Çiftçiye 2 Milyonluk Tarım Aracı Desteği - Son Dakika
Güncel

Çiftçiye 2 Milyonluk Tarım Aracı Desteği

Çiftçiye 2 Milyonluk Tarım Aracı Desteği

Iğdır'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' kapsamında, çiftçilere 2 milyon TL değerinde destek verildi.

05.09.2014 14:45  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IĞDIR (İHA) – Iğdır'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' kapsamında, çiftçilere 2 milyon TL değerinde tarım aracı desteği verildi.

Iğdır Şeker Pancarı Bölge Şefliğinde düzenlenen törende, daha önce Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi çiftçilere 224 adet tarım makinesi dağıtıldı.

Törende gazetecilere bir açıklamada bulunan Iğdır Valisi Davut Haner, dağıtılan makinelerin yüzde 50'sinin hibe olduğunu belirterek, Iğdır'da tarımın birincil ekonomik faaliyet olduğunu söyledi. Tarımda makineleşmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Haner, "Hükümetimiz de çiftçimizin ihtiyaç duyduğu makineye kavuşması için gereken desteği yapıyor. Burada dağıtılan makinelerin bedelinin yarısını devletimiz karşıladı. Bu da çiftçimize büyük kolaylık sağlayacak" dedi.

Çiftçilerden Umut Bök ise kendisine verilen makine için ödediği miktarın çok düşük olduğunu ifade ederek, "Çok şükür ihtiyacım olan aleti çok ucuza aldım. Ödediğim parayla bu makinenin ikinci elini bile alamazdım. Devletimiz sağ olsun" diye konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çiftçiye 2 Milyonluk Tarım Aracı Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement