anlamında ileriye taşımak için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu güzel amaçla yola çıkan birliğimizin toplantısın da alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Programın ev sahipliğini yapan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, "Tarihi kentler birliğinin bu güzel toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Tarihi ve kültürel mirasları ile Türkiye'nin nadide kentlerinden biri olan Kastamonu'da çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Allah'ın izni ile güzel çalışmalara imza atıyoruz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Çiftçi Tkb'deki İlk Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement