Çiğköfteciye haraç baskınına istenen ceza belli oldu - Son Dakika
3.Sayfa

Çiğköfteciye haraç baskınına istenen ceza belli oldu

- Çiğköfteciye haraç baskınına istenen ceza belli oldu Çiğköftecide 'ayran ister misin' sorusuna karşılık haraç isteyerek baba oğlu darp eden 4 şüpheliye istenen ceza belli oldu Beyoğlu'ndaki çiğköfteciye gelerek 'ayran ister misin' sorusuna karşılık haraç istedikleri, daha sonra da silah...

03.01.2023 12:54  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Çiğköfteciye haraç baskınına istenen ceza belli oldu

Çiğköftecide 'ayran ister misin' sorusuna karşılık haraç isteyerek baba oğlu darp eden 4 şüpheliye istenen ceza belli oldu

İSTANBUL - Beyoğlu'ndaki çiğköfteciye gelerek 'ayran ister misin' sorusuna karşılık haraç istedikleri, daha sonra da silah ve sopalarla işletmeci baba oğlu darp ettikleri öne sürülen 4 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, 3 şüphelinin 18 yıla, 1 şüphelinin ise 21 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Beyoğlu'ndaki Orhan Y. ile oğlu Samicam Y.'nin işlettiği çiğköfteciye gelerek 'ayran ister misin' sorusuna cevaben haraç istedikleri, daha sonra silah ve sopalarla müştekileri darp ettikleri iddia edilen şüpheliler Eren Ö., Fatih Ö., Sinan Ö. ve Murat K. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

'Ayran ister misin' sorusuna 'bana haraç vermezsen burada barınamazsın' cevabı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müştekiler Orhan Y. ile oğlu Samicam Y.'nin 23 Ekim 2022 tarihinde Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı'nda bulunan çiğköfteciyi işlettikleri, olay günü şüpheli Eren Ö.'nün işletmeye gelerek dürüm istediği, dürümünün verilmesinden sonra müşteki Samicam'ın kendisine 'ayran ister misin' diye sorduğu, şüpheli Eren'in ise 'bana zorla ayran mı içireceksin', 'sen benim kim olduğumu bilmiyorsun', 'bana haraç vermezsen burada barınamazsın' ve 'bu iş yerini başına yıkarım' dediği ve gittiği kaydedildi.

Çevredekilerin engellemesiyle kurşun müştekiye isabet etmedi

Şüpheli Eren'in gitmesinden yaklaşık 10 dakika sonra diğer şüpheliler Fatih Ö., Sinan Ö.'nün ellerinde sopa, şüpheli Murat K.'nın ise silah bulunur vaziyette işletmeye döndüğünün anlatıldığı iddianamede, şüphelilerin burada müştekilere 'işyerini bize bırakacaksınız ya da baba oğul burada öleceksiniz' şeklinde tehditte bulundukları, daha sonra sopalarla birlikte müştekileri darp ettikleri, şüpheli Murat'ın ise silahla müşteki Samicam'a ateş etmek istediği ancak çevredekilerin engellemesiyle vuramadığı ve kurşunun işyeri camına isabet aldığı aktarıldı.

İş yerinin camını kırdıkları aktarıldı

Şüphelilerin darp etmesi sonucu müştekiler Orhan ve Samicam'ın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandıklarının belirtildiği iddianamede, şüphelilerin tehdit sözleri ve darp etme şeklindeki cebir eylemleriyle müştekileri kendilerine para vermeye ve dükkanlarını devretmeye zorladıkları, müştekilerin iş yerinin camını kırarak mala zarar verme suçunu işledikleri kaydedildi.

3 şüpheliye 18, 1 şüpheliye 21 yıla kadar hapis cezası talebi

Hazırlanan iddianamede şüpheliler Eren Ö., Fatih Ö. ve Sinan Ö.'nün 2 müştekiye karşı ayrı ayrı 'silahla, birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüs' suçundan ve 'mala zarar verme' suçundan toplamda 10 yıl 4 aydan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İddianamede ayrıca, şüpheli Murat K.'nın ise 'ruhsatsız silah bulundurma', 2 müştekiye karşı ayrı ayrı 'silahla, birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüs' ve 'mala zarar verme' suçlarından toplamda 11 yıl 4 aydan 21 yıla kadar hapsi talep edildi.

Şüpheliler, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Çiğköfteciye haraç baskınına istenen ceza belli oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Çiğköfteciye haraç baskınına istenen ceza belli oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement