Çiğköfte Ustaları Yarıştı - Son Dakika
Genel

Çiğköfte Ustaları Yarıştı

Çiğköfte ustaları yarıştıADIYAMAN - Adıyaman'ın Sincik ilçesinde düzenlenen çiğköfte şöleninde ustalar en güzel çiğköfteyi yapmak için yarıştı.

21.10.2017 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğköfte ustaları yarıştı

ADIYAMAN - Adıyaman'ın Sincik ilçesinde düzenlenen çiğköfte şöleninde ustalar en güzel çiğköfteyi yapmak için yarıştı.

Sincik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen çiğköfte şöleninde 15 çiğköfte ustası en güzel çiğköfteyi yapmak için kıyasıya yarıştı. Sincik öğretmenevinde düzenlenen çiğköfte şölenine ilgi büyük oldu. Adıyaman merkez, Kahta ve Sincik ilçesinden yarışmaya katılmak isteyen çiğköfte ustaları ilçeye geldi. İlçe protokolünden oluşan jüri üyeleri 15 yarışmacının aynı anda yoğurduğu çiğköftelerin tadına bakarak verdikleri puanlarla dereceye girenler belirlendi. Yarışmada ilk 3'e giren yarışmacılara Cumhuriyet altını hediye edildi.

Çiğköfte şöleninin açılış konuşmasını yapan Sincik Halk Eğitim merkezi müdürü Hüseyin Meriç, "İnce bulguru, isotu ve türlü baharatların birleşimi sonucu emek isteyen yoğurma sonucu elde edilen eşsiz tat çiğköfte, Sinciklilerin sayesinde Türkiye'nin her yerine ulaştırıldı. Sosyal sorumluluk projemiz ile ilçemizde birçok kişinin gelir kaynağı olan çiğköfte için bir farkındalık oluşturmayı hedefledik. Bu kapsamda düzenlemiş olduğumuz yarışmaya katılan tüm yarışmacılarımıza ve tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yarışmacılardan Metin Harıkçı ise, "Çiğköfte denilince akla Adıyaman Sincik ilçesi geliyor. Son yıllarda Sincikli işadamlarımız Türkiye genelinde adından söz ettirmeye başladılar. Bizlerde Sincik ilçesinde yapılan çiğköfte şölenine katıldık, güzel bir şölen oldu. Yarışmaya katılan 15 arkadaşımız gibi bizde elimizden geleni yaptık. Bu güzel şöleni organize eden herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çiğköftenin anavatanının Sincik olduğunu belirten Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, "Dünya çapında meşhur hale gelen milli yiyeceğimiz çiğköfteyi hem tanıtmak, hem de burada yöresel anlamda nasıl yapıldığını göstermek adına güzel bir etkinlik düzenlendi. Bu güzel etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum, bu tür etkinlikler devam edilmelidir. İnşallah önümüzdeki süreçte Sincik'te çiğköfte festivalini de görmek istiyoruz. Dünya çapında isim yapmış çiğköfte firmalarımızdan Sincik'te güzel bir festival yapmalarını bekliyoruz. Sincik, çiğköftemizi Dünyada hak ettiği yere taşıdı ve taşımaya devam ediyoruz. Artık çiğköfte'nin anavatanı Sincik'tir diyebiliriz, buna sahipleniyoruz ve destekliyoruz. Bu güzel şölene emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Çiğköfte'nin yerli ve milli bir yiyecek olarak tescillendiğini ifade eden Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, "Çiğköfte Türkiye genelinde tüm damaklara hitap eden milli bir yiyeceğimiz. İçerisindeki malzemeler bakımından da tamamen yerli bir yiyeceğimiz. Bölgemizde çiğköfte kültürü eskiye dayanan bir şey ama bunun piyasaya sürülmesi, Türkiye sınırlarını aşarak Dünya'ya tanıtılması Sinciklilerin gayretleri ve çalışmalarıyla olmuştur. Türkiye'de günde 250 ton'un üzerinde çiğköfte tüketildiğini biliyoruz, bu sektörün yüzde 70'i Sinciklilerin elindedir. Sincikliler çiğköfte'nin sahibidir diyebiliriz. Bu anlamda komşu illerimiz ve bölgemizdeki diğer ilçelerimiz ve çiğköfteye gönül vermiş bu lezzeti bilen herkesin birbirlerine destek vermeleri gerekiyor. Bugün Sincik'te yarışma olarak birincisini yaptık inşallah ilerleyen zamanlarda çiğköfte festivali olarak devam eder ve tüm Türkiye'de ve dünyada Çiğköfte yenilen, bilinen bir damak lezzeti olarak devam eder. Bugünkü çiğköfte şölenine emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çiğköfte Ustaları Yarıştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Çiğköfte Ustaları Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement