Çin'de yaşayan Antepli yaşanılanları anlattı! "Burada fare yılı kutlanıyor, sakın gelmeyin" - Son Dakika
Dünya

Çin'de yaşayan Antepli yaşanılanları anlattı! "Burada fare yılı kutlanıyor, sakın gelmeyin"

Çin'de lokanta işleten İslahiyeli Mustafa Temir, Türk vatandaşlarının çok önemli bir nedenleri olmadıkça koronavirüsü vakasının yaşandığı Çin'e gelmemeleri uyarısında bulundu. Çin'de yeni fare yılı kutlandığını belirten Temir, Çin'e gelirken iyi düşünmeleri gerektiğini söyledi.

28.01.2020 15:10  Güncelleme: 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit altına alan koronavirüs salgınında 100'den fazla insan hayatını kaybetti. Çin'de olağanüstü önlemler alınırken, diğer ülkeler de virüsle ilgili sıkı önlemler almaya başladı. Çin'de lokanta işleten Gaziantepli Mustafa Temir, Çin'de yaşanan olayları anlattı. Çin'de fare yılı kutlandığını söyleyen Temir, vatandaşlarımızın Çin'e seyahat etmemeleri gerektiğini ifade etti.

ÇİN'E GELMEYİN

Çin'de lokanta işleten İslahiyeli Mustafa Temir, Türk vatandaşlarının çok önemli bir nedenleri olmadıkça koronavirüs vakasının yaşandığı Çin'e gelmemeleri uyarısında bulundu. İslahiye'de yaşayan ağabeyi Metin Temir ile görüntülü telefon konuşması yapan Mustafa Temir, "Türk vatandaşları, Çin'e gelirken bu dönemde çok iyi düşünmeleri gerekir. Çok önemli işleri yok ise Çin'e seyahat etmemeleri, etmek zorunda kalanların ise virüsün görüldüğü şehirlere çok yaklaşmamalarını öneririm" dedi.

Çin'de yaşayan Antepli yaşanılanları anlattı!

"BURADA ÇİN BAYRAMI VAR, YENİ FARE YILINI KUTLUYORLAR"

Çin'de virüsün yayıldığı şehirde 15 milyon insanın yaşadığını anlatan Temir, "Burada Çin bayramı var. Yeni fare yılını kutluyorlar. Virüs ile ilgili çok büyük bir sıkıntı olmasa da 2 vaka görüldü. Çinli olan kişiyi ve ailesini karantinaya aldılar. Çin'de virüsün görüldüğü Wuhan kenti ile aramızda yaklaşık 5 saatlik bir uzaklık söz konusu. Virüs görülen şehrin 15 milyon gibi bir nüfusu var. Burada 600 civarı kişide vaka görüldü. Şehre giriş çıkışlar yasaklandı, bölgeyi karantinaya aldılar" dedi.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Koronavirüsten sonra insanların sokağa çıkarken maske kullandıklarını belirten Temir, "Çin'de tedbirler artırıldı. İnsanlar tatile bile gitmiyor. Giriş çıkışlar yasaklandı. Herkes evinde, tatile çıkamıyor. Virüsten sonra insanlar tedbirli davranıyor. Bu nedenle maske stoklarının erimek üzere olduğunu söyleyebilirim. Dışarıdan geliyor. Şu an büyük bir sıkıntımız yok, inşallah da olmaz. Avrupa'dan da aşı ve ilaç yardımı istendi" diye konuştu.

Çin\'de yaşayan Antepli yaşanılanları anlattı! "Burada fare yılı kutlanıyor, sakın gelmeyin"
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Çin'de yaşayan Antepli yaşanılanları anlattı! 'Burada fare yılı kutlanıyor, sakın gelmeyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement