Çilem Doğan kimdir? Çilem Doğan Kaç Yaşında? Çilem Doğan Nereli? - Son Dakika
Güncel

Çilem Doğan kimdir? Çilem Doğan Kaç Yaşında? Çilem Doğan Nereli?

Çilem Doğan kimdir? Çilem Doğan'ın çileli hayat hikayesi. Çilem Doğan eşini nasıl öldürdü? Çilem Doğan'ın çocuğu var mı? Çilem Doğan ifadesinde ne dedi?

21.06.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çilem Doğan 2013 yılında şiddet gördüğünü kocasını öldürmekten tutuklanmış ve cezaevine konulmuştu. 33 yaşında olan Çilem Doğan 'ın öldürdüğü eşi Hasan Karabulut ile evliliğinden olan 2.5 yaşında bir çocuğu var.

İfadesinde boşanmak için mahkemeye başvurduğunu ancak aile büyüklerinin araya girmesi ve eşinin tehditleri nedeniyle vazgeçtiğini belirten Doğan, eşinden gördüğü şiddet nedeniyle 9 defa koruma kararı aldırdı.

Doğan 'ın ifadesine göre, geçen yıl 8 Temmuz 'da belindeki silahını yastığın altına koyan eşi " Antalya 'ya gidiyoruz. Bana fuhuş yaparak para kazandıracaksın " dedi. Doğan 'ın tepkisi üzerine de " Ne diyorsam onu yapacaksın " diyerek saçlarından sürüklemeye başladı. Yatağın üzerine düşen Doğan, yastık altındaki tabancayı alarak eşini öldürdü.

Yargılanmasına başlanan Çilem Doğan 'ın avukatları meşru müdafaada bulunduğunu bu nedenle ceza almamasını talep etti. Savcılık ise öldürme suçu işlediği için müebbet hapis talep etti fakat aynı zamanda gördüğü şiddeti " haksız tahrik " olarak değerlendirip cezadan indirim yapılmasını istedi. Mahkemede yaptığı savunmada Doğan "Defalarca karakola gittim. Daha ne yapabilirdim bana onu söyleyin. Bu adliye koridorlarında gözüm mor çok dolaştım. Benim başka çarem kalmamıştı " dedi.

Duruşma sonucunda Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi zanlının " haksız tahrik altında eşini öldürdüğü " iddiasıyla 18 yıl ceza verdi. Bu cezadan takdiri indirim yapan mahkeme cezayı 15 yıla indirdi. Karar sonrasında Doğan 'ın avukatları önce Yargıtay 'a karar iptali için ardından da 10. Ağır Ceza Mahkemesine tahliye başvurunda bulundular.

10. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatının yaptığı başvuruyu kabul ederek Çilem Doğan'ın yargılandığı davada Yargıtay aşaması tamamlanıncaya kadar 50 bin TL kefaletle tahliyesine karar verdi. Doğan, hakkındaki mahkumiyet kararı Yargıtay 'ca onanırsa yeniden cezaevine girecek. Yargıtay kararı bozarsa yeniden yargılama sırasında tutuksuz olacak…

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Çilem Doğan kimdir? Çilem Doğan Kaç Yaşında? Çilem Doğan Nereli? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement