Çin'de Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Çin'de Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi Açıldı

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Türkiye ve Çin arasında ikili ticari ve ekonomik ilişkileri daha yakın kılan şeyin kültürel yakınlık olduğunu belirterek "İkili ilişkileri daha yakın kılan milletlerin birbirini tanımasıdır, birbirinin tarihini bilmesidir.

29.10.2018 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Türkiye ve Çin arasında ikili ticari ve ekonomik ilişkileri daha yakın kılan şeyin kültürel yakınlık olduğunu belirterek "İkili ilişkileri daha yakın kılan milletlerin birbirini tanımasıdır, birbirinin tarihini bilmesidir." dedi.

Çin'in başkent Pekin'de düzenlenen Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi törenle açıldı. Pekin'deki Olimpik Park'a kurulan ve Türk okçuluk tarihini Çinli ziyaretçilere tanıtan Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi'ne, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Çin Okçuluk Federasyonu Başkanı Liang Çun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Ali Yıldız, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener ve Çinli ziyaretçiler katıldı.

Açılış öncesi konuşan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, ülkeleri birbirine bağlayan ticari ve siyasi ilişkilerin elbette olacağını ancak kültürel yakınlığın bu ilişkileri daha da güçlü kıldığını ifade etti.

"İkili ilişkileri daha yakın kılan milletlerin birbirini tanımasıdır, birbirinin tarihini bilmesidir. İpek Yolu'nun iki ucundaki iki büyük millet olarak tarihteki yakınlığımızı böylelikle hazırlamış da oluyoruz." diyen Erdoğan, Okçular Vakfı olarak iki ülkenin ilişkilerine, iki devlet başkanlığının yakınlığına katkıda bulunan bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ve İpek Yolu'nda bulunan yakınlığı pekiştirmiş olduklarını belirtti.

Bilal Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dünya milletlerinin kültürel zenginliğinin dünyanın bir zenginliği olduğunu düşünüyoruz. Dünya milletlerinin giderek küreselleşme başlığı altında birbirine benzeşmesini değil, kendi kimliklerini karşılıklı saygı çerçevesinde korumasını, yüceltmesini arzu ediyoruz. Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin de bu karşılıklı saygı çerçevesinde gelişmekte olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu dönemde ülkelerimiz arasındaki kültürel bağların çok daha güçleneceğine inanıyoruz."

Okçular Vakfı Türk medeniyetinin değerlerini dünyaya taşıyor

Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Ali Yıldız da Okçular Vakfı olarak Türkiye'nin sahip olduğu medeniyetin değerlerini dünyanın dört bir yanına taşıma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Serginin Çin ve Türkiye'nin karşılıklı iş birliğinin bir neticesi olduğunu ifade eden Yıldız, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğine ek olarak yürütülen kültürel iş birliği çerçevesinde Okçular Vakfının çalışmalarını devam ettireceğini dile getirdi.

Okçuluk Türk savaş sanatının ayrılmaz bir parçası

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen de Türklerin tarih boyunca okçuluktaki ustalıklarıyla ünlendiğini ve ıslık çalan oklarının sesinin savaş meydanlarında yankılandığını hatırlattı.

Önen, okçuluğun Selçuklu İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde de gelişimini sürdürdüğünü ve Türk savaş sanatının ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi.

Türkiye ve Çin arasında kültür ve spor alanlarında düzenlenen faaliyetlerin iki ülke halkını daha da yakınlaştırdığına işaret eden Önen, 2018'de iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştiğini söyledi.

Önen ayrıca Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni gelecek yıl Pekin'de açmayı öngördüklerini ifade ederek 2018 Türkiye Turizm Yılı'nın kapanışı dolayısıyla 29 Kasım'da Pekin Ulusal Gösteri Sanatları Merkezi'nde kapanış konseri icra edileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Kurdele kesiminin ardından Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Erdoğan, Çin Okçuluk Federasyonu Başkanı Liang'a sergideki görseller ile Türk okçuluk tarihi hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Erdoğan, Liang, Büyükelçi Önen, Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Erdener, ok atarak hünerlerini sergiledi.

Sergi 4 Kasım'a kadar ziyarete açık olacak.

Çin\'de Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin'de Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'daki eğitim altyapısı deprem öncesine göre daha güçlü hale gelecek
    16:38 Hatay'daki eğitim altyapısı deprem öncesine göre daha güçlü hale gelecek

    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Hatay'daki eğitim altyapısının, devam eden yatırımlarla deprem öncesine göre daha güçlü hale geleceğini söyledi. Yelkenci, deprem bölgesindeki zorlukların üstesinden gelmek için çalıştıklarını belirterek, yapılan analizler sonucunda yıkılan dersliklerin yerine daha fazla derslik planladıklarını ifade etti. Ayrıca, orta hasarlı okulların da güçlendirilerek hizmete alınması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Yelkenci, eğitim altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen projenin anaokullarının inşasını da içerdiğini ve deprem bölgesinde 50 anaokulu planladıklarını belirtti. Törene, Hatay Vali Yardımcısı, Hassa Kaymakamı, Hassa Belediye Başkanı ve öğrenciler de katıldı.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları Bulundu
    16:37 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları Bulundu

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, göreve geldikten sonra belediyede bulunan gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili ayrıntıları anlattı. Yapılan tarama sonucunda dört adet dinleme cihazı ve iki adet kamera bulundu. Başkanlık katında yapılan aramaların ardından tadilat çalışması başlatıldı.

  • Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın Milli Takımı Şampiyon Oldu
    16:35 Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın Milli Takımı Şampiyon Oldu

    Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın yer aldığı Türkiye Milli Takımı, 15 yaş altı Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Müsabakalar Balıkesir'de gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sporcuları tebrik ederek, spor yatırımlarının başarıyla taçlandığını belirtti ve her zaman sporcuların yanında olduklarını vurguladı.

  • Acıbadem Uluslararası Diyabet Yüksek Teknoloji Merkezi hizmete açıldı
    16:35 Acıbadem Uluslararası Diyabet Yüksek Teknoloji Merkezi hizmete açıldı

    Ataşehir'de kurulan merkez, yüksek teknoloji kullanarak diyabet hastalarının yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Diyabetin ciddi organ hasarlarına yol açabileceğini belirten uzmanlar, merkezin multidisipliner yaklaşımı ve gelişmiş teknolojileriyle hastalığın takip ve tedavisinde önemli bir adım olduğunu vurguluyor.

  • Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na umutlu gidiyoruz, mutlu döneceğiz
    16:35 Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na umutlu gidiyoruz, mutlu döneceğiz

    Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na umutlu gittiklerini ve mutlu döneceklerini söyledi. Türkiye'nin Paris'te birçok branşta ilk olimpiyat ve paralimpik oyunları madalyasını almaya yakın olduğunu belirten Çakır, Paris'te en az 3 altın madalya hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin modern pentatlonda önemli bir ülke durumuna geldiğini vurgulayan Uluslararası Modern Pentatlon Birliği Başkanı Klaus Schormann, Türkiye'nin modern pentatlon camiasının güçlü ve etkin bir üssü olduğunu söyledi.

  • Filografi Sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve Öğrencilerinin Eserlerinden Oluşan 'Mühür' Sergisi İstanbul'da Açıldı
    16:34 Filografi Sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve Öğrencilerinin Eserlerinden Oluşan 'Mühür' Sergisi İstanbul'da Açıldı

    Filografi sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan 'Mühür' sergisi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yeni Camii Hünkar Kasrı'nda sanatseverlerle buluştu. Sergide, geleneksel ve modern eserlerin yer aldığı belirtilirken, serginin 30 Nisan'a kadar açık olacağı ifade edildi.

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı'da Mart ayında 118 adet konut satışı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azaldı. Kastamonu'da ise Mart ayında 365 konut satıldı ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 8,1 azaldı.

  • Sivas'ta Bulunan Tanksavar Roketi İmha Edilecek
    16:33 Sivas'ta Bulunan Tanksavar Roketi İmha Edilecek

    Sivas'ta Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan bir kepçe operatörü, kazı yaparken bulduğu tanksavar roketini müdürlüğe getirdi. Bilgi verilmesi üzerine bomba imha ekipleri sevk edildi ve güvenlik önlemi alındı. Yapılan incelemede boş bir tanksavar eğitim roketi olduğu tespit edilen mühimmat, farklı bir yerde imha edilmek üzere bölgeden götürüldü.


Advertisement