Çin'de Bahar Bayramı tatilinde sıcaklıklar rekor seviyede düştü - Son Dakika
Güncel

Çin'de Bahar Bayramı tatilinde sıcaklıklar rekor seviyede düştü

Çin\'de Bahar Bayramı tatilinde sıcaklıklar rekor seviyede düştü

Çin'de Ay takvimine göre yeni yılın kutlandığı Bahar Bayramı tatilinde ülkenin büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle rekor düzeyde düşük sıcaklık değerleri ölçüldü.

25.01.2023 15:14  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'de Ay takvimine göre yeni yılın kutlandığı Bahar Bayramı tatilinde ülkenin büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle rekor düzeyde düşük sıcaklık değerleri ölçüldü.

Ulusal Meteoroloji Merkezinden (NMC) yapılan açıklamaya göre, Ay takviminde yeni yılın ilk günü olan 22 Ocak'ta, ülkenin kuzeydoğusundaki Heylongciang eyaletinin Mohı şehrinde sıfırın altında 53 derece ölçülen hava sıcaklığı, "bugüne dek görülen en düşük değer" oldu.

Çin'de bundan önceki düşük sıcaklık rekoru, 1969'da sıfırın altında 52,3 derece ölçülmüştü.

Bu sabah, başkent Pekin'de sıfırın altında 22,4 derece, kuzeydeki Lioning eyaletinin merkezi Şınyang'da ise sıfırın altında 23,8 derece ölçülen sıcaklıklar, her iki şehirde görülen en düşük değerler olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan tatil döneminde başta Guangcou, Şanghay ve Tiencin olmak üzere 20'ye yakın büyük şehir ve eyalet merkezinde kış aylarının en düşük sıcaklıkları tespit edildi.

Normalde kış aylarının ılık geçtiği Çin'in doğu ve güneydoğu bölgelerinde de sıcaklık değerleri mevsim normallerinden 8 ila 12 derece düşük seyrediyor.

Kuzeydeki Cilin eyaletinde, bu hafta sıcaklık 16 derece kadar azalırken, Ocak 2022'de sıcaklığın 3 ila 14 derece ölçüldüğü batıdaki Yünnan eyaletinde bugün sıcaklık 0 dereceye kadar indi.

Soğuk hava dalgasının bugünden itibaren ülkeyi terk edeceği bildirilirken, iç ve doğu bölgelerin bir hafta daha soğukların etkisini hissedeceği tahmin ediliyor.

Çin'de Ay Yeni Yılı'nın kutlandığı Bahar Bayramı dolayısıyla 21 Ocak'ta başlayan resmi tatil, 27 Ocak'a kadar sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin'de Bahar Bayramı tatilinde sıcaklıklar rekor seviyede düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement