Çin'de "Ufak Fıstık" adlı robot karantinadaki insanlara yiyecek götürüyor - Son Dakika
Dünya

Çin'de "Ufak Fıstık" adlı robot karantinadaki insanlara yiyecek götürüyor

Çin'de koronavirüs taşıdığından şüphelenen kişilerin karantina altında tutulması için kullanılan bir otelde yiyecek dağıtımı görevi "Ufak Fıstık" isimli bir robota teslim edildi.

30.01.2020 14:29  Güncelleme: 07:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'de koronavirüs sebebiyle karantina altına alınanların yardımına robotlar koştu. "Ufak Fıstık" adlı robot, Çin'in Hangzhou şehrine tarifeli uçak seferiyle gelen ancak ölümcül virüs bulaştığı için otelde tutulan kişilere hizmet ederken görüntülendi.

"SEVİMLİ UFAK FISTIK"

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua'nın aktardığına göre robot, "Herkese merhaba. Sevimli Ufak Fıstık şimdi yiyeceklerinizi dağıtıyor. Afiyet olsun. Bir ihtiyacınız olursa lütfen personele WeChat üzerinden mesaj atın" diyor.

OTELDE 300'Ü AŞKIN KİŞİ KARANTİNADA

Habere göre, her katta birden fazla robotun görev yaptığı 16 katlı otelde, halihazırda 300'ün üzerinde kişi karantina altında tutuluyor.

Çin'de
Çin'de

NE OLMUŞTU?

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik yürütülen bilimsel çalışmalarda virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

SARS'I GEÇMESİ BEKLENİYOR

Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.

Hızlı yayılma özelliği giderek güçlenen koronavirüs, Çin'de 2002-2003 yıllarında 5 bin 327 kişiye buluşan şiddetli akut solunum yolu sendromunun (SARS) vaka sayısını geçmiş durumda. Koronavirüsün, Çin'deki vakası sayısının, SARS'ın 2003'te dünya genelinde neden olduğu 8 bin vaka sayısını da geçmesi bekleniyor.

Çin\'de "Ufak Fıstık" adlı robot karantinadaki insanlara yiyecek götürüyor

Son Dakika Dünya Çin'de 'Ufak Fıstık' adlı robot karantinadaki insanlara yiyecek götürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement