Çımağıl Mağarası Büyülemeye Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Çımağıl Mağarası Büyülemeye Devam Ediyor

Çımağıl Mağarası Büyülemeye Devam Ediyor

18.Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinin ikinci gününde güzelliğiyle ziyaretçilerine görsel bir ziyafet sunan Çımağıl Mağarası ziyaret edildi.

13.07.2012 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinin ikinci gününde güzelliğiyle ziyaretçilerine görsel bir ziyafet sunan Çımağıl Mağarası ziyaret edildi.

Sarkıt dikit ve renkli taşlarıyla görülmeye değer doğal mirasımız olan Çımağıl Mağarası'nın turizme kazandırılmasına katkı sunmak amacıyla Dede Korkut şölenleri kapsamında geleneğe dönüşen gezi programı bu yılda bozulmadı.

İl merkezine 35 kilometre uzaklıkta Aşağı Çımağıl köyünün Taşındibi mahallesinde yer alan mağarayı gezen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve beraberindekiler, değişik renk ve özellik arz eden sarkıt - dikitlerin yanı sıra org desenli duvarlar, mağara incileri, mağara çiçekleri, traverten basamakları, fil kulakları ve su birikintileri görüntüleri karşısında hayretlerini gizleyemediler.

Çımağıl Mağarası'nın Bayburt'un gizli kalmış güzelliklerinden biri olduğuna değinen Belediye Başkanı Polat, görkemli ve içinde görsel şölen unsurları barındıran bu mağaranın ününün her geçen gün arttığını, şölen kapsamında Bayburt'ta yaşayan vatandaşlarımızın ve il dışından gelen misafirlerin kendi turizm değerlerini tanımalarını sağlamak amacıyla böyle bir gezi programı düzenlediklerini söyledi.

Ayrıca şölenler dolayısıyla yurt dışından gelen misafirlerin de mağaradaki doğal güzellikler karşısında gösterdikleri ilgi ve hayranlık gözlerden kaçmadı.

Ziyaretin ardından şölen programı kapsamında Taşçılar köyüne hareket edilerek burada İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'nin düzenlediği yemek programında Vali Hasan İpek, Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur ve tüm katılımcılar bir araya geldiler. Kaçkar TV'nin de kaydettiği programda Bayburtlu sanatçı Musa Küçük konser verdi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çımağıl Mağarası Büyülemeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement