Çin'den Türkiye'ye Yeni İpek Yolu" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Çin'den Türkiye'ye Yeni İpek Yolu" Sergisi

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Türk-Çin Dostluk Vakfı işbirliğiyle Okan Üniversitesi ev sahipliğinde "Çin'den Türkiye'ye Yeni İpek Yolu" fotoğraf sergisi açıldı.

22.11.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Türk-Çin Dostluk Vakfı işbirliğiyle Okan Üniversitesi ev sahipliğinde "Çin'den Türkiye'ye Yeni İpek Yolu" fotoğraf sergisi açıldı.

Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü ile Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nin katkılarıyla üniversitenin Beyoğlu Kampüsü'ndeki fotoğraf sergisinin açılış konuşması yapan Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Chen Shu, Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin karşılıklı üst düzey ziyaretlerle her geçen dün daha iyi bir noktaya geldiğini söyledi.

Fotoğraf serisine katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu, benzeri organizasyonların iki ülke arasındaki dostluğun daha fazla pekişeceğine inandığını belirten Başkonsolos Yardımcısı Shu, Çin Devlet Başkanlığı tarafından 2013 yılında dile getirilen "Bir Kuşak Bir Yol" projesiyle tarihi İpek Yolu güzergahında yer alan ülkelerin çok kültürlü, bağımsız, dengeli ve sürdürülebilir gelişmelerini sağlamasının amaçlandığını kaydetti.

Shu, şöyle konuştu:

"Aslında bu proje; barış, işbirliği, açık uyum, karşılıklı öğrenme kazan-kazan ruhunun devamıdır. Günümüz dünyasında çok derin ve karışık gelişmeler meydana gelmektedir. Dünya ekonomisinin düzeni de yavaş yavaş bozuluyor. Bu karmaşık durumlar ve dünya ekonomisinin bozulma baskısı karşısında Çin Hükümeti olarak inovasyon, uyum, çevreci, açık ve paylaşımcı gelişme yaklaşımıyla siyasi ve ekonomik reformlarına devam etmektedir."

Çin ve Türkiye'nin Avrasya kıtasının iki farklı ucunda yer aldığını dile getiren Shu, sözlerine şöyle devam etti:

"Son yıllarda iki ülke arasındaki ilişki çok sağlıklı ve hız kesmeden gelişmektedir. İki taraf arasındaki üst düzey ve siyaset konusundaki karşılıklı güven, günden güne artmakta, pekişmektedir. Farklı alanlardaki kazan-kazan işbirliği derinleşmektedir. Karşılıklı ziyaretlerde, "Bir Kuşak Bir Yol" projesinde ortak koridor geliştirme stratejisi konusunda iki ülkenin üst düzey yöneticileri fikir teatisinde bulunmuşlardır."

Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha iyi noktalara götürülmesi için üniversitelerle ortaklaşa çalışmalar yürütmekten yana olduklarını, daha önce Türkiye'deki bazı eğitimi kurumlarında hem öğretim üyelerini hem de öğrencilere Çin'e götürdüklerini aktaran Shu, bu tür organizasyonları sürdüreceklerini kaydetti.

Shu iki ülke halkları arasındaki ilişkilerin gelecekte de parlak bir şekilde gelişmeye devam etmesinin garantisinin gençler olduğunu sözlerini ekledi.

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan da tarihi İpek Yolu'nun Türkiye'den başlayıp Çin'in doğusuna kadar gittiğini ifade etti.

Başta Türkiye ve Çin olmak üzere, aradaki tüm ülkelerin İpek Yolu'nun hem demiryolu hem de karayolunun geliştirilmesine çalıştığına dikkati çeken Okan, "Biz Okan Üniversitesi olarak, Türkiye ile Çin'in dostane ilişkilerini geliştirmek için Türkiye'de ilk kez Çince mütercimlik açtık, sonrasında ise Konfüçyüs Enstitüsü'nü kurduk. Amacımız iki dost ülkenin; eğitim, kültür ve ekonomik yönden ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamak. İki ülkenin sinerjisi birleşirse çok büyük projeler hayata geçirilebilir." dedi.

Çin'in farklı bölgelerine ait fotoğrafların yer aldığı sergi, 16 Aralık'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin'den Türkiye'ye Yeni İpek Yolu' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement