Çin'deki protestoların sembolü boş kağıtlar oldu - Son Dakika
3.Sayfa

Çin'deki protestoların sembolü boş kağıtlar oldu

Çin\'deki protestoların sembolü boş kağıtlar oldu

Çin'de Covid-19 önlemlerine tepki olarak düzenlenen protestolarda, eylemcilerin ellerinde tuttukları boş beyaz kağıtlar, gösterilerin sembolü haline geldi.

29.11.2022 13:42  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'de Covid-19 önlemlerine tepki olarak düzenlenen protestolarda, eylemcilerin ellerinde tuttukları boş beyaz kağıtlar, gösterilerin sembolü haline geldi.

Çin'in batısındaki Sincan bölgesinde geçtiğimiz hafta çıkan bir yangında 10 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ülkenin birçok bölgesinde hükümet ve Covid politikaları protesto edilmeye başlandı. Urumçi kentindeki yangın sırasında gökdelende yaşayanların Covid-19 kısıtlamaları çerçevesinde binanın kilitlenmiş olması nedeniyle kaçamadıklarını ve bu nedenle hayatını kaybettiklerini söyleyen göstericiler, ellerinde boş beyaz kağıtlarla tepkilerini gösteriyor.

Çin'de 2020 yılında Hong Kong protestoları sırasında protesto yöntemlerinin sınırlandırılması sonrası çok sayıda slogan yasak kapsamına alınmıştı. Bu nedenle eylemciler son gösterilerde tepkilerini dile getirmek için yazılı pankart taşımak ya da slogan atmak yerine boş bir kağıt taşımayı tercih etti. Protestocuların susturulmaya karşı tepkilerini belirttikleri boş kağıtlar ve yazısız pankartlar taşımaları yasak kapsamına girmediği için yetkililerle alay etme amacıyla kullanıldığı ifade ediliyor.

Boş kağıt kullanımı Hong Kong eylemlerine dayanıyor

Hong Kong'un yeni ulusal güvenlik yasalarına karşı çıkan eylemciler, 2020'de yetkililerin 2019'da başlayan kitlesel protesto hareketiyle ilgili sloganları yasaklamasının ardından eylemlere ellerinde boş kağıtlarla katılmış ve bir hareket haline gelmişti. - PEKİN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Çin'deki protestoların sembolü boş kağıtlar oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement