Son dakika Fındık haberleri, Fındık son dakika, son dakika Fındık

Son Dakika Fındık Haberleri

  • Tekirdağ Valiliği, Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Yemeği Düzenledi
    21:54 Tekirdağ Valiliği, Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Yemeği Düzenledi

    Tekirdağ Valiliğince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği verildi.

  • Amasya Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı
    19:06 Amasya Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı

    Amasya'da Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına başlanan 600 yataklı Amasya Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Hastanede 370 adet sismik deprem izölatörü sayesinde muhtemel bir deprem anında sağlık hizmetlerinin aksamadan devam etmesi sağlanacak.

  • İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!
    18:32 İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 18-24 Mart haftasında 16 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

  • Amasya'da 600 Yataklı Devlet Hastanesi Temeli Atıldı
    17:42 Amasya'da 600 Yataklı Devlet Hastanesi Temeli Atıldı

    Amasya'da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak 600 yataklı Amasya Devlet Hastanesi'nin temeli, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı törenle atıldı. Hastanede 370 adet sismik deprem izölatörü sayesinde muhtemel bir deprem anında sağlık hizmetlerinin aksamadan devam etmesi sağlanacak. Bu önemli sağlık yatırımının 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

  • Ordu'da yangın çıkan yaşlı adam hayatını kaybetti
    15:39 Ordu'da yangın çıkan yaşlı adam hayatını kaybetti

    Ordu Kabataş ilçesinde fındık bahçesinde çıkan yangını söndürmek isterken kıyafetleri tutuşan 92 yaşındaki Eşref Aksu, Samsun'da tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.

  • Ataköy-İkitelli Metro Hattının Açılışında Konuşan İmamoğlu: '8 Kilometre Yalanını Atanlar, Hadlerini Bilecek, Özür Dileyecekler'
    14:26 Ataköy-İkitelli Metro Hattının Açılışında Konuşan İmamoğlu: "8 Kilometre Yalanını Atanlar, Hadlerini Bilecek, Özür Dileyecekler"

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek (Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir), 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattını, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünde hizmete açtı. Ataköy-İkitelli arasını 21,5 dakikaya indiren hattın açılışında konuşan İmamoğlu, “6 milyara yakın bu parayı, bizden 10 ayda aldılar. Onun için 8 kilometre yalanını atanlar, hadlerini bilecek, özür dileyecekler. Bırakın Ekrem İmamoğlu'nu; 65 kilometre metroyu inşa etmek için yer altında ter döken binlerce emekçiden, mühendislerden, yöneticilerden, yüklenicilerinden, onlardan özür dileyecekler. Yeni açtığımız 62 istasyonu kullanan bu şehrin insanlarından, İstanbullulardan özür dileyecekler. Bu halkı öyle kolay kandıracaklarını zannettikleri için özür dileyecekler” dedi.

  • Aydınlı Üreticiler Akbelen'i Örnek Göstererek Arazilerine İlişkin 'kamulaştırma Kararının' İptal Edilmesini İstedi
    13:03 Aydınlı Üreticiler Akbelen'i Örnek Göstererek Arazilerine İlişkin "kamulaştırma Kararının" İptal Edilmesini İstedi

    Aydın'ın Karacasu ilçesinde kurulması planlanan Hacıhıdırlar Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesine köylüler tepki gösterdi. Bölgede bulunan santrallerden olumsuz etkilendiğini belirten köylülerden Ümit Söğüt, "Buradan yaylaya çobanın evine çıktığında çobanın senin önüne koyduğu yumurta, yoğurt, tereyağı, kaymak... Her şeyin de organiğini istiyoruz. Buralar talan olduğunda nereden bulacaklar organik yumurtayı ve tereyağını. Ondan sonra süt tozuyla yaşamaya devam edecekler" dedi. Bölgede iklim değişiklikleri yaşandığına dikkati çeken Yenice Muhtarı Cavit Paksoy ise, "Bu bölgede RES kaynaklı iklim değişiklikleri var. Daha kötü günler gelecek. Hayvancılık yapanların alanları daralacak. Ondan sonra etin 500-600 lira olduğundan şikayet etmenin bir anlamı yok. Bir yandan ormanlara zarar verip bir yandan elektrik üretmek zıt şeyler" ifadelerini kullandı.

  • İBB tarafından Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi açıldı
    17 Mar İBB tarafından Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi açıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) düzenlenen Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi törenle açıldı.

  • İstanbul bu hafta birçok etkinlikle sanatseverleri ağırlayacak
    17 Mar İstanbul bu hafta birçok etkinlikle sanatseverleri ağırlayacak

    İstanbul bu hafta, geniş bir yelpazede birbirinden farklı etkinliklerle, yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı konser, sergi, tiyatro gösterisi ve performanslara sahne olacak.

  • Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde ölüme terk edilen buzağı ameliyatla kurtarıldı
    17 Mar Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde ölüme terk edilen buzağı ameliyatla kurtarıldı

    Konya'da bir kişi tarafından hastaneye getirilen ve öleceği düşünülerek bahçeye bırakılan 3 günlük buzağı, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla hayata döndürüldü. Buzağının bakımı özenle yapılarak, bir aydır bebek gibi beslenip büyütülüyor. Buzağının adı 'Fındık' olarak belirlendi ve fakülte öğrencileri de ilgi gösteriyor.

  • Giresun'da Tombul Fındıkla Lezzetlenen Kadayıf Tatlıları Ramazanda İlgi Görüyor
    17 Mar Giresun'da Tombul Fındıkla Lezzetlenen Kadayıf Tatlıları Ramazanda İlgi Görüyor

    Giresun'da üretilen tombul fındıkla lezzetlendirilen sütlü kadayıf ve coğrafi işaret tescilli fındık ezmeli kadayıf tatlısı, ramazanda damakları tatlandırıyor. Kentte yıl boyunca üretilen kadayıf tatlısının tüketimi, yaz mevsiminde turist ve gurbetçilerin, ramazanda ise yöre halkının ilgisiyle artıyor. Kadayıf ve fındık ezmesinin yoğurulup kıvam verilmesiyle üretilen fındık ezmeli kadayıf tatlısı, Giresun Ticaret ve Sanayi Odasının başvurusu üzerine 2021'de Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edildi. Sütlü kadayıf ise kıyılmış fındık, süt ve tereyağı kullanılarak yapılıyor. Ramazanda tatlı satışları 4 kat artıyor.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Düziçi ve Osmaniye'de halka hitap edecek
    17 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Düziçi ve Osmaniye'de halka hitap edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Düziçi ve Osmaniye'de halka hitap edecek, daha sonra Adana'nın Ceyhan ve Seyhan ilçelerinde halk buluşmasında vatandaşlara seslenecek. Ayrıca, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Zeydan Karalar'ın proje tanıtım toplantısına ve iftar programına katılacak.

  • Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Fındık fiyatını biz belirleyeceğiz
    16 Mar Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Fındık fiyatını biz belirleyeceğiz

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı M. Hilmi Güler, fındık fiyatının monopsonik firmaların tekeline bırakılmayacağını belirtti. İtalyan firma Ferrero'nun referans fiyatının altında fındık alımı yapmayacağını taahhüt etmesi üzerine soruşturma sonlandırıldı.

  • Kocaeli'de 5 pişmaniye üreticisi 10 ülkede damakları tatlandırıyor
    16 Mar Kocaeli'de 5 pişmaniye üreticisi 10 ülkede damakları tatlandırıyor

    Kocaeli'de Kovid-19 salgını döneminde yaşanan sıkıntıları aşmak için kurdukları şirket çatısı altında bir araya gelen 5 pişmaniye üreticisi, 10 ülkede damakları tatlandırıyor. İstihdam edilen 58 kişiyle 15 çeşit pişmaniye üreten şirket, günlük 2,5 ton üretim yapıyor ve ihracatı artırmayı hedefliyor.

  • FERRERO'nun fındık piyasasındaki egemenliği ve devlet politikası eleştirildi
    16 Mar FERRERO'nun fındık piyasasındaki egemenliği ve devlet politikası eleştirildi

    Tüm Üretici Köylü Sendikası (Tüm Köy Sen) Zekayi Sağra, FERRERO'nun fındık piyasasında egemen durumda olduğunu ve devletin tarım politikasının serbest pazar piyasası üzerine olmasının tarım ve gıda şirketlerinin dediği olmasına neden olduğunu belirtti. Sağra, çözümün demokratik halkçı tarım politikaları ve üreticinin örgütlü gücünü göstermek olduğunu vurguladı.

  • Özel Burdur'da: 'Salda'nın Felaketi Olan Kurum'un İstanbul'un da Felaketi Olmasına 16 Milyon İstanbullu İzin Vermeyecek'
    15 Mar Özel Burdur'da: "Salda'nın Felaketi Olan Kurum'un İstanbul'un da Felaketi Olmasına 16 Milyon İstanbullu İzin Vermeyecek"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Salda Gölü'nün gizemli, önemli bir doğa harikası olduğunu vurgulayarak, "Salda Gölü’nü AKP zihniyetinin ne hale getirdiğini hep birlikte izledik. Millet bahçesi yapma hayaliyle o kıymetli sahili önce iş makinalarına ezdirdiler, ardından ihaleyle şirkete verdiler... İliç’in felaketi olan Murat Kurum, maalesef Salda’nın felaketi oldu. Onun İstanbul’un felaketi olmasına 16 milyon İstanbullu 31 Mart’ta izin vermeyecek" dedi.

  • Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Türk fındık üreticisi kazandı
    15 Mar Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Türk fındık üreticisi kazandı

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturmanın sonucunu değerlendirdi. Güler, Türk fındık üreticisinin yıllardır süren haksız rekabetten kazandığını belirtti. Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada ise Ferrero'nun rekabetçi endişeleri gideren taahhütlerle soruşturmanın sona erdiği ifade edildi.

  • CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rekabet Kurumu'nun Ferrero soruşturmasının kapatılmasına tepki gösterdi
    15 Mar CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rekabet Kurumu'nun Ferrero soruşturmasının kapatılmasına tepki gösterdi

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rekabet Kurumu'nun Ferrero'ya Türkiye'de fındık piyasası ile olağan dışı yöntemlerle oynadığı gerekçesiyle açtığı soruşturmayı kapatmasına tepki göstererek, fındık fiyatının düşmesi halinde bunun Rekabet Kurumu'nun Ferrero'yu serbest bırakmasından kaynaklı olacağını belirtti. Adıgüzel ayrıca, Ferrero'nun Türkiye'deki fındık piyasasını zarara uğrattığını ve bu firmaya verilecek cezayı sordu.

  • Trabzon'da Fındık Sektörüne Destek Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    15 Mar Trabzon'da Fındık Sektörüne Destek Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından başlatılan 'Fındık, Fındık Mamulleri, Kuruyemiş ve Kuru Meyve Sektörleri Kümelenmesi UR-GE Projesi' hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Proje ile fındık ihracatının korunması ve hedef pazarların genişletilmesi amaçlanıyor. Toplantıda, sektör temsilcilerine projenin önemi ve faydaları hakkında bilgi verildi.

  • Tekirdağ'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü Mevlidi Düzenlendi
    15 Mar Tekirdağ'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü Mevlidi Düzenlendi

    Tekirdağ'da, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü'nün 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla Orta Camisi'nde mevlit okutuldu. Programa Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Mevlit okumanın ardından Süleymanpaşa ilçe Müftüsü Selami Sayın tarafından dua edildi.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Tekkeköy'de vatandaşlarla buluştu
    13 Mar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Tekkeköy'de vatandaşlarla buluştu

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

  • Söğütlü OSB'de kapasite raporu olmayan firmalara yer verilmeyecek
    13 Mar Söğütlü OSB'de kapasite raporu olmayan firmalara yer verilmeyecek

    Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kapasite raporu, sanayi sicil belgesi, yeşil OSB taahhütnamesi olmayan firmalara yer verilmeyeceği duyuruldu. Kamulaştırma çalışmalarının devam ettiği Söğütlü OSB'de, yatırımcıların dikkatli olmaları ve arazi simsarlarına itibar etmemeleri istendi. Söğütlü OSB'nin şeffaflık esaslı çalıştığı ve arazi alım satımı üzerinden gelir kaynağı olmadığı vurgulandı.

  • Şırnak'ta çocuk patlamada hayatını kaybetti, annesi ağır yaralandı
    13 Mar Şırnak'ta çocuk patlamada hayatını kaybetti, annesi ağır yaralandı

    Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde bir çocuk, arazide bulup eve getirdiği cismi kurcalarken meydana gelen patlamada hayatını kaybetti, annesi ağır yaralandı. İlçenin Fındık Beldesinde yaşayan S.D. (4), arazide oyun oynarken bulduğu cismi eve getirdi. Evin avlusunda cismi kurcalarken meydana gelen patlamada S.D. ve annesi R.D. (46) ağır yaralandı. İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan anne ve oğlu ambulansla Güçlükonak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D. müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Anne R.D, Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

  • Tekirdağ'da Tasavvuf Müziği Konseri Düzenlendi
    13 Mar Tekirdağ'da Tasavvuf Müziği Konseri Düzenlendi

    Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri sahne aldı. Öğrenci ve öğretmenlerden oluşan koro, birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Katılımcılar ise eserleri ilgiyle dinledi. Programa, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çetin, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

  • Kocasinan Belediyesi, 5 yılda 5 milyon metrekare yeşil alan oluşturacak
    13 Mar Kocasinan Belediyesi, 5 yılda 5 milyon metrekare yeşil alan oluşturacak

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, iklim değişikliği nedeniyle ortaya çıkan olumsuzluklara karşı yeni dönemde 5 yılda 5 milyon metrekare yeşil alan ile yeni bir rekor elde edeceklerini bildirdi. Belediye, kişi başına düşen yeşil alan miktarını dünya standartlarının üç katına çıkaracak.

  • Bozayılar, küresel ısınma ve yaşam alanlarının daralması nedeniyle kış uykusuna yatmadan geçiriyor
    13 Mar Bozayılar, küresel ısınma ve yaşam alanlarının daralması nedeniyle kış uykusuna yatmadan geçiriyor

    Türkiye'de yaygın popülasyona sahip bozayılar, doğal yaşam alanlarının insanlar tarafından daraltılması ve küresel ısınmanın etkisiyle yılın en soğuk mevsimini kış uykusuna yatmadan geçiriyor.

  • TMO silolarında patlama meydana gelmişti, sanıkların ifadeleri ortaya çıktı
    12 Mar TMO silolarında patlama meydana gelmişti, sanıkların ifadeleri ortaya çıktı

    Kocaeli'de Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin iddianame hazırlandı.

  • İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!
    12 Mar İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 13-17 Mart haftasında 16 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

  • Gazze'de İsrail saldırıları nedeniyle Ramazan hazırlıkları zorlaşıyor
    12 Mar Gazze'de İsrail saldırıları nedeniyle Ramazan hazırlıkları zorlaşıyor

    Gazze'de yaşanan İsrail saldırıları ve katliamlar nedeniyle para, temel ihtiyaçlar ve huzurlu bir yaşamdan yoksun olan halk, Ramazan ayını heyecanla karşılamaktan uzak. Gıda malzemelerinin olmaması ve yüksek fiyatlar nedeniyle hazırlıklar zorlaşıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

  • Sakarya Şubat Ayında 788 Milyon Dolarlık Dış Satış Gerçekleştirdi
    12 Mar Sakarya Şubat Ayında 788 Milyon Dolarlık Dış Satış Gerçekleştirdi

    Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, şubat ayında Sakarya, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22,6 artışla 788 milyon dolarlık dış satış gerçekleştirdi. Sakarya, Türkiye ihracatına yüzde 3,7 katkıda bulunarak en çok dış satım yapan 8. il oldu. Sakarya iş dünyası, otomotiv endüstrisi, demir ve demir dışı metaller, çelik, fındık ve kimyevi maddeler ile çelik sektörlerinde liderlik yaparak ihracatını gerçekleştirdi. Sakarya, dünyanın 110 noktasına ihracat yaparken, İtalya, Polonya, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya en çok ihracat yapılan ülkeler oldu. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, il ve ülke ekonomisine katma değer sağlamak adına çalışmalar yürüttüklerini ve Sakarya iş dünyasının ülke ihracatına 788 milyon dolarlık katkıda bulunduğunu belirtti.

  • Ordu'da Fındık Fiyatları Yükselişte
    12 Mar Ordu'da Fındık Fiyatları Yükselişte

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da serbest piyasada fındık fiyatının kilogramı 125 liraya çıktığını açıkladı. Fiyatın kademeli olarak yükseldiğini belirten Soydan, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da artmasını beklediklerini söyledi.

  • Fındık Üreticilerine Zirai Don Uyarısı
    11 Mar Fındık Üreticilerine Zirai Don Uyarısı

    Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, fındık üreticilerini mart ayında yaşanabilecek zirai don riskine karşı tedbir almaları konusunda uyardı. Yılmaz, don olayının fındık üretimini olumsuz etkileyebileceğini ve bu durumun 2024 mahsulünü de etkileyebileceğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından herhangi bir ürünün don zararından tamamen koruyamadığına dikkat çeken Yılmaz, üreticilerin Tarım ve Orman Müdürlüklerinin önerilerini takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

  • Tarımda Kadın Emeği Zirvesi'nde Samsun Ürünleri İlgi Gördü
    11 Mar Tarımda Kadın Emeği Zirvesi'nde Samsun Ürünleri İlgi Gördü

    Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Ankara'da düzenlenen "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi" tamamlandı.

  • Kahverengi Kokarca ile Mücadele Toplantıları Okullarda Devam Ediyor
    11 Mar Kahverengi Kokarca ile Mücadele Toplantıları Okullarda Devam Ediyor

    19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kahverengi Kokarca ile Mücadele bilgilendirme ve farkındalık toplantıları okullarda devam ediyor.

  • Bahçelievler Belediyesi ve ÇİĞDER'in düzenlediği 'Doğu ve Güneydoğu Festivali' yoğun ilgi gördü
    10 Mar Bahçelievler Belediyesi ve ÇİĞDER'in düzenlediği 'Doğu ve Güneydoğu Festivali' yoğun ilgi gördü

    Bahçelievler Belediyesi ve ÇİĞDER'in ortaklığında düzenlenen 'Doğu ve Güneydoğu Festivali'nde 10 bin kebap dürüm, 20 bin çiğköfte dürüm ve mırra dağıtıldı. Festivalde yöresel ürünlerin satışı yapıldı ve Doğu ve Güneydoğu müzikleriyle eğlence sağlandı. Sanatçı Alişan da sahne aldı.

  • Alaplı'da Kadınlar Günü Etkinliği
    10 Mar Alaplı'da Kadınlar Günü Etkinliği

    Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve CHP Alaplı Kadın Kolları tarafından düzenlenen müzikli eğlence etkinliğinde kadınlar doyasıya eğlendi. Başkan Tekin, etkinliğe katılan kadınlara teşekkür etti ve kadınların her gününün önemli olduğunu vurguladı.

  • İstanbul Bu Hafta Sanat Dolu Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak
    10 Mar İstanbul Bu Hafta Sanat Dolu Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

    İstanbul bu hafta, geniş bir yelpazede birbirinden farklı etkinliklerle, yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı konser, sergi, tiyatro gösterisi ve performanslara sahne olacak. İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Şehir Tiyatroları'nda birçok oyun izleyiciyle buluşacak. Ayrıca sinema gösterimleri, konserler ve sergiler de haftanın programında yer alıyor. İstanbul'da sanat dolu bir hafta geçirebilirsiniz.

  • Canan Karatay'dan 'kaju' uyarısı: Yurt dışından ilaçlı geliyor, oldukça zararlı bir kuruyemiş
    10 Mar Canan Karatay'dan "kaju" uyarısı: Yurt dışından ilaçlı geliyor, oldukça zararlı bir kuruyemiş

    Vatandaşlara yaptığı uyarılarla popüler hale gelen Prof. Dr. Canan Karatay'dan dikkat çeken bir açıklama daha geldi. Ülkemizde kuruyemiş olarak tüketilen "kaju"nun yurt dışından geldiğini ve ilaçlı olduğunu belirten Karatay, "Ben hayatımda bir tane bile yememişimdir. Fındık, fıstık ve ceviz varken neden kaju yiyeyim" diye konuştu.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ Valiliğine ziyarette bulundu
    09 Mar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ Valiliğine ziyarette bulundu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ Valiliği'ne ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Yerlikaya, valilik önünde karşılanarak kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra esnafı ziyaret eden Yerlikaya, seçimlerde destek istedi.

  • Düzce'den Avrupa Birliği Ülkelerine Yılın İlk İki Ayında 2 Bin 835 Ton Fındık İhraç Edildi
    09 Mar Düzce'den Avrupa Birliği Ülkelerine Yılın İlk İki Ayında 2 Bin 835 Ton Fındık İhraç Edildi

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 Ocak ve Şubat ayı ihracat verilerini açıkladı. Düzce'den Ocak ayında 2 bin 294 ton, Şubat ayında 541 ton olmak üzere toplam 2 bin 835 ton fındık ürünü ihraç edildi. Düzce'den Avrupa Birliği ülkelerine 2023 yılında 9 bin 730 ton iç fındık ihracatı gerçekleşmişti.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Giresun'da yeni tesislerin açılışını gerçekleştirdi
    09 Mar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Giresun'da yeni tesislerin açılışını gerçekleştirdi

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Giresun'da Gıda Test ve Analiz Merkezi'nin açılışını yaparak, Türkiye'nin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat rotasında büyümesini sürdürdüğünü ve milli gelirini 1 trilyon 118 milyar dolara çıkardığını belirtti. Ayrıca, fındık üretiminde rekabet gücünü artırmak için yeni altyapılar kurulduğunu ve Giresun 2. OSB'de istihdamın 3 bin 500'e yaklaştığını ifade etti.

  • Tokat'ın Niksar ilçesinde sepet örücülüğü azalıyor
    09 Mar Tokat'ın Niksar ilçesinde sepet örücülüğü azalıyor

    Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Çatak köyünde sadece bir kişi sepet örücülüğü yapıyor. Geçmişte pek çok kişinin sepet yapımıyla ilgilendiği köyde bu işle uğraşanların azalmasıyla tek usta, 65 yaşındaki Recep Özdemir kaldı. Özdemir, yılda 50 sepet ördüğünü ve bunları Niksar, Kumru ve Korgan pazarlarında sattığını belirtti. Köy sakinlerinden Erhan Özdemir ise Recep Özdemir'e yardım ediyor.

  • TOBB Toplantısında Samsun ve Çarşamba İş Dünyasının Sorunları Dile Getirildi
    09 Mar TOBB Toplantısında Samsun ve Çarşamba İş Dünyasının Sorunları Dile Getirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımı ile yapılan toplantıda Samsun ve Çarşamba iş dünyasının sorunları dile getirildi. Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, toplantıda fındıkta yaşanan rekabetin dünya ve Türkiye ekonomisi için olumlu sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise üretim, istihdam, yatırım ve ihracatın öncelik olduğunu belirtti.

  • Samsun'un Asarcık ilçesinde çiftçilere tarım eğitimi verildi
    08 Mar Samsun'un Asarcık ilçesinde çiftçilere tarım eğitimi verildi

    Asarcık İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından Armutlu ve Çulhaoğlu mahallelerindeki çiftçilere fındık üretimi konusunda doğru uygulamalar eğitimi verildi. Eğitimde fındık kalitesinin artırılması, bakım hatalarının düzeltilmesi, doğru dikim, budama ve gübreleme gibi konular ele alındı. 2 günlük eğitime 200 çiftçi katıldı ve katılımcılara yemek ikramı yapıldı, ayrıca çeşitli hediyeler verildi.

  • Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı: AK Parti her zaman kadınlara yönetimde yer verdi
    08 Mar Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı: AK Parti her zaman kadınlara yönetimde yer verdi

    Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar kadınlara yönetimde yer verdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadınlara destek olduğunu söyledi. Tavlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçede faaliyet gösteren fındık fabrikalarını, tekstil atölyelerini ve otogarı ziyaret etti.

  • Bodrum'da Dolu ve Sağanak Yağış Etkili Oldu
    08 Mar Bodrum'da Dolu ve Sağanak Yağış Etkili Oldu

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde kısa süreli yağan dolu nedeniyle Konacık ve Gümbet mahalleleri başta olmak üzere yarımadanın birçok bölgesinde sürücüler güçlükle ilerledi. Fındık büyüklüğündeki dolu dolayısıyla ilçenin bazı bölgeleri beyaz örtüyle kaplandı. Doluyla birlikte etkili olan sağanak yüzünden cadde ve sokaklar suyla doldu, vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

  • Diyetisyen Merve Karakuş: Oruç tutanların sahura kalkmaları önemlidir
    08 Mar Diyetisyen Merve Karakuş: Oruç tutanların sahura kalkmaları önemlidir

    Diyetisyen Merve Karakuş, oruç tutanların sahura kalkmalarının sağlığın korunması açısından önemli olduğunu bildirdi.

  • Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Kaçak İçki ve Sigara Operasyonlarıyla 6 Milyon TL Vergi Kaybını Önledi
    07 Mar Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Kaçak İçki ve Sigara Operasyonlarıyla 6 Milyon TL Vergi Kaybını Önledi

    Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, ocak ve şubat ayında il genelindeki jandarma, emniyet çalışmalarına yönelik basın açıklaması yaptı. Vali açıklamasında, '13 bin litre kaçak içki, 1 milyon 220 bin adet makaron, 313 paket kaçak sigara ele geçirilmiş ve böylece yaklaşık 6 milyon TL vergi kaybı önlenmiştir' dedi.

  • Tekirdağ'da Kaçak İçki ve Sigara Operasyonu: 13 Bin Litre Kaçak İçki ve 1 Milyon 220 Bin Makaron Ele Geçirildi
    07 Mar Tekirdağ'da Kaçak İçki ve Sigara Operasyonu: 13 Bin Litre Kaçak İçki ve 1 Milyon 220 Bin Makaron Ele Geçirildi

    Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, kentte yapılan kolluk kuvvetleri çalışmaları sonucunda 13 bin litre kaçak içki ve 1 milyon 220 bin makaron ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 663 zanlının yakalandığı, 121 ruhsatsız tabanca, 41 ruhsatsız av tüfeği ve 67 kurusıkı tabancanın ele geçirildiği belirtildi. Terör örgütlerine ve kaçakçılığa yönelik operasyonlarda ise 36 şüpheli yakalandı ve 98 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 13 bin litre kaçak içki, 1 milyon 220 bin makaron ve 7 bin 747 kilogram tütün ele geçirilerek, 6 milyon 39 bin lira vergi kaybı önlenmiştir.

  • İmamoğlu mal varlığını paylaştı, listedeki silah detayı dikkat çekti
    07 Mar İmamoğlu mal varlığını paylaştı, listedeki silah detayı dikkat çekti

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mal varlığı bildiriminde bulundu. Bildirimde Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu'na ait taşınır ve taşınmaz malların tümü yer alırken listedeki silah detayı gözlerden kaçmadı.

  • Cumhuriyet'in 50. yılı için tasarlanan heykel tamamlandı
    07 Mar Cumhuriyet'in 50. yılı için tasarlanan heykel tamamlandı

    Cumhuriyet kuşağının ilk heykel sanatçılarından Zühtü Müridoğlu'nun Cumhuriyet'in 50. yıl dönümü için tasarladığı ancak tamamlanamayan çalışması, QNB Finansbank'ın destekleriyle tamamlandı. Heykel bronz döküm olarak hazırlandı ve İstanbul Resim ve Heykel Müzesi önünde sergileniyor. Müridoğlu'nun eserinin tamamlanmasını sağlayan MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Handan İnci, heykelin kaybolmuş bir eseri kamusal alana açtığını belirtti. QNB Finans Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ise kültür sanata destek olmaya devam ettiklerini ve bu eseri İstanbul'a kazandırdıklarını ifade etti.

  • Ticaret Borsalarında Ağustos 2023-Ocak 2024 Döneminde 280 Bin Ton Fındık İşlem Gördü
    06 Mar Ticaret Borsalarında Ağustos 2023-Ocak 2024 Döneminde 280 Bin Ton Fındık İşlem Gördü

    Giresun Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelindeki 21 ticaret borsasında Ağustos 2023-Ocak 2024 döneminde toplamda 280 bin 352 ton fındık satıldı. En fazla işlem Sakarya'da gerçekleşirken, Giresun Ticaret Borsası'nda ise 25 bin 842 ton fındık işlem gördü.

  • Ordu'da Sakarca Bitkisinden Hazırlanan Mıhlama Sofraların Vazgeçilmezi
    06 Mar Ordu'da Sakarca Bitkisinden Hazırlanan Mıhlama Sofraların Vazgeçilmezi

    Ordu'da yetişen sakarca bitkisinden hazırlanan mıhlama, sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Sakarca bitkisi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen coğrafi işaretli ürün olarak kabul edildi. Sakarca otundan yapılan mıhlama, turşu, kızartma ve çorba olarak tüketiliyor. Ürün, semt pazarlarında ortalama 30 liradan satışa sunuluyor. Sakarca bitkisi toplama ve temizleme işlemi zahmetli olsa da, talep oldukça fazla.

  • Denizli İhracatı Şubat Ayında Yüzde 6,2 Arttı
    04 Mar Denizli İhracatı Şubat Ayında Yüzde 6,2 Arttı

    Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Şubat ayında Denizli ihracatının yüzde 6,2 oranında arttığını açıkladı. Şubat ayı ihracat verilerine göre, Denizli'nin öne çıkan sektörlerinde tekstil-konfeksiyon ihracatı yüzde 2,8 artış gösterirken, elektrik-elektronik ihracatı yüzde 4,1 azaldı. Makine ve aksamları sektörü ise yüzde 60 artışla sürdürülebilir ihracatını sürdürdü. İngiltere, Denizli'den en fazla ihracat yapılan ülke oldu.

  • Doğu Karadeniz'den Ocak-Şubat Döneminde 262 Milyon Dolarlık İhracat
    04 Mar Doğu Karadeniz'den Ocak-Şubat Döneminde 262 Milyon Dolarlık İhracat

    Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den ocak-şubat döneminde 262 milyon 93 bin 166 dolarlık ihracat gerçekleştirildi. En fazla ihracat yapılan sektörler arasında fındık, su ürünleri, yaş meyve sebze, maden ve metaller, taşıt araçları ve yan sanayi yer aldı. İhracatın yapıldığı ülkeler arasında İtalya, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Almanya ve Polonya ön plana çıktı.

  • Bahçelievler'de Karadeniz Festivali Büyük İlgi Gördü
    03 Mar Bahçelievler'de Karadeniz Festivali Büyük İlgi Gördü

    Bahçelievler Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde gerçekleşen Karadeniz Festivali'nde 5 ton hamsi, 2 ton fındık ve çay dağıtılırken, vatandaşlar horon çekerek eğlendi. Festivale katılan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ise, 'Horon ve halaylar durmadı, güzel bir festival olduğunu düşünüyorum' dedi.

  • Rize'de Sanatçılar 'HEYAMOLA' İsimli Karma Sergi Düzenledi
    03 Mar Rize'de Sanatçılar 'HEYAMOLA' İsimli Karma Sergi Düzenledi

    Rize'de sanatın ve yaratıcılığın önemine vurgu yapmak amacıyla bir araya gelen 15 sanatçı, 'HEYAMOLA' isimli karma sergi düzenledi. Sergide farklı tekniklerde yapılmış 33 adet eser sergilendi. Sanatçılar, eserlerini Rizelilerle buluşturmanın önemine değindi.

  • Diyetisyenden Ramazan ayında beslenme uyarısı: 'Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız'
    03 Mar Diyetisyenden Ramazan ayında beslenme uyarısı: 'Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız'

    Diyetisyen Tuğba Nur Selçuk, Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiğine dair önemli bilgiler verdi. Sahur öğününün atlanmaması gerektiğini vurgulayan Selçuk, öğünlerin dengeli olması ve yemeklerin yavaş tüketilmesi gerektiğini belirtti. Kronik hastalığı olanların doktorlarına danışmadan oruç tutmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

  • 18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası A Grubu Maçları İstanbul'da Başlıyor
    03 Mar 18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası A Grubu Maçları İstanbul'da Başlıyor

    Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası 3. Klasman A Grubu maçları yarın İstanbul'da başlayacak. Organizasyon, 4-10 Mart tarihlerinde Zeytinburnu Buz Adası'nda gerçekleştirilecek. Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Bosna Hersek, Meksika, İzlanda ve Yeni Zelanda da turnuvada yer alacak. Milli takımımızda ise Abdullah Yayılkan, Ali Nail Cömert, Amir Zihni Tınaz, Arhan Kuzey Girgin, Arif Eren Şahin, Babür Artış, Mustafa Alp Fındıkoğlu, Çağan Ege Odabaş, Efe Han Öztorun, Emin İnandı, Eray Berat Önal, Hamza Yavuz, Kaan Bahadır, Kayra Aydos, Kerem Arslanoğlu, Mehmet Ayberk Karadağ, Mustafa Koçak, Ömer Faruk Altay, Rıza Yiğit Bekmezci, Serdar Ali Gök ve Zafer Şerik yer alacak.

  • Düzcespor, Fethiyespor SK ile berabere kaldı
    02 Mar Düzcespor, Fethiyespor SK ile berabere kaldı

    TFF 2. Lig'in 27. haftasında Düzcespor, sahasında Fethiyespor SK ile 0-0 berabere kaldı. Maçta sarı kartlar da çıktı.

  • Şubatta en fazla ihracat otomotiv endüstrisinde gerçekleştirildi
    02 Mar Şubatta en fazla ihracat otomotiv endüstrisinde gerçekleştirildi

    Otomotiv endüstrisi, geçen ay 3,1 milyar dolarla en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu.

  • Ordu'da Kahverengi Kokarca İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor
    02 Mar Ordu'da Kahverengi Kokarca İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

    Ordu'da fındık bahçelerinde popülasyonu artan kahverengi kokarca zararlısının bulunabileceği kışlaklarda ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Kent genelinde geçen yıl popülasyonunun arttığı gözlemlenen ve kışı kullanılmayan evlerin yanı sıra çatı aralarında ve serender gibi yerlerde geçirdikleri tespit edilen kahverengi kokarcanın yeniden yayılmasını önlemek amacıyla Ordu Valiliği tarafından bir süre önce eylem planı hazırlandı.

  • TGDF Ocak ayı dış ticaret verilerini açıkladı
    02 Mar TGDF Ocak ayı dış ticaret verilerini açıkladı

    Türkiye'nin tarım, gıda ve içecek sektörü bu yıl ocak ayında 2,42 milyar dolar ihracat, 1,6 milyar dolar ithalat yaptı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 'İstikrarın Yakalandığı Bir Süreci Hep Beraber Yaşayacağız'
    01 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 'İstikrarın Yakalandığı Bir Süreci Hep Beraber Yaşayacağız'

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek yaptığı konuşmada, Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyüme ve kalkınma sürecini sürdürdüğünü ve halkın alım gücünün artarak devam ettiğini belirtti. Tunç, ülkenin zorlu bir dönemden geçtiğini ancak pandemi ve depremler gibi olumsuz etkenlere rağmen toparlanma sürecinde olduklarını ifade etti. Ayrıca, iş dünyasının ülkenin gelişmesinde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Tunç, Kastamonu'nun İstinaf Mahkemesi talebini değerlendireceklerini söyledi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstikrarın yakalandığı bir süreci hep beraber yaşayacağız
    01 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstikrarın yakalandığı bir süreci hep beraber yaşayacağız

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kastamonu'da yaptığı konuşmada, yerel seçimlerden sonra istikrarın yakalanacağını ve halkın alım gücünün artacağını belirtti. Ayrıca, Kastamonu için istinaf mahkemesi talebinde bulunuldu.

  • Kumru'da Cami İmam Hatiplerine Kahverengi Kokarca Hakkında Bilgilendirme
    01 Mar Kumru'da Cami İmam Hatiplerine Kahverengi Kokarca Hakkında Bilgilendirme

    Ordu'nun Kumru ilçesinde, fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren kahverengi kokarca ile mücadele çalışmaları devam ediyor. Kumru Müftülüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, cami imam hatiplere kahverengi kokarca zararlısı hakkında bilgilendirme yapıldı. Tarım müdürlüğü uzman ekipleri, kimyasal mücadele yöntemleri ve yapılması gerekenler konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

  • Küresel Ekonomik Dalgalanmalar ve Sıcaklık Artışı Fındık Fiyatlarını Yükseltiyor
    01 Mar Küresel Ekonomik Dalgalanmalar ve Sıcaklık Artışı Fındık Fiyatlarını Yükseltiyor

    Küresel ekonomik dalgalanmalar ve kış mevsiminde yaşanan sıcaklık değerlerindeki artış serbest piyasada fındık fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Haftaya 125 liradan başlayan fındık fiyatı, haftayı 130 liradan kapatıyor. Döviz kurundaki artış ve kış mevsiminde yaşanan sıcaklık artışı sonrası yaşanabilecek zirai don riski nedeniyle serbest piyasada fındık fiyatlarının yükseliş eğilimine geçtiğini ifade kaydeden fındık tüccarı Hasan Himtaş, fındık fiyatlarının talep artışıyla birlikte daha da yükselebileceğini belirtti. Üreticilerin ise elindeki fındığı pazara getirerek kazanç sağladığı ifade edildi.

  • FİSKOBİRLİK Genel Müdürü: Üreticiler Ürünlerini Sigortalatmalı
    01 Mar FİSKOBİRLİK Genel Müdürü: Üreticiler Ürünlerini Sigortalatmalı

    FİSKOBİRLİK Genel Müdürü Turgay Çakmak, üreticilere ürünlerini sigortalatmaları çağrısında bulundu. Çakmak, Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) fındık tarımında üreticiler için önemli bir güvence olduğunu belirtti. Çiftçilerin geçmişte yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek için ürünlerini sigortalatmalarını isteyen Çakmak, tarım sigortasına ilginin arttığını ve üreticilerin bilinçlendiğini ifade etti. Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük ise iklim değişikliğiyle mücadele eden Türkiye'nin fındık üretiminde yaşanan hasarları minimize etmek için sigorta yaptırılmasını istedi.

  • Giresun'da Gıda Araştırma, Test ve Analiz Merkezi (GATAM) Açıldı
    01 Mar Giresun'da Gıda Araştırma, Test ve Analiz Merkezi (GATAM) Açıldı

    Türkiye'de gıda sektörünün bölgesel rekabet gücünün artırılmasını amaçlayan Gıda Sektörü Anadolu Teknoloji Platformu Projesi (IPA-INNOFOOD) kapsamında Giresun'da Gıda Araştırma, Test ve Analiz Merkezi (GATAM) inşa edildi. GATAM, ileri teknolojiyle donatılmış olup, fındık ve diğer gıda ürünlerinde test ve analiz hizmeti sunacak. Merkezde yılda 2 bin 500 analiz yapılması hedeflenmektedir.

  • Edirne'de Yeşilay Haftası programları tüm okullarda başladı
    01 Mar Edirne'de Yeşilay Haftası programları tüm okullarda başladı

    Edirne'de Yeşilay Haftası programları kapsamında tüm okullarda bağımlılıkla mücadele konusu anlatılarak başladı. Programlar çerçevesinde öğrencilere farkındalık filmi izletildi ve Milli Eğitim Müdürü öğrencilerle buluştu. Yeşilay'ın yurt içi ve yurt dışında yaptığı programlarla milyonlarca insana ulaşıldığı belirtildi.

  • TZOB Genel Başkanı: Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon 18 lira 36 kuruşa markette satıldı
    01 Mar TZOB Genel Başkanı: Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon 18 lira 36 kuruşa markette satıldı

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şubat ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkına dikkat çekerek, limon, portakal, kuru incir ve kabak gibi ürünlerin marketteki fiyat artışlarını açıkladı. Bayraktar ayrıca, narenciye üreticilerinin sorunlarına ve girdi fiyatlarındaki değişimlere de değindi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesinde Fındık Üretiminde Verim Endişesi
    01 Mar Doğu Karadeniz Bölgesinde Fındık Üretiminde Verim Endişesi

    Doğu Karadeniz Bölgesinde son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi fındıkta verim endişesine neden oldu. Ziraat Mühendisler Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan, hava sıcaklıklarının fındıkta verim düşüklüğüne neden olacağını belirtti. Fındık üreticilerine düşen görevler ve önümüzdeki yıllarda rekolte olumsuz etkilenebileceği uyarısında bulundu.

  • Hollanda ve Türkiye Büyükelçileri 100. Yıl Dönümünde Bir Araya Geldi
    29 Şub Hollanda ve Türkiye Büyükelçileri 100. Yıl Dönümünde Bir Araya Geldi

    Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ile Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, iki ülke arasındaki dostluğun 100. yıl dönümü vesilesiyle söyleşi için Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği resmi konutunda bir araya geldi. İki büyükelçi, dostluk ilişkilerini, işbirliklerini ve kişisel ilişkilerdeki samimiyeti konuştu.

  • TÜRFAD İzmir Şubesi Genel Kurulunda Bahri Vreskala Tekrar Başkan Seçildi
    29 Şub TÜRFAD İzmir Şubesi Genel Kurulunda Bahri Vreskala Tekrar Başkan Seçildi

    Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi genel kurulunda mevcut başkan Bahri Vreskala, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki seçimde rakibi olan diğer listeyle yarışarak tekrar başkanlığa seçildi. Vreskala'nın listesi, Murat Ünlü, Faik Köksal, Avni Erboy, Mümin Fındık, Erim Yıkgeç ve Ersin Akbaylar'dan oluşuyordu.

  • İşte Türkiye'de yaşama maliyeti! Türk-İş korkutan rakamları duyurdu
    29 Şub İşte Türkiye'de yaşama maliyeti! Türk-İş korkutan rakamları duyurdu

    TÜRK-İŞ'in şubat ayı araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 16 bin 257 liraya, yoksulluk sınırı 52 bin 955 liraya yükseldi. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 21 bin 189 liraya ulaştı. Gıda ürünlerinde süt, peynir ve yoğurt fiyatlarında artış yaşandı.

  • Türkiye'nin en başarılı kadın girişimcileri belli oldu
    28 Şub Türkiye'nin en başarılı kadın girişimcileri belli oldu

    Türkiye'nin en başarılı kadın girişimcileri belli oldu Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu Kadın girişimcilere destek olmak amacıyla Garanti BBVA, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Türkiye'nin Kadın...

  • 'Kocaali'ye değer katacak yatırımları hayata geçireceğiz'
    27 Şub "Kocaali'ye değer katacak yatırımları hayata geçireceğiz"

    Başkan Adayı Alemdar, seçim çalışmaları kapsamında Kocaali'de bir dizi program gerçekleştirdi. Alemdar, "Kocaali, Karasu ve Kaynarca ilçelerimizde yapılacak sahil düzenlemeleriyle şehrimize yeni mavi bayraklı plajlar kazandıracağız.

  • Giresunlu İş Adamı Yanlışlıkla 100 Bin Lira Gönderdi, Engelli Şahıs İade Etti
    27 Şub Giresunlu İş Adamı Yanlışlıkla 100 Bin Lira Gönderdi, Engelli Şahıs İade Etti

    Giresunlu iş adamı Hasan Himtaş, oğlunun yanlış anlaması sonucu 100 bin lira yerine 100 lira gönderdiği Amasya'daki engelli şahıs, 100 lirasını alarak geri kalan parayı iade etti. Himtaş, yanlışlıkla gönderdiği parayı iade eden Ahmet A. ile görüntülü görüşerek teşekkür etti.

  • Samsun'da En Fazla İş İlanı Terzilik İçin
    27 Şub Samsun'da En Fazla İş İlanı Terzilik İçin

    Türkiye İş Kurumu'nun 'Samsun işgücü piyasası araştırması' sonuçlarına göre, Samsun'da açık işlerin en fazla olduğu meslek grubu erkek ve kadın terzileri olarak belirlendi. İmalat sektöründe en yüksek açık iş oranı görülürken, istihdam artışı en çok konfeksiyon işçilerinde bekleniyor.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanları Bursaspor'u Ziyaret Etti
    26 Şub Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanları Bursaspor'u Ziyaret Etti

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve birçok ilçe belediye başkanı ile adayı, Bursaspor Kulübü'nü ziyaret etti. Aktaş, Bursaspor'u çok sevdiğini ve şehrin bir markası olduğunu belirtti.

Advertisement