Çiftlik Bank, Mavi Yumurta Damızlık Tesisi, Sakarya İlinde Hizmete Sundu - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Çiftlik Bank, Mavi Yumurta Damızlık Tesisi, Sakarya İlinde Hizmete Sundu

Çiftlik Bank, Mavi Yumurta Damızlık Tesisi, Sakarya İlinde Hizmete Sundu

Ülkemizin dev firmalarından biri olan Çiftlik Bank, sabırsızlıkla beklenen mavi yumurta damızlık tesisini nihayet ülkemizde resmi açılış ile hizmete sundu.

20.11.2017 16:45  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Sakarya ilimizin Taraklı ilçesinde hizmete sunulan mavi yumurta damızlık tesisi açılış süreci boyunca gerek ilçe halkı tarafından ve gerekse de sosyal medya üzerinden yoğun olarak ilgi gördü. Ülkemizde son dönemlerin hayata geçirilen en büyük girişimcilik adımı olarak nitelendirilen mavi yumurta damızlık tesisi ana hedefleri hakkında konuşma yapanfirması yetkilileri, mavi yumurta damızlık tesisinde yakın bir süreç içerisinde yurtdışı ihracatına da başlanacağı sinyalini verdi.

Türkiye'de Üretilen Mavi Yumurtalar, Yurtdışına İhraç Edilmesi Planlanıyor;

Çiftlik Bank firması Ceo'su Meymet Aydın, üretilen mavi yumurtalardan yaklaşık olarak 3 milyon civarında yurtdışına ihraç edileceği haberini kamuoyuna sundu. Bu sayede yurtdışı ülkelerine gönderilen mavi yumurtaların beraberinde ülkemiz ekonomisine de ciddi anlamda katkılar sunacağını kaydeden Aydın, bu sayede yalnızca 1 sene içerisinde yaklaşık olarak 5.4 milyon liralık ek katkının ülkemiz ekonomisine giriş yapabileceğinin altını çizmiştir.

Çiftlik Bank, yılda 5 milyon yumurtacı Çiba Ameraucana civcivi ile yıllık 40 milyon Mavi Yumurta üretimi ile dünyanın en büyük Mavi Yumurta üreticisi olmayı hedefliyor. Çiba Ameraucana ırkı tavukların genetik olarak daha üstün olduğu saptanıp, insan sağlığı açısından önemi Tarım Bakanlığı laboratuvarları tarafından onaylandı. Safkan Ameraucana ırkı tavuklardan elde edilen mavi yumurtalar hakkında da genel bilgiler sunan Çiftlik Bank yetkilileri, mavi yumurtanın diğer yumurtalardan birçok yönden farklılıklara sahip olduğunu ve mavi yumurtanın besin değerinin diğer yumurtalardan daha yüksek olduğunun altını çizmektedirler.

Bu sayede uzmanlar tarafından da tavsiye edildiği belirtilen mavi yumurtanın diğer yumurtalara göre, zengin içeriği sayesinde vücudun bağışıklık sistemini daha kolay ve hızlı bir şekilde güçlendirdiğini belirten Çiftlik Bank firması yetkilileri, bu özellikleri sayesinde mavi yumurtanın yalnızca Türkiye çapında değil, dünya çapında yoğun bir şekilde ilgi görüldüğünün altını çizmektedirler.

Sosyal Medya Hesaplarını Takip Edebilirsiniz.
Web Sitesi :

Son Dakika Advertorial Sondakika Çiftlik Bank, Mavi Yumurta Damızlık Tesisi, Sakarya İlinde Hizmete Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement