Çiftlik Sahibi ile Afgan İşçiyi, Ağabey Öldürmüş - Son Dakika
Güncel

Çiftlik Sahibi ile Afgan İşçiyi, Ağabey Öldürmüş

Konya'da cesetleri bulunan çiftlik sahibi Necip Sayan ile çalışanını öldüren kişinin Sayan'ın ağabeyi Ali Sayan olduğu ortaya çıktı.

16.10.2018 10:32  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Karapınar ilçesinde öldürülmüş olarak bulunan çiftlik sahibi Necip Sayan (46) ile Afganistan uyruklu çalışanı Muhammed Nebi Nasır'ın (18) katili, Sayan'ın ağabeyi Ali Sayan (51) olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Ali Sayan'ın, ifadesinde kardeşiyle daha önce aralarında arazi anlaşmazlığı olduğunu belirterek, "Olay günü barışmak için gittim. Küfür edince öldürdüm. " dedi. Cinayetin ardından ilçe merkezinde kafede oturup, arkadaşlarıyla sohbet eden ve ardından evine gidip yatan Ali Sayan'ın, Afganlı Nasır'ı da olayı gördüğü için öldürdüğü üzerinde duruluyor.

Olay, geçen pazar günü saat 10.00 sıralarında kent merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Karapınar ilçesindeki Topak Yaylası'nda meydana geldi. Çiftlikteki Necip Sayan ve yanında çalışan Afganistan uyruklu Muhammed Nebi Nasır'a ulaşamayan yakınları çiftliğe geldi. Her ikisini de çiftlikte göremeyince, çevrede arama yapan yakınları, yaklaşık 400 metre ileride Muhammed Nebi Nasır'ın yerde kanlar içinde hareketsiz halde olduğunu gördü. Bunun üzerine çevredeki arazide arama yapan yakınları Necip Sayan'ı da yaklaşık 1 kilometre ileride bir tarlada ayakları çıplak ve kanlar içinde yerde hareketsiz buldu. Ardından polis ve sağlık görevlilerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler, Nasır'ın başından, Sayan'ın da başı ve göğsünden tabancayla ateş edilerek öldürülmüş olduğunu belirledi. İki kişinin cesedi otopsi için Karapınar Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Çiftlik Sahibi ile Afgan İşçiyi, Ağabey Öldürmüş

KATİL TANIDIK ÇIKTI

Konya Cinayet Büro Amirliği ve Karapınar ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri birlikte yaptığı çalışmada öldürülen Necip Sayan'ın husumetli olduğu kişileri araştırmaya başladı. Necip Sayan ile ağabeyi Ali Sayan'ın kısa zaman önce kavga ettikleri, birbirlerinin evine ateş açtıklarını belirledi. Polis, şüphe üzerine Ali Sayan'ı, evinde gözaltına aldı.

Çiftlik Sahibi ile Afgan İşçiyi, Ağabey Öldürmüş

"BARIŞMAYA GİTTİM KATİL OLDUM"

Gözaltına alınan Ali Sayan, yapılan sorgulamasında kardeşini ve Afganlı işçiyi kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Pazar günü sabah saatlerinde evden et ve yiyecek alıp kardeşi Necip Sayan'ın çiftliğine geldiğini belirten Ali Sayan, ifadesinde, "Ben onun ağabeyi olarak ayağına geldim. Bu yaptıklarından belki vazgeçer diye geldim. Kardeşim ile Afgan işçi yonca tarlasında çalışıyordu. Necip'e seslenip 'Yemek getirdim beraber yiyelim' dedim. O da 'Senin burada tarlan mı var da geldin?' dedi. Birbirimize yaklaşmaya başladık. Ben ona, 'tarlası batsın birader, verdik işte daha gönlün olmadı mı?' dedim "diye konuştu.

Çiftlik Sahibi ile Afgan İşçiyi, Ağabey Öldürmüş

"ÜZERİME GELMESİN DİYE KORKUTACAKTIM"

Kardeşi Necip Sayan'ın kendisine küfür ettiğini ileri süren Sayan, "Bu sırada bana küfür etmeye başladı. Afgan çalışanına 'Git şu silahı al getir' dedi. Ben de 'Dur birader. Biz buraya birbirimizi vurmaya mı geldik ? Barışmaya geldim' dedim. Bana küfür etmeye başladı. Afganlı silah almaya giderken yanımda taşıdığım tabancayla bir el havaya ateş ettim. Bu sırada Necip'in yanıma kadar geldiğini görünce bir el daha ateş ettim. Kanı görünce korkup 'eyvah' dedim. Ben aslında onu öldürmek için sıkmadım. Üzerime gelmesin diye korkutacaktım" dedi.

Ali Sayan, kanlar içinde kalan kardeşinin tarlaya doğru kaçmaya başladığını görünce arkasından birkaç kez ateş ettiğini, daha sonra kendisinin silah almak için çiftliğe giden Muhammed Nebi Nasır'ın peşinden gittiğini söyledi. Sayan, "Nasır'ı yolda durdurup, kardeşimin yaralandığını ve onu hastaneye götürelim deyip, kolundan çekmek isterken tabanca ateş aldı. Başından yaralanıp yere yığıldı" dedi.

Çiftlik Sahibi ile Afgan İşçiyi, Ağabey Öldürmüş

CİNAYETTEN SONRA KAFEYE GİTMİŞ

Ali Sayan, ifadesinde olayın ardından Karapınar ilçe merkezine gittiğini belirterek, "Olaydan sonra Karapınar'a döndüm. İlçeye yaklaşırken, kendi kendime 'keşke dönüp hastaneye götürseydim' dedim. Karapınar'a döndüğümde bir kafede arkadaşlarla buluştuk, bir şeyler içtik. Sonra da eve gidip, yattım. Barışmaya gittim, katil oldum" dedi.

Çiftlik Sahibi ile Afgan İşçiyi, Ağabey Öldürmüş

MERMİ ÇEKİRDEĞİ TOPRAĞIN İÇİNDE BULUNDU

Dün, Cumhuriyet Savcısı nezaretinde, çelik yelek giydirilerek olay yerine götürülen Ali Sayan, cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Olayı anlatırken ifadesinde tutarsızlar olduğu belirtilen Sayan'ı, kardeşinin başına ateş etmediğini söylemesine rağmen yapılan incelemede Necip Sayan'ın cesedinin bulunduğu yerde başına gelen kısımda toprağın içinde mermi çekirdeği bulundu. Bunun üzerine polis, Ali Sayan'ın, yaralı halde kaçıp gelen ve yere yığılan kardeşinin yanına gelip, başına bir el ateş ettiği, Afganlı Nasır'ı da olayı gördüğü için geride tanık bırakmamak amacıyla öldürdüğü üzerinde durdu. Polis, diğer mermi kovanlarını bulabilmek içinde iki cesedin bulunduğu alanda geniş bir bölgede metal detektörle arama yaptı. Yapılan aramada mermi kovanları bulundu. Ali Sayan'ın yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Çiftlik Sahibi ile Afgan İşçiyi, Ağabey Öldürmüş
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çiftlik Sahibi ile Afgan İşçiyi, Ağabey Öldürmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Bu ifadenin gerçek hali şu: Tarlaya gittim önce kardeşimi göğsünden vurdum yere düşüncede yanına gidip başına sıktım sonrada yanımızdan korkup kaçan afgan işciyide peşinden gidip yakaladım onuda başından vurup öldürdüm. 77 0 Yanıtla
  • taze hukukçu-rose: kim inanır bu anlattıklarına? 22 1 Yanıtla
  • basri: adam en iyisini yapmışşşşşşşşşş helal sana kardeşi denilen adam bence aç gözluymüş 0 12 Yanıtla
  • mustafa: şimdi tarla sürersin cezaevinde ömür böyü nasıl bir insansın 8 0 Yanıtla
  • İRFAN: ZATİ HALİNDE MEYMELET YOK ZATEN 6 1 Yanıtla
  • Adsiz: Ifade de ki sacmaliga bak oldurmek istemeyen basindan nasil denkler de vurur bu nasil bir vicdan nasil.bir insanliktir allah islah etsin icerde tarlalarini sür yat simdi serefsiz 0 0 Yanıtla
  • Uzmanı açıkladı: 'Bir günlük oruç bir saatlik yürüyüşe eş değer'
    11:09 Uzmanı açıkladı: 'Bir günlük oruç bir saatlik yürüyüşe eş değer'

    Oruç tutmanın bir saatlik yürüyüşe eş değer olduğunu belirten Diyetisyen Gülsüm Hazman, orucun kalp sağlığına da olumlu etkilerinin bulunduğunu belirtti. Oruç tutmanın hem bedene hem de ruha iyi geldiğini söyleyen Hazman, orucun vücutta bir onarım sağladığını ve bağışıklık sistemini yenilediğini ifade etti.

  • ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü
    11:08 ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü

    Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric Egger, Gazze'deki durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, İsrail'in işgalci devlet olarak Gazze'deki nüfusa hizmet sağlama, bunu yapmaması halinde ise insani yardımların girişine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Egger, Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini ve özellikle çocukların en çok etkilendiğini ifade etti. ICRC'nin Gazze'de aktif olarak çalıştığını ancak daha fazla insani yardım sağlanması gerektiğini vurgulayan Egger, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı insani hizmet sağlama veya insani yardıma izin verme yükümlülüğü taşıdığını belirtti.

  • İstanbul'da Sokakta ve Trafikte Sinirler Gerildi
    11:08 İstanbul'da Sokakta ve Trafikte Sinirler Gerildi

    İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yaşanan olaylarda, park yeri anlaşmazlığı, kavga ve tartışmalar nedeniyle sinirler gerildi. Sarıyer'de vale ile taksi sürücüsü arasında çıkan tartışmada bıçaklı kavga yaşandı. İstiklal Caddesi'nde iki kadın arasında çıkan kavgada ise dakikalarca birbirlerinin saçını tutarak hareket edemediler. Tarlabaşı'nda ise kaldırımda tartışan iki genç birbirlerini ittirdi. Tüm bu olaylar ise vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

  • YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojileri hakkında uyarılarda bulundu
    11:08 YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojileri hakkında uyarılarda bulundu

    YTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojilerinde önemli yere sahip sismik izolatörler ve karbon elyafın doğru binada kullanılması konusunda uyarılarda bulundu. Koçak, depreme dayanıklı bir yapının tasarımdan imalat sürecine kadar modern teknolojilerin kullanıldığı, her türlü risklerin ortadan kaldırıldığı, hem depreme ve dış etkilere karşı güçlü hem de yaşam alanlarının çok kaliteli olduğu bina anlamına geldiğini söyledi.

  • Bilecik'te Otomobil Parçaları Çalan Şüpheli Yakalandı
    11:07 Bilecik'te Otomobil Parçaları Çalan Şüpheli Yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir otomobilin çeşitli parçalarını çaldığı iddia edilen şüpheli, Vezirhan beldesinde gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, çalınan malzemeleri taktığı otomobiliyle yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem başlattı.

  • AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya geldi
    11:07 AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya geldi

    AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Aydın, gerçekleştirdiği ziyaretlerde, hayata geçirmek için '14 İlkede 61 Proje' hazırladıklarını belirterek Ortahisar Belediyesi'ni istişare kültürü ile yönetmek için vatandaşların oyuna talip olduklarını belirtti.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor
    11:06 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi. Doğan, gıdaya erişimde yaşanan zorlukların başlıca nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili olarak da konuştu.

  • Hatay Dörtyol'da bir kafede çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
    11:06 Hatay Dörtyol'da bir kafede çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

    Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne bağlı Numune Evler Mahallesi'nde bulunan bir kafede çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangın sonrası soğutma çalışması yapıldı ve herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı. Kafede ise maddi hasar meydana geldi.

  • Van, Bitlis ve Muş'ta Kar Nedeniyle 158 Yerleşim Birimine Ulaşım Sağlanamıyor
    11:05 Van, Bitlis ve Muş'ta Kar Nedeniyle 158 Yerleşim Birimine Ulaşım Sağlanamıyor

    Van, Bitlis ve Muş illerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 158 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Van'da 11 mahalle ve mezranın yolu kar ve tipi nedeniyle kapandı. Karla mücadele ekipleri yolları açmak için çalışmalara başladı. Muş'ta ise 102 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bitlis'te ise 45 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Van'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı ve sis etkili
    11:05 Van'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı ve sis etkili

    Van-Hakkari kara yolu üzerindeki Kurubaş Geçidi ve Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı ve sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Yüksek kesimlerde başlayan yağmurun ardından sis etkili oldu ve sürücüler sis lambalarını yakarak seyretti.


Advertisement