Çin'in Qinzhou Limanı'nın Dış Ticaret Hacmi İlk Çeyrekte Yüzde 774'lük Büyüme Kaydetti - Son Dakika
Güncel

Çin'in Qinzhou Limanı'nın Dış Ticaret Hacmi İlk Çeyrekte Yüzde 774'lük Büyüme Kaydetti

Çin\'in Qinzhou Limanı\'nın Dış Ticaret Hacmi İlk Çeyrekte Yüzde 774\'lük Büyüme Kaydetti

Çin'in güneyindeki Qinzhou Limanı, 2023'ün ilk çeyreğinde Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru üzerinden 3189 milyar yuan değerinde ithalat ve ihracat gerçekleştirdi. Bu değer geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 774'lük bir artışa işaret ediyor. Qinzhou Limanı, Guangxi Zhuang Özerk Bölgesindeki diğer limanlarla birlikte kara-deniz ticaret koridorundaki önemli ticari geçitler arasında yer alıyor.

08.05.2023 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Çin'in Qinzhou Limanı'nın Dış Ticaret Hacmi İlk Çeyrekte Yüzde 77,4'lük Büyüme Kaydetti
Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde bulunan Qinzhou Limanı'nın hava fotoğrafı, 23 Şubat 2023. (Fotoğraf: Xinhua)

NANNİNG, 8 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Qinzhou Limanı, 2023'ün ilk çeyreğinde Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru üzerinden 31,89 milyar yuan (yaklaşık 4,61 milyar ABD doları) değerinde ithalat ve ihracat gerçekleştirdi. Bu değer, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77,4'lük bir artışa işaret ediyor.

Qinzhou Limanı ve Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'ndeki diğer limanlar, Çin'in batısındaki eyalet bölgeleri ile Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ülkeleri arasında ortaklaşa kurulan bir ticaret ve lojistik yolu olan kara-deniz ticaret koridorundaki önemli ticari geçitler olarak ön plana çıkıyor.

Guangxi eyaletinin başkenti Nanning'deki gümrük idaresinin verilerine göre yeni materyaller ve yeni enerji endüstrileri, 2023'ün başından bu yana kara-deniz ticaret koridoru üzerinden yapılan dış ticaretin kalitesini ve hacmini artıran itici güçler oldu.

Qinzhou Limanı'nda Ocak ayından Mart ayına kadar, Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru üzerinden ithal edilen nikel sülfür, nikel demir ve spodümen gibi yeni enerji hammaddelerinden oluşan 40.000 ton ağırlığında ürün işlemden geçti. Bu veri, geçen yılın aynı dönemine göre 37 kat artışa tekabül ediyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'in Qinzhou Limanı'nın Dış Ticaret Hacmi İlk Çeyrekte Yüzde 774'lük Büyüme Kaydetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement