Lekima tayfunu Çin'i vurdu: 28 kişi öldü, 1 milyon kişi tahliye edildi - Son Dakika
Güncel

Lekima tayfunu Çin'i vurdu: 28 kişi öldü, 1 milyon kişi tahliye edildi

Çin'in doğu kıyısını vuran Lekima tayfununda ölü sayısı 28'e yükseldi, 20 kişi de kayboldu. Tedbir amaçlı 1 milyon kişi tahliye edildi.

11.08.2019 11:27  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in doğu kıyılarında etkili olan Lekima Tayfunu'nda şu ana kadar 28 kişinin öldüğü, 20 kişinin de kaybolduğu açıklandı. Tedbir amaçlı 1 milyon kişi tahliye edildi.

Çin haber ajansı Xinhua'da yer alan habere göre, Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinde etkili olan Lekima tayfunu nedeniyle 28 kişi hayatını kaybetti ve 20 kişi de kayboldu. Ölümlerin çoğu eyaletin Wenzhou şehrindeki Yongjia bölgesinde, tayfun nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kayması sonucu gerçekleşti. Yaklaşık 1 milyon kişinin tahliye edilerek, güvenli bölgelere yerleştirildiği ve eyalet genelinde 5 milyon kişinin tayfundan etkilendiği bildirildi. Ayrıca, tayfunun birçok yapıda maddi hasar oluşturduğu ve tarım arazilerine zarar verdiği belirtildi.

YETKİLİLER AÇIKLAMIŞTI

Saatte 187 kilometre hıza ulaşan tayfunun, Anhui, Fuijan, Jiangsu Zhejiang ve Çin'in en büyük kenti Şanghay'da şiddetli yağışlara neden olabileceği vurgulanmış; tayfun nedeniyle 288 uçuş ve yüzlerce feribot ve tren seferi iptal edildiği bildirilmişti. Ayrıca, Tayfunun etkili olduğu bölgede, bin kişilik arama kurtarma ekiplerinin oluşturulduğu; 150 itfaiye ve 153 botun da hazır bulunduğu belirtilmişti.
Lekima tayfunu Çin\'i vurdu: 28 kişi öldü, 1 milyon kişi tahliye edildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lekima tayfunu Çin'i vurdu: 28 kişi öldü, 1 milyon kişi tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • İlhan : Allahım daha güçlü tayfunlar Nasipeyle bu aZgın kudurmuş kavme 1 2 Yanıtla Asi: Dünya azdı 0 0
  • Mersinli : Darısı 1 milyon ölüme olur umarım. 0 0 Yanıtla
  • Asi: Doğanın intikamı 0 0 Yanıtla
  • Ahsen: Nasil 1 milyon kisi tahliye edildi cinin nufusu kac...cin toptan tasindi desene.. 0 0 Yanıtla Mersinli : Cahil kardeşim 2 Milyar çiin nüfusu 0 0

Advertisement