Çiftçiye makine ve ekipman desteği - Son Dakika
Güncel

Çiftçiye makine ve ekipman desteği

Çiftçiye makine ve ekipman desteği

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında Alanya'da 124 çiftçiye makine ve ekipmanları, düzenlenen törenle verildi.

09.11.2013 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında Alanya'da 124 çiftçiye makine ve ekipmanları, düzenlenen törenle verildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İskele Meydanında düzenlenen törene Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, İlçe Kaymakamı Erhan Özdemir, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı ve çiftçiler katıldı.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, törende yaptığı konuşmada, Antalya'nın dünyada ve Türkiye'de tarımın ve turizmin başkenti olarak bilindiğini söyledi.

Türkiye'de tarım sektörünün son 10 yılda büyük aşama kaydettiğini, fakat tarım sektöründe çok ter akıtmayanların söz sahibi olmaya çalıştığını ifade eden Samani, "Bu insanlar ürünlerle ilgili (olumsuz sonuçlar var) diye konuşuyor. Oysa günümüzde Türkiye kalıntı konusunda dünyada daha iyi bir konumda. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulamaları ile güvenilir ürünler üretiliyor. Üretim aşamasa ile hasat süresi kontrol ediliyor" dedi.

Türkiye'de tarım sektörünün konumunun gittikçe büyüdüğünü dile getiren Samani, tarımın, ekonomideki ağırlığının da her geçen gün arttığını vurguladı. Samani, konuşmasına şöyle devam etti:

"10 yıl önce tarımsal üretimde dünyada 11'inci iken şimdi 7'nciyiz. 10 yıl önce ihracat 4 milyar dolar iken şimdi 16 milyar dolara çıktı. 10 yıl önce 23,7 milyar dolar olan tarımsal Gayri Safi Milli Hasıla şimdi 63 milyar dolara çıktı. Bugün burada tarımsal destekleri ve bu çerçevede yapılan tarımsal alet ve ekipman hibe desteğini konuşuyoruz. 10 yıl önce bu rakam toplam 1,8 milyar lira iken şimdi 9 milyar liraya çıktı. Gerek devlet gerek de üreticilerin desteğiyle bu her geçen yıl artıyor."

Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu ise Türkiye'nin bölgesinde önemli bir ülke olduğunu ifade etti. Türkiye'nin her geçen yıl küresel gücünü artırdığını dile getiren Cevheroğlu, "Güçlü ülke olmanın özelliklerinden biri kendine yeten olmaktır. Enerji anlamında belki olmayabilir ama tarımsal anlamda Türkiye kendine yetiyor. Dünyada ve Avrupa'da ilk sıralarda yer alıyoruz" diye konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı ise Antalya'nın yıllık 8,5 milyar dolar tarımsal hasılasıyla Türkiye tarımının yüzde 4,3'ünü karşıladığını bildirdi. 2013 yılında 100 milyon liralık yatırımın tarım sektörüne yapılmasının beklenildiğini kaydeden Dallı, yatırımların ve desteklerin amaçlarının tarımda makinalaşmayı ve kaliteli üretimi artırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından makine ve ekipmanlar çiftçilere teslim edildi.

-Tropikal meyve standı gezilirken

-Protokol otururken

-Halk oyunları gösterisi

-Garanti belgelerinin teslim töreni

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çiftçiye makine ve ekipman desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement