Çiğdem Karaaslan Sinop'ta Yeni Sistemi Anlattı - Son Dakika
Politika

Çiğdem Karaaslan Sinop'ta Yeni Sistemi Anlattı

Çiğdem Karaaslan Sinop\'ta Yeni Sistemi Anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, yeni sistemle sadece Cumhurbaşkanlığı makamını değil, aynı zamanda Meclis’i de güçlendirdiklerini söyledi.

29.03.2017 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, yeni sistemle sadece Cumhurbaşkanlığı makamını değil, aynı zamanda Meclis'i de güçlendirdiklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ve referandum sürecini anlatmak için Sinop'a geldi. Çiğdem Karaaslan, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililerle bir araya geldi. Karaaslan yaptığı açıklamada, "Hakikaten böyle güzel bir günde böyle coşkulu bir karşılama ile birlikte Sinop'ta olmak bizler için de çok değerli. Dün Samsun'da Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırladık. Gerçekten Samsun büyük bir buluşmaya sahne oldu. Orada meydanı dolduran rakamın on binler hatta neredeyse yüz bine yakın olduğu söyleniyor. Hani diyorlar ya 'güçlendiriyorsunuz Cumhurbaşkanını, tek adam olacakmış.' Evet, güçlendiriyoruz. Ama sadece Cumhurbaşkanlığı makamını değil, sadece yürütmeyi değil; yasama, yürütme ve yargı üç el üçü de birbirinden ayrışıyor ve üçü de kendi içinde güçleniyor. Bugün Nazım Bey'e(Sinop Milletvekili) soralım Sinop'u ilgilendiren çok önemli bir konuda TBMM çatısı alında hele ki iktidar partisinin tek temsilcisi bu şehri temsil eden tek milletvekili olarak ondan beklenen bir yasal düzenlemeyi Meclis'e önermesi mümkün mü? Mümkün değil. Şimdi 'Meclis'in gücünü hafifletiyor' diyenler aslında tam tersi milletvekillerine yasa teklifi verme yetkisi ile birlikte milletvekillerinin ilk defa asli görevlerini yapmasına zemin hazırlayan bir sistem" dedi.

Halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çiğdem Karaaslan, "hayır" cephesinin toplumu yanlış bilgilerle farklı yönlendirmeye çalıştığını belirtti. Karaaslan sözlerine şöyle devam etti: "Neye hayır? Her şeye hayır, yaptığınız her şeye hayır. Sinop'a yatırım yapacağız, hayır. İstanbul'a köprü yapacağız, hayır. Yolları yapacağız, hayır. Herşeye hayır. Her hayır dediklerini yaptık hamdolsun güle güle kullansınlar. En çokta onlar kullanıyorlar zaten. Biz onu bütün vatandaşlarımız için yaptık helali hoş olsun" diye konuştu.

"Böyle bir şeyi söyleyen zihniyetin bu ülkede yaşadığına bile inanmak istemiyorum"

Yeni sistemle sadece Cumhurbaşkanlığı makamını değil, aynı zamanda Meclis'i de güçlendirdiklerini belirten Çiğdem Karaaslan şöyle konuştu: "Diyorlar ki; 'Cumhurbaşkanı bir sabah uyanacak, böyle hafif de sinirli olacak ve diyecek ki (Ey muhtarlar kaldırıyorum bu muhtarlık müessesesini)'. Allah aşkına böyle bir şeyi söyleyen zihniyetin bu ülkede yaşadığına bile inanmak istemiyorum. ya da bir milletvekili ile tartışacak ve diyecekmiş ki; 'Kapatıyorum Meclis'i, milletvekillerini de feshediyorum'. Bu aziz millet zekasıyla dalga geçilecek bir millet değil. Tam tersine bu millet bazen siyasete ince ayar veren bir millettir. Biz diyoruz ki bizim iddiamız var. Bu iddiayı da dünden bugüne oluşturmadık. Bir sabah güneşli bir güne uyandığımızda 'Şu anayasayı falan değiştirelim' demedik. İlk kurulduğumuzdan bugüne kadar 'Artık Türkiye darbe anayasası ile yönetilecek bir ülke değil' dedik. Olmaması için elimizden geleni yaptık. Hala yapacaklarımız var mı? Evet, var. Zaten siyaset sorunları çözüp, onları paketleyip rafa kaldırıp 'bitti bu sorunlar' demek değil. Sorunlar çözüldükçe talepler artmakta. Sorunları karşılamak için yeni hedefler kurmaktayız ama hedefimiz hep aynı." - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çiğdem Karaaslan Sinop'ta Yeni Sistemi Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor
    14:03 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı. Ankette CHP yüzde 35,2 oy oranına sahip olurken, AK Parti ise yüzde 30'un altına düşüp yüzde 29,8 ile ikinci sırada yerini aldı.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Avustralya Başbakanı, bıçaklı saldırganı engellemeye çalışan Fransız vatandaşını övdü
    13:49 Avustralya Başbakanı, bıçaklı saldırganı engellemeye çalışan Fransız vatandaşını övdü

    Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, alışveriş merkezindeki bıçaklı saldırganı uzaklaştırmaya çalışan Fransa vatandaşı Damien Guerot'un istediği kadar ülkede kalabileceğini, vatandaş olmasının memnuniyetle karşılanacağını söyledi. Guerot, saldırı anında Fransız arkadaşıyla birlikte harekete geçerek saldırganı durdurmaya çalıştıklarını belirtti. Saldırganın babası, oğlunun psikolojik rahatsızlığı olduğunu ifade etti.

  • DİSK Genel Sekreteri: Bu sene 1 Mayıs meydanlarında coşkuyla buluşacağız
    13:47 DİSK Genel Sekreteri: Bu sene 1 Mayıs meydanlarında coşkuyla buluşacağız

    Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK, KESK, TTB, TDB ve TMMOB Mimarlar Odası'nın ortak basın açıklamasında, 1 Mayıs'ta dünyanın dört bir yanındaki işçilerin taleplerini haykıracaklarını belirtti. Görgün, Taksim Meydanı'nın her işçinin hakkı olduğunu vurgulayarak, bu sene İstanbul Taksim Meydanı başta olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs meydanlarında coşkuyla buluşacaklarını ifade etti.

  • Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyarette Bulundu
    13:43 Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyarette Bulundu

    Seydikemer ilçesindeki Minare Mahallesi Muhtarı Şahsene Gündüz, Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli'yi ziyaret etti. Gündüz, projelerini anlatırken kadınların daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Akdenizli ise Gündüz'ü başarısından dolayı tebrik ederek, kadınların toplumun her köşesinde aktif rol alması gerektiğini dile getirdi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

  • 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak
    13:36 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, '1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak' denildi.

  • Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı
    13:35 Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 6 tabanca, 2 tüfek ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

  • Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik
    13:34 Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik

    Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliklere gitti. Belediye bünyesindeki 29 müdürlüğün 19'una yeni isimler atayan Demir, belediye yönetiminde de kendi ekibini kurarak; değişime belediye birimlerinden başladı. Öte yandan, yapılan atamalarda yeni atanan müdürlerin yarısının 40 yaş altında olması dikkat çekti.


Advertisement