Çılgın Adam, Basit Bir İddia Uğruna Araçların Ortasına Uçak İndirdi - Son Dakika
Dünya

Çılgın Adam, Basit Bir İddia Uğruna Araçların Ortasına Uçak İndirdi

Thomas Fitzpatrick isimli adam bir iddia uğruna, hem de iki defa, o kadar zorlu bir şeyi o kadar büyük bir risk alarak gerçekleştirdi ki havacılık camiasında kendine büyük hayran kitlesi edindi.

17.11.2017 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Thomas Fitzpatrick isimli bir adam, 30 Eylül 1956 gecesi öyle bir şey yaptı ki, tüm ABD günlerce onu konuştu. Hem de bunu iki sene sonra tekrar ederek, ününü iyice perçinledi.

ŞEHRİN GÖBEĞİNE İNDİ

30 Eylül gecesi Manhattan'ın, St. Nicholas Caddesi'ne bir uçak indi. Işıkları kapalı bir biçimde, şehrin göbeğindeki araç ve yaya trafiğine açık bir caddeye inen uçak herkesin ağzını açık bırakmıştı. Telsizi de kapalı olan uçağı kullanan, sonradan Tommy Fitz adıyla bilinecek olan Thomas Fitzpatrick'ti.

İDDİAYA GİRMİŞTİ

Uçağı New Jersey'deki Teterboro Havalimanından kaldırmıştı. İndirdiği yer ise aynı günün akşam saatlerinde içki içtiği barın da olduğu caddeydi ve Fitz uçağı barın hemen önünde durdurmayı başarmıştı. Uçağı izinsiz olarak havalandırmıştı ve kör kütük sarhoştu. Sonradan anlaşıldı ki barda içtiği arkadaşlarıyla iddiaya girmiş ve New Jersey'den New York, Manhattan'a 15 dakika içinde gelebileceğini iddia etmişti.

100 DOLAR CEZA İLE KURTULDU

Fitz, kendisiyle dalga geçen arkadaşlarından intikam almak için havalimanından bir eğitim uçağını kaçırmıştı. Polis tarafından gözaltına alınan Tommy Fitz, sadece para cezası ile kurtulmayı başardı ancak bir caddeye kimseye zarar vermeden başarılı bir biçimde uçak indirerek oldukça ünlenmişti.

AKILLANMADI, TEKRAR YAPTI

Fitz'e bu ün yetmemiş olacak ki, tam 2 sene 4 gün sonra, 1958 yılının soğuk bir gecesinde aynı caddenin üzerinden yine motor sesleri duyuldu. Gözlerini yukarıya diken Manhattan sakinleri, bir uçağın St. Nicholas'ın üstüne doğru alçaldığını gördü. Fitz başka bir uçağı yine başarılı bir şekilde caddeye indirmişti. Aynı havalimanından kaçırdığı uçakla son derece zor bir inişi gerçekleştiren adamın gerekçesi yine bir iddiaydı. İçtiği barda, iki sene önceki olayı anlatmış ama müşteriler ona inanmamıştı. Fitz de gitmiş, aynı havalimanından bir uçağı alıp barın önüne indirmişti. Bu defa 6 ay hapis ile cezalandırıldı ama yeteneği bir kez daha hayranlık uyandırmıştı.

MUCİZEVİ YETENEĞİ HAYRANLIK UYANDIRDI

Thomas Fitzpatrick'in gece kör karanlıkta, arabalara ve yayalara açık bir caddeye, iki kez başarıyla indirmesi havacılık uzmanları tarafından hayranlık uyandırıcı bulundu. Fitz'in bu mucizevi performansı ve bir uçağı sırf bir iddia uğruna kaçırıp caddeye indirecek riski alması halkın da sevgisini kazanmasına sebep oldu.

Çılgın Adam, Basit Bir İddia Uğruna Araçların Ortasına Uçak İndirdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Çılgın Adam, Basit Bir İddia Uğruna Araçların Ortasına Uçak İndirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement