Çiftçinin Banka ve Kooperatife Olan Borcu Yapılandırılıyor - Son Dakika
Yerel

Çiftçinin Banka ve Kooperatife Olan Borcu Yapılandırılıyor

Çiftçinin Banka ve Kooperatife Olan Borcu Yapılandırılıyor

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçinin, Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının yapılandırılmasını da içeren kanunun yürürlüğe girdiğini bildirdi.

12.03.2017 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçinin, Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının yapılandırılmasını da içeren kanunun yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Doğan, yaptığı açıklamada, 8 Mart 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 6824 Sayılı Kanun"un, Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatifleri tarafından kullandırılan ve 31 Aralık 2016 tarihi itibarı ile takip hesaplarında izlenen tarımsal kredi borçlarını da kapsadığını belirtti. Doğan, "Yapılandırmaya esas tutar, kredi borcunun vadesini takip eden tarihten yapılandırma tarihine kadar, yıllık yüzde 5 oranında basit usulde yürütülecek faiz uygulanmak suretiyle hesaplanacaktır. Yapılandırılan borç, defaten ödenmesi veya taksitlendirilmesi halinde ilk taksiti 2017 yılının Ekim ayı sonuna kadar, izleyen taksitleri 2018 yılının Ekim ayından başlamak üzere her yıl tekabül ettiği ayda toplam 5 eşit taksitte ödenecektir. Yapılandırma taksitlerine, yıllık yüzde 5 oranında basit usulde yürütülecek taksitlendirme faizi uygulanacak, esas tutarın peşin ödenmesi halinde taksitlendirme faizi uygulanmayacaktır" dedi.

Maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce takip hesaplarında izlenip izlenmediğine bakılmaksızın borçların yapılandırılacağını belirten Doğan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarı ile ödemeleri devam eden borçluların başvurusu halinde, kalan borç tutarları üzerinden taksitlendirme yapılacaktır. Kanun kapsamında yapılandırmadan faydalanmak isteyen üreticilerin, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi izleyen 3. ayın sonuna kadar borçlu bulundukları Ziraat Bankası şubesi veya tarım kredi kooperatifine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Yapılandırılan alacakların taksitlerinden herhangi birinin vadesinde ödenmemesi halinde ise ödenmeyen tutarın taksit ödeme süresinin son gününü takip eden 90 gün içinde ilgili taksitlendirme faizi ile birlikte ödenmesi şartıyla madde hükümlerinden yararlanılabilecektir. Aksi takdirde yapılandırma iptal edilerek, kurumların mevzuatı doğrultusunda borcun tamamının peşin ödenmesi gerekecektir." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçinin Banka ve Kooperatife Olan Borcu Yapılandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement