Mağdurların zararını ödemek isteyen Tosuncuk, mahkemeye önerisini sundu: Şirkete ait 70 araç kayyumlar aracılığıyla satılabilir - Son Dakika
Güncel

Mağdurların zararını ödemek isteyen Tosuncuk, mahkemeye önerisini sundu: Şirkete ait 70 araç kayyumlar aracılığıyla satılabilir

Çiftlik Bank ana davasında 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mehmet Aydın savunmasında, "Ben inanmadığım hiçbir hayale kimseyi inandırmadım. Şirkete ait 70 aracın kayyumlar aracılığıyla satılarak mağdurların 2-3 ay içerisinde zararı giderilebilir" ifadelerini kullandı.

02.09.2022 13:46  Güncelleme: 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 4 ayrı duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlandı. Bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

"İNANMADIĞIM HİÇBİR HAYALE KİMSEYİ İNANDIRMADIM"

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Mehmet Aydın, "Şirketlerimde 200 personele iş imkanı sağladım. Hiçbir çalışanıma kanunsuz iş yapmak için talimat vermedim. Çalışanlarımda bu yönde bir beyanda bulunmamıştır. Ben kimseyi dolandırmadım. Müştekilerin hepsi de bunu farkındaydı. Katıldığım tüm platformlarda, konuşmalarımda ticaret yaptığımızı anlattım. Ben inanmadığım hiçbir hayale kimseyi inandırmadım. Şirkete ait 70 aracın kayyumlar aracılığıyla satılarak mağdurların 2-3 ay içerisinde zararı giderilebilir. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

"KARDEŞİMİN ŞİRKETLERİNDE GIDA KOLİSİ DAĞITMAK ÜZERE ÇALIŞTIM"

Ağabey Fatih Aydın ise 4 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, "Hazırlanan raporlarda lehime rapor sunmuşlar. Çiftlik Bank şirketinde hiçbir şekilde görev almadığımın belgesi var. Bu dava olana kadar ben bazı şirketlerin varlığından bile haberim yoktu. Şirkette hiçbir yetkim ve yöneticiliğim yok. Müştekilerin benim lehime ifadeleri vardır. Benim banka hesaplarına ve şirkette imza yetkim yok. Şirketin CEO ve yönetim kurulu üyelerini dinledik. Hiçbiri benimle ilgili bir şey söylemedi. Ben kardeşimin şirketlerinde gıda kolisi dağıtmak üzere çalıştım. Savaş Yılmaz tarafından şirketin aile şirketi olmadığını söyleyerek şirkete dahi alınmamıştım. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETÇİLER TELEVİZYON REKLAMLARINDAN ETKİLENEREK PARA YATIRMIŞ

Şikayetçi Levent İ., "Benim Çiftlik Bank'tan internet vasıtasıyla haberim oldu. 20-25 bin zararım vardır. Ben ilk para yatırdığımda bir kısmını geri aldım ardından geri aldığım parayı da yatırdım. Net rakamı hatırlamıyorum. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi. Diğer şikayetçi Erol B. İse "yaklaşık kapanmaya yakın bir zaman uygulamayı tanıdım. 4 bin 500 lira civarında para yatırdım. Televizyon programlarında gördüğüm reklamlardan etkilendim. Zararımın giderilmesini talep ediyorum. Şikayetçiyim" şeklinde konuştu.

AYDIN KARDEŞLERİN TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

DAVA GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 3 farklı iddianamede, toplam 1'i firari 48 sanıktan 18'inin örgüt yöneticisi, 23'ünün örgüt üyesi ve 7'sinin de örgüte yardım eden konumunda olduğu belirtiliyor. İddianamede toplamda 4 bin 559 kişi de "müşteki" olarak yer alıyor. Aralarında Mehmet Aydın'ın da bulunduğu 18 örgüt yöneticisinin bulunduğu "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", 3 bin 672'kez "Bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" yine 3 bin 672'kez Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" ve "Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 25 bin 699 yıldan 85 bin 646 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. 23 sanığın "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "Suçtan kaynaklanan mal varlığını değerlerini aklama" suçlarından 4'er yıldan 10'ar yıla kadar, 7 sanığın ise "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme" ve "Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından 4'er yıldan 10'ar yıla kadar hapsi talep ediliyor. Bunun yanı sıra Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın 17 Mart'ta görülen celsesinde 48 sanıktan 28'inin dosyasının davanın niteliği dikkate alınarak bu dosyaların ayrılmasına ve yapılan yargılamada da 28 sanığın ayrı ayrı beraatlerine karar vermişti.

Mağdurların zararını ödemek isteyen Tosuncuk, mahkemeye önerisini sundu: Şirkete ait 70 araç kayyumlar aracılığıyla satılabilir
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mağdurların zararını ödemek isteyen Tosuncuk, mahkemeye önerisini sundu: Şirkete ait 70 araç kayyumlar aracılığıyla satılabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı
    20:58 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Trabzonspor maçının ardından 3 gün izin yapan takım, antrenmanla maçın hazırlıklarına devam etti. Maç 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Batman'da dereye düşen araçtaki 2 kişi kepçe ile kurtarıldı
    20:54 Batman'da dereye düşen araçtaki 2 kişi kepçe ile kurtarıldı

    Batman'ın Sason ilçesinde Sevgi Aydın A. yönetimindeki hafif ticari araç, Han Deresi'ne düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kepçe yardımıyla sürücü ve eşini kurtardı. Çift, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilerek hastaneye kaldırıldı.

  • CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek
    20:54 CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın yarınki duruşmasını takip etmek üzere Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever'den oluşan bir heyet görevlendirdi.

  • Samsun'da Otomobil Çarpışması: 8 Yaralı
    20:53 Samsun'da Otomobil Çarpışması: 8 Yaralı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Dursun Kuru idaresindeki bir otomobil ile Nihat Emeç'in kullandığı başka bir otomobil çarpıştı. Kazada, sürücülerin yanı sıra araçlardaki 6 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Vezirköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024
    20:52 IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024

    Uluslararası Para Fonu (IMF), 2024 için küresel ekonomik büyüme tahminini Ocak ayındaki tahminine göre 0.1 puan artırarak %3.2 olarak revize etti. IMF'nin Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre, gelişmiş ekonomilerin bu yıl %1.7 büyümesi bekleniyor. Raporda, COVID-19 pandemisinin ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yanı sıra düşük üretkenlik, artan jeoekonomik parçalanma gibi faktörlerin büyümeyi olumsuz etkilediği belirtildi. IMF, 2024 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini ise son yılların en düşük seviyesi olan %3.1 olarak açıkladı. IMF, enflasyonun düşmesine rağmen faiz oranlarının arttığını ve yüksek borçlu gelişmekte olan ülkeler için borç dinamiklerinin daha az olumlu hale geldiğini belirterek ülkelerin mali tamponlarını yeniden oluşturmalarını önerdi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı
    20:43 Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı

    Sivas'ta meydana gelen trafik kazasında, Ş.T.B. yönetimindeki bir otomobil park halindeki araca çarptıktan sonra devrildi. Kazada yaralanan sürücü, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı
    20:39 Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı

    Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yaşayan Fevzi O., traktörünü yıkamak için girdiği Arıklar Göleti'nde mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle Fevzi O. kurtarıldı ve traktörü de iş makinası yardımıyla çıkarıldı.

  • Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu
    20:38 Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı ve çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu. Yangın, samanlık, ev ve ahıra sıçradı ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.


Advertisement