Cihanbeyli Belediyesi Kuşlara Yem Bıraktı - Son Dakika
Yerel

Cihanbeyli Belediyesi Kuşlara Yem Bıraktı

Cihanbeyli Belediyesi Kuşlara Yem Bıraktı

Konya’nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi, kış şartlarında doğada yaşamlarını sürdüren kuşları beslemek için, ilçenin muhtelif noktalarına yem bıraktı.

20.12.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi, kış şartlarında doğada yaşamlarını sürdüren kuşları beslemek için, ilçenin muhtelif noktalarına yem bıraktı.

Yem bırakma işlemi Çevre Koruma Birim Sorumlusu Ali Sait Öztürk ve Veteriner Bahar Özdemir tarafından yapıldı. Cihanbeyli Belediyesi ekipleri, kar yağışının başladığı andan itibaren ilçenin muhtelif yerlerine kuşlar ve sokak hayvanları için yem ve yiyecek bırakma çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının artması ile birlikte ekipler olası kuş ölümlerinin önüne geçmek için ilçede bulunan Gölet mevkisine, Şehitler Parkı'na ve kuşlar için belirlenen çeşitli yerlere yem bıraktı. Yapılan çalışmaların doğal dengenin korunması amacıyla yapıldığını belirten ekipler, kar örtüsü tamamen kalkana kadar yiyecek bulmakta zorlanan kuşlarla, sokak hayvanları için yiyecek bırakma işleminin devam edeceğini belirtti.

Yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale de, "Atalarımızdan aldığımız bu geleneği, günümüze taşıyarak devam ettirmeyi sürdüreceğiz. Sadece insanlara karşı vazifemiz yok, bütün canlılara karşı sorumluluğumuz var. Bugün de yaban hayvanlarına karşı vazifemizi yerine getirmek için ekiplerimiz sahadaydı. Ancak halkımız, bu konuda bilinçlenir ve kendi mahallesinde, hayvanları korursa daha çok hayvanı kurtarmış oluruz" dedi.

Kale, atalarımızın doğadaki canlılara verdiği ehemmiyetin, tarihte başka hiçbir millette görülmeyen güzel bir uygulama olduğunu da ifade ederek, yaşadığımız şehrin hoşgörü diyarı olduğunu ve bu hoşgörünün tüm canlılara gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cihanbeyli Belediyesi Kuşlara Yem Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement