Çiğdem Talu'nun Doğum Gününde Onu Şarkıları İle Hatırlıyoruz - Son Dakika
Kültür Sanat

Çiğdem Talu'nun Doğum Gününde Onu Şarkıları İle Hatırlıyoruz

Çiğdem Talu\'nun Doğum Gününde Onu Şarkıları İle Hatırlıyoruz

Yeni neslin belki de çok aşina olmadığı ama 70'lerde aşıkların birbirine onun şarkılarını fısıldadığı yıllara geri dönmeye ne dersiniz?

31.10.2017 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erol Evgin'den Neco'ya, Nükhet Duru'dan Yeliz'e ve Tanju Okan'a kadar pek çok sanatçının seslendirdiği Çiğdem Talu şarkılarına gidip, Spotify ile biraz nostalji yapmaya hazır mısınız?

İlk roman yazarlarından Recaizade Mahmut Ekrem'in torunu olan Çiğdem Talu, edebiyata düşkün bir aile içinde yetişen ve ailesinden gelen bu birikimi kadın kalbinin incelikleri ile ömrünün son 10 yılında şarkı sözlerine döken bir sanat aşığı… 1972 yılından hayata gözlerini yumduğu 1983 yılına kadar döneme damgasını vuran şarkıların sözlerine imzasını atan Çiğdem Talu'nun doğum gününde Spotify, dinleyicileri bugün biraz nostalji yapmaya davet ediyor.

70'li yılların başında şarkı sözleri yazmaya başlayan ve Melih Kibar ile olan birlikteliği döneminde Türk pop müziğinin dillerden düşmeyen şarkılarını yazan Çiğdem Talu şarkılarını en çok Erol Evgin seslendirdi. Erol Evgin'in bugün dahi dinleyicileri geçmişe sürükleyen şarkılarının yanı sıra, Erol Büyükburç, Yeliz, Nükhet Duru, Füsun Önal, Neco, Nilüfer ve Selçuk Ural gibi pek çok usta sanatçı da Çiğdem Talu şarkılarını müzik severler ile buluşturdu. Türk müzik tarihine pek çok hit kazandıran Çiğdem Talu'nun doğum gününde, sanatçının kalbinden çıkan şarkılar ile Spotify'da bugün nostalji yolculuğu müzikseverleri bekliyor.

Ağlıyorum Yine/ Nilüfer
Minik Kuş/ Füsun Önal
İşte Öyle Bir Şey/ Erol Evgin
Her Şey Bizim Bu Gece/ Erol Büyükburç
Pam Pam/ Neco
Gerçek ve Düş/ Nükhet Duru
Hayalimdeki Adam/ Yeliz
Sakın Değişme/ Selçuk Ural
Her Gün Her Gece/ Tanju Okan
Sevdan Olmasa/ Erol Evgin

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Çiğdem Talu'nun Doğum Gününde Onu Şarkıları İle Hatırlıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement