Çin'de Bürokrasi, Hedonizm ve İsrafla Mücadele - Son Dakika
Güncel

Çin'de Bürokrasi, Hedonizm ve İsrafla Mücadele

Çin\'de Bürokrasi, Hedonizm ve İsrafla Mücadele

Çin Devlet Başkanı Şi: "Parti içerisindeki şekilcilik, bürokrasi, savurganlık ve zevk düşkünlüğü, halkın nefretini kazanmış ve en büyük tepkiyi çeken dört unsur"

19.06.2013 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, şekilcilik, savurganlık, zevk düşkünlüğü ve bürokrasi ile mücadelede kararlı olunduğunu ve "tam bir temizlik" yapılacağını söyledi.

Şi, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Kitle Çizgisi Eğitim Konferansı'nda yaptığı konuşmada, bu dört unsurun partinin doğası ve amacına ters düştüğünü vurgulayarak, "Parti içerisindeki şekilcilik, bürokrasi, savurganlık ve zevk düşkünlüğünü, halkın nefretini kazanmış ve en büyük tepki çeken dört unsur" olarak nitelendirdi.

Bunların ortadan kaldırılmasının, partideki diğer sorunların çözümünü kolaylaştıracağını belirten Şi, ÇKP'nin şekilcilikle mücadele programı çerçevesinde, bu alanlarda "tam bir temizlik" yapılacağını belirtti.

Şi, kamuoyunun desteğini kazanmanın ya da kaybetmenin, ÇKP'nin varlığını etkileyecek kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Ülkede son zamanlarda özellikle yerel yönetimlerdeki yolsuzluk, görevini ve gücünü kötüye kullanma gibi konular sıklıkla gündeme geliyor.

ÇKP, geçen yıl yapılan tarihi kongresinin ardından en önemli gündeminin yolsuzluk ve şekilcilikle mücadele olacağını açıklamıştı. - Pekin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin'de Bürokrasi, Hedonizm ve İsrafla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement