Çiğli'de 9 Eylül coşkusu - Son Dakika
Güncel

Çiğli'de 9 Eylül coşkusu

Çiğli\'de 9 Eylül coşkusu

9 Eylül İzmir'in kurtuluşu Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi coşkulu etkinlikle kutlandı.

09.09.2021 16:29  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9 Eylül İzmir'in kurtuluşu Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi coşkulu etkinlikle kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak yenilenen Çiğli Atatürk Stadının açılışı gerçekleşirken ardından yapılan "Tam Bağımsızlık Yürüyüşü" ve "Sanat Hayat ve Toplum" konulu söyleşi ile Çiğli'de anlamlı bir gece yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yenilenen Çiğli Atatürk Stadı'nın açılışına Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ev sahipliği yaptı. Çiğli Belediye spor Kulübü sporcuları ile amatör kulüplerin sporcuları taşıdıkları bayraklar ve flamalarla açılışa renk kattı. Stat kalesine şutların atıldığı ve Çiğli Belediyespor Kulübü formalarının hediye edildiği açılışa CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Prof. Dr. Suat Çağlayan, İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven, CHP ve İyi Parti ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ile ilçe bürokratları katıldı.

CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın konuşmasında "99 yıl önce 22 gün boyunca süren yolculukta, işgalciler İzmir'den döküldüler. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarını şükranla selamlıyorum. Stadın açılışında bu kadar sporcuyu görmek çok güzel. Sporun yaşamda ne kadar etkili olduğunu biliyoruz. Stadın açılmasında da tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Gümrükçü: "Çiğli Spor kenti"

Başkan Utku Gümrükçü de konuşmasında "Ne mutlu ki Çiğli'de spora emeği geçmiş birçok kişi bugün burada. Stadın yapılmasına emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Çiğli 2021 Avrupa Spor kenti ödülünü aldı. Önemli spor çalışmaları sürdürüyoruz. Çiğlimiz artık bir spor kenti. Açılan branş sayısını 8'den 18'e, sporcu sayısını da 400'den bin 400'e çıkardık. İyi bir kadro ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Büyük bağımsızlık yürüyüşü

Açılışın ardından tüm sporcularla birlikte 9 Eylül bağımsızlık ruhunu taşıyan Çiğlili vatandaşlar Büyük Bağımsızlık Yürüyüşü gerçekleştirdi. Çiğli Atatürk Stadından başlayan ve coşkulu kalabalıkla gerçekleşen yürüyüş Çiğli Meydanı'nda sona erdi. İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşının bando eşliğinde söylendiği yürüyüşe vatandaşlar da balkonlarından alkışlarla katıldı.

"Sanat, Hayat ve Toplum" söyleşisi

Bağımsızlık yürüyüşünün sona erdiği Çiğli Meydanı'nda ise "Sanat, Hayat ve Toplum" konulu söyleşi gerçekleşti. Söyleşiye CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın, Şair Ataol Behramoğlu ile Gazeteci-Yazar Barış İnce konuşmacı olarak katıldı. Panelde konuşan PM Üyesi Günaydın, kitap okumanın önemine vurgu yaparak "Kitap okumak çok önemli. Önderler mutlaka kitap okumalı. Ancak böyle iyi bir lider olunur. Şiir ve edebiyat mutlaka insanın yaşamında olmalı. Sanatla iç içe olmak önemli. Tüm bu süreçte dayanışma da çok önemli" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çiğli'de 9 Eylül coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi
    19:26 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da resmi ziyarette bulunarak Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi. Taraflar, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin önemini vurgulayarak, işbirliğinin derinleşeceği umudunu dile getirdi.

  • Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu
    19:24 Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu

    Dodurga Esnaf Odası Başkanı Cafer Türkoğlu, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı kutlama ziyaretinde bulundu. Türkoğlu, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek, çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Ayrıca, Türkoğlu, esnaf olarak beklentilerini Çetinkaya'ya iletti. Çetinkaya da, esnafın taleplerine duyarlı olacağını belirtti.

  • Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yelken gösterisi düzenlendi
    19:23 Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yelken gösterisi düzenlendi

    Tekirdağ Yelken ve İhtisas Kulübü'nde gerçekleştirilen etkinlikte, yelkenciler Marmara Denizi açıklarında gösteri sundu. Römorkörlerin yelkencilerin arkasından su püskürtmesi izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, etkinliklerin amacının kentin turizm potansiyeline dikkat çekmek olduğunu belirtti ve Tekirdağ'ın yelken sporunda önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

  • Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu
    19:20 Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, 60 yaşındaki Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Koyuncu'nun evine giren polis ekipleri, yaşlı adamın cansız bedenini buldu. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.

  • 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye'de düzenlenecek
    19:18 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye'de düzenlenecek

    Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) tarafından düzenlenen 5. TYBA Yacht Charter Show, Fethiye'de 3-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Türkiye'nin turkuaz kıyıları ve komşu sularda faaliyet gösteren lüks yatlar sergilenecek ve dünya genelinden 300'den fazla sektör profesyoneli katılacak.

  • Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı
    19:13 Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı

    Sivas'ta düzenlenen U15 Türkiye Güreş Şampiyonası başladı. Şampiyonanın açılış seremonisine Sivas Valisi, Belediye Başkan Vekili ve birçok ünlü güreşçi katıldı.

  • Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı
    19:11 Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı

    Geçen ay evlenen ve 8 aylık hamile olan Gonca Vuslateri, Instagram hesabından aşklarının birinci yılını kutladı. Vuslateri, kızının babasının devlet memuru olduğunu söylemişti.

  • Baykar Kemankeş 2: Yapay Zekalı Mini Akıllı Seyir Füzesi
    19:09 Baykar Kemankeş 2: Yapay Zekalı Mini Akıllı Seyir Füzesi

    Baykar, geliştirdiği yapay zekalı Kemankeş 2 mini akıllı seyir füzesi ile dikkat çekiyor. Füze, geniş görev menzili ve yüksek sürati sayesinde düşman hattı gerisindeki hedefleri imha edebiliyor. Yapay zeka destekli optik güdüm sistemi ve oto pilot sistemi ile zorlu hava koşullarında dahi tam isabetle hedefleri vurabiliyor. Ayrıca anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabiliyor.

  • Continental, Conti Eco Gen 5 Serisini Duyurdu
    19:09 Continental, Conti Eco Gen 5 Serisini Duyurdu

    Continental, yeni nesil Conti Eco Gen 5 lastik serisini tanıttı. Bu lastikler düşük yuvarlanma direnci ve yüksek kilometre performansını birleştirerek şehirlerarası ve uzun mesafe yük taşımacılığı alanında devrim niteliğinde bir ilerleme sunuyor. Geliştirilmiş kauçuk bileşimleri ve tasarım yenilikleri sayesinde yakıt tüketimini azaltarak filoların operasyonel maliyetlerini düşürmeye ve çevresel etkilerini azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, AB regülasyonlarına uyum sağlamayı da mümkün kılıyor.

  • CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi
    19:09 CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi

    CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün toplanan TBMM Genel Kurulu'nda belediye başkanlıklarını tercih ettiklerine ilişkin dilekçelerinin okunmasıyla sone erdi. Buna göre, CHP'nin milletvekili sayısı 129'dan 125'e, toplam milletvekili sayısı ise 594'e düştü. Bağımsız Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın katılımıyla MHP'nin milletvekili sayısı yeniden 50 oldu.


Advertisement