Çin'de salgın nedeniyle ölü sayısı 563'e yükseldi - Son Dakika
3.Sayfa

Çin'de salgın nedeniyle ölü sayısı 563'e yükseldi

Çin\'de salgın nedeniyle ölü sayısı 563\'e yükseldi

Çin'de yeni korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 563'e yükseldi.

06.02.2020 09:49  Güncelleme: 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'de yeni korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 563'e yükseldi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, yeni korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 563'e yükseldiğini açıkladı. Komisyon, çarşamba günü 73 ölüm vakası ve 3 bin 694 yeni vaka görüldüğünü, ülke genelindeki toplam kesinleşmiş vaka sayısının ise 28 bin 18'e ulaştığını belirtti. Komisyon, ayrıca bin 153 hastanın da iyileşerek taburcu edildiğini aktardı. Filipinler ve Hong Kong'da görülen can kayıplarıyla birlikte dünya genelinde hastalık nedeniyle ölenlerin sayısı ise 565'e yükselmiş oldu.

Yeni korona virüsü, Çin'in eyalet düzeyindeki tüm idari birimlerine sıçrarken, en çok vaka ve ölüm görülen bölge ise 19 bin 665 vaka ve 549 ölüm ile virüsün ilk kez ortaya çıktığı Hubei eyaleti oldu. Hubei'yi Zhejiang ve Guangdong eyaletleri izlerken, şu ana kadar Şanghay'da 254 vaka ve 1 ölüm, başkent Pekin'de de 253 vaka ve 1 ölüm kayıtlara geçti.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde ise 15'i Urumçi kentinde olmak üzere toplam 36 yeni korona virüsü vakasına rastlandı.

Karantinadaki gemide 10 yeni vaka daha tespit edildi

Japonya'nın Yokohama Limanı'na demirleyen Diamond Princess'te 10 yolcunun daha yeni korona virüsünü taşıdığı tespit edilirken, toplam vaka sayısı 20'ye çıktı. Yolcu ve mürettebat dahil 3 bin 700 kişi, gemide karantina altında tutuluyor. Japonya'daki toplam kesinleşmiş yeni korona virüsü vakası sayısının ise 45'e çıktığı bildirildi.

Remdesivir ilacı deneniyor

Diğer yandan, ABD merkezli Gilead Sciences şirketi tarafından geliştirilen Remdesivir adlı antiviral ilacın Wuhan'da klinik deneylerde kullanılmaya başlandığı bildirildi. İlacın, durumu ağır olan 453 hasta dahil olmak üzere toplam 761 kişinin tedavisinde deneneceği açıklandı.

ABD'de geçtiğimiz hafta yeni korona virüsünü taşıyan bir hastanın tedavisinde Remdesivir'in kullanıldığı ve hastanın durumunun iyiye gittiğinin gözlemlendiği belirtilmişti. - PEKİN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Çin'de salgın nedeniyle ölü sayısı 563'e yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement